Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie BLW

Polecane posty

Gość gość

Hej. Córka kończy właśnie 5 miesięcy chciałabym zacząć rozszerzać dietę najlepiej metodą blw. Czy są tu mamy których dzieci zaczęły jeść same właśnie w ten sposób?? Interesuje mnie co dac na początku, jak długo gotować i ile trwa zanim dziecko zalapie o co chodzi ;) pozdrawiam

Gość ale leń z ciebie
takich mam jest tu mnóstwo, nawet ja osobiście jakieś 8-10 miesięcy temu produkowałam się tutaj na temat BLW w wielu wątkach i udzielałam rad, mozesz odkopać stare posty, korzystanie z wyszukiwarki nie boli :)

Gość gość
faktycznie niezbyt inteligentna jesteś autorko, od razu widać, ze nic nie wiesz o tej metodzie, skoro piszesz o niej "karmienie" śmiech na sali... właśnie to nie jest karmienie! coś ci dzwoni ale nie wiesz w którym kościele, słyszałaś że modna nowatorska metoda to też chcesz, na zasadzie jak dzieciak cukierka... najpierw kup sobie książkę o blw, ja mam 3... nie licz na to, że będziemy ci tutaj wykładać całą teorię... ja najpierw przeczytałam ksiażki, a potem uzbrojona w zasób wiedzy wyjaśniałam ewentualne wątpliwości w necie, ale tez raczej nie tutaj, tylko na forach eksperckich... tam znajdziesz wszystko aty chciałabyś wszystko dostać na tacy, wysil sie...

Gość gość
Kafeteryjny jadoń w akcji :P

Gość gość
Tu autorka. Dzięki za rady jak zwykle bardzo cenne

Gość gość
A to to jest jak nie metodą karmienia dziecka?? Chyba nie metodą czyszczenia tapicerki... Pff kafetreyjne filozofki z dooopy

Gość gość
Autorko, a czy Twoje dziecko już samo stabilnie siedzi w tym wieku?

Gość gość
Tu autorka. Super ktoś podbił mój temat. Nie jeszcze nie siedzi. Kładę do lezaczka na pollezaco

Gość gość
A to to jest jak nie metodą karmienia dziecka?? Chyba nie metodą czyszczenia tapicerki... Pff kafetreyjne filozofki z dooopy xxx o sobie piszesz???? to jest metoda ROZSZERZANIA DIETY a nie karmienia!!! ułomna peesdo!!!

Gość gość
A rozszerzenie diety to nie karmienie?? A co dziecko uczy się samo karmić? Czy samo srac na kiblu?

Gość gość
o sobie piszesz???? to jest metoda ROZSZERZANIA DIETY a nie karmienia!!! ułomna peesdo!!! x Do mamusi tak się zwracaj, zasłużyła :P

Gość gość
Ja akurat nie stosuję tej metody, ale z tego co wiem, to należy ją rozpocząć, kiedy dziecko stabilnie siedzi. Nie bardzo sobie wyobrażam BLW z półleżącym maluchem. Ja zaczęłam rozszerzać dietę w wieku 5 miesięcy, ale łyżeczką od papek. Teraz mój mały zaczyna siedzieć, więc zacznę go na dniach karmić mieszanie z elementami BLW. Tak, karmić. Skoro kładę mu jedzenie przed buzią, które może wziąć w rękę i włożyć do buzi, to go karmię. Idąc tokiem myślenia, że karmienie to tylko łyżeczką, to swojemu psu też rozszerzam dietę a nie karmię go dając mu miskę czy gnata?