Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellohellohello

jaki kierunek? POMOCY :(

Polecane posty

Gość hellohellohello

Nie wiem już co lepsze- bardziej przyszłościowe; kkierunek prawno-ekonomiczny (UAM/UEP), lingwistyka stosowana( angl-niem, UAM), administracja(UAM) Bardzo proszę o opinie, wyboru dokonam sama, ale chciałabym poznać Wasze zdania/doswiadczenia Na kierunek stricte techniczny, informatyczny nie mogę iść- jestem po profilu humanistycznym, nie czuję się na tyle pewnie, żeby startować na polibudę; chciałabym jednak trochę pozostać w obszarze nauk społecznych :)

Gość gość
ja poszłam na pedagogikie, jest spoko, supcio studia- polecam

Gość gość
GDZIE masz plan pracować? Jakie umiejętności Ci są potrzebne by tam pracować? Jeśli nie wymienisz sobie kilku potencjalnych miejsc, nie zastanowisz się co REALNIE jest tam Ci potrzebne to równie dobrze możesz rzucać monetą i wybrać pierwszy lepszy kierunek. Chyba, że masz pracę załatwioną i chcesz studiować dla studiowania, wtedy bierz zgodny z zainteresowaniami.

Gość hellohellohello
pracowałam w administracji prywatnej przez rok, było ok, chciałam być nauczycielem, ale cóż nie jest to praca perspektywiczna...

Gość gość
Więc jakie umiejętności przydadzą Ci się w administracji? Co było istotne? Jakim wykształceniem i umiejętnościami dysponował dyrektor/kierownik? W programie danego kierunku znajdują się przedmioty, które Ci się przydadzą? Taka lingwistyka stosowana...Tak serio, jakbyś miała komuś wytłumaczyć czym to się różni od filologii, jakie sa tego atuty itd.

Gość hellohellohello
dzięki za odp ;) hmm lingwistyka to powinno być z zalożenia biegłe posługiwanie się trzema jezykami, jednak bez zadnych umiejętności z zakkrsu adinistracji/ekonomii/prawa... stąd zstanawiam sie co praktyczniej sprawdzi się w przyszłości

Gość gość
Administracji nie polecam