Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staruchy na emeryturach niszczą Polskę

Polecane posty

Gość gość szoooooook
heh dlatego nie warto robić dzieci, one pozniej w podzięce starego ojca matke na eutanazje zaprowadzą..boszszeee w jakim swiecie my zyjemy????????????

Gość gość
gość dziś zachęcasz młodych do roboty żeby zapieprzali na twoją kradzioną emeryturę z ich pensji? szukasz frajerów?

Gość gość
gość szoooooook dziś heh dlatego nie warto robić dzieci, one pozniej w podzięce starego ojca matke na eutanazje zaprowadzą..boszszeee w jakim swiecie my zyjemy???????????? x szybciej ZUS zacznie organizować masowe eutanazje żeby nie wypłacać jakichkolwiek emerytur byle utrzymać ich pałace zusowskie pełne urzędniczych nierobów

Gość gość
Emeryci to debile nie zus!Ludzie byli zoobligowani do płacenia składek przez panstwo,dalej masz umowe o prace to odciagaja z poborow składki To zabezpieczenie na przyszłisc!Aczkolwiek niegospodarnosc urzednikow doprowadziła do takiej sytuacji,nie emeryci!!!Oni wyrobili sobie na ogoł uccziwie emerytury.Czesto bardzo marne emerytury.Pretensje do rzadzących,ja jeszcze pozyje.

Gość gość
40 letni emeryci mundurowi niszczą Polskę. Dokładanie do ich emerytur kosztuje około 50 mld zł rocznie. A cała reszta ma zapiertalać do 67 lat na tych obiboków pozatrudnianych po znajomości.

Gość gość
Są już plany likwidacji ZUS i stworzenie konkurencyjnego modelu ubezpieczeń emerytalnych na wolnym rynku, ale który rząd go zrealizuje jest wielką niewiadomą.

Gość gość
w tej nowej instytucji "konkurecnyjnym modelu" muszą także pomieścic wdowy, rencistów, sieroty..ciekawe..

Gość gość
gość dziś w tej nowej instytucji "konkurecnyjnym modelu" muszą także pomieścic wdowy, rencistów, sieroty..ciekawe.. x ich zobowiązania ma przejąć budżet państwa, beneficjenci ze starego systemu zusowskiego przejdą na garnuszek budżetu aż wymrą wygaszanie systemu potrwa lata jednak kolejne pokolenia już nie będą obciążone obowiązkiem zusowskim i w tym jest przyszłość

Gość gość
ZUSowi nawet te zaoszczędzone 200 milionów na cięciach emerytur SB i UB nie pomoże, ta instytucja dogorywa. x Dogorywa ale za c***ja nie da rady się tam zatrudnić.

Gość gość
Staruchy sa zabezpieczone i nic wam nie dadzą, a państwo młodych ma gdzieś. Jak sie zestrzejecie zdechniecie pod płotem młodzi i niedorobieni. To nie przez starych, tylko przez swój pusty łeb i lewe ręce nic nie macie i mieć nie będziecie szczyle. Niestety za chlanie piwska i siedzenie w necie, granie w gierki nie płaci się nikomu. A w głowie wiatr hula...

Gość gość
gość dziś państwo pilnuje żeby tych młodych rabował ZUS na twoją kradzioną emeryture złodzieju

Gość gość
gość dziś ZUSowi nawet te zaoszczędzone 200 milionów na cięciach emerytur SB i UB nie pomoże, ta instytucja dogorywa. x Dogorywa ale za c***ja nie da rady się tam zatrudnić. x została obstawiona przez rodzinne stado komuchów z PZPR

Gość gość
gośc 17.25 - masz rację....

Gość gość
Za co się nie weźmie państwo to zawsze wszystko spierd...li. Urzędnicy z ZUS nie inwestują pieniędzy ze składek lecz je na okrągło wydają przy okazji kradną jeszcze dla siebie żeby utrzymać zusowskiego molocha, więc koszta rosną. Wg nich najlepiej żeby ludzie przechodzili na emerytury w wieku 100 lat wtedy całą kase mogliby sobie dowolnie trwonić. System idiotyczny i nadzwyczaj antyludzki.

Gość gość
17:40 Od zusu to mam na prąd, na życie i przyjemności zainwestowałem, a ty przygłupie nic nie masz i nic nie będziesz miał, nawet ukraść nie potrafisz, podniecasz się zusem, star******* a to twoja Polska, przez przygłupów stworzona. Ja w innej Polsce dorobiłem się i nie narzekam.

Gość gość
Staruchy niszczą Polskę, a młodzi ją budują wirtualnie, więc maja wirtualne pieniądze.

Gość gość
Do 18:12 mnie w domu rodzice uczyli szacunku do osób starszych i nigdy bym osobe starszą nie nazwała star*****le jak ktoś wychował się w patologicznej rodzinie to ma żal do całego świata.

Gość gość
18:18 Pocałuj mnie w doope, ja młodych niedorobionych nie szanuję i na ich szacunku zalezy mi jak na zeszłorocznym śniegu. Zdychajcie nawet z głodu.

Gość gość
ZUS to pożyteczna instytucja, ale kto mógł przewidzieć że te wypasione nieroby-emeryty będą żyć w nieskończoność? Wykorzystują służbę zdrowia i za nasze (podatników) pieniądze leczą się nadwyrężając budżet państwo wy. Latają z byle niedomogą i przedłużają średnią życia. Przez tych staruchów nie do zdarza wiek emerytalny jest podniesiony. Tak, to przez nich my płacimy.

Gość gość
Do 18:22 ja też ciebie lubię

Gość gość
Jak masz przeszło 65 to co ty jeszcze robisz na tym świecie? Weź się i sp/ier/da/laj do bozi. Tam możesz być potrzebny ale nie tu. Twój czas już minął. Pappa!

Gość gość
Gnoje czy emeryci nie płacą podadkow?!?!Najpierw podatki z poborow a potem z emerytury!!!!!!Czarno widze ten kraj jak mamy takich młodych ludzi!!!!!

Gość gość neuro
Nie lubię ludzi, którzy nie szanują innych ludzi. Ludzie starzy, to nasi rodzice, dziadkowie... Mają prawo żyć, bo pracowali całe życie. Jaki ma być system emerytalny, to już inna kwestia.

Gość gość
czy ten temat ma zachęcić to eutanazji

Gość gość
gość dziś ZUS jest zbędną instytucją przeznaczoną do likwidacji. Dorośli ludzie powinni mieć możliwość indywidualnego oszczędzania na własną emeryturę według ich uznania i przejścia na nią zgodnie z ich wolą.

Gość gość
To czego debile sami nie oszczędzacie, tylko wyżywacie sie na starszych? Jeśli wam wystarczyłaby tzw emerytura z zus - całe 1 500,00 zł, to pogratulować, pogratulować.

Gość gość
Sami oszczędzać na emeryturę? Dobre! To ile autor zaoszczędził do tej pory. Gdyby was nie zmuszać do płacenia zus, wszystko na piwko poszłoby.

Gość gość
gość dziś Nie byłoby problemu gdyby ZUS nie kradł nam pieniędzy żeby je później przekazać staruchom przy okazji kradnąc z nich część na utrzymanie molocha.

Gość gość
20:28 Zus jest od tego żeby kraść wszystkim i dawać emerytom, więc nie pierdziel, a że sam sobie nie żałuje na marmury, to zmieńcie to, komunę obalili starzy, a wy nic, tylko w gębach mocni. Problem w tym, że niczego nie umiecie, oprócz pierdzielenia i pomstowania. Na starość eutanazja dla was?

Gość gość
gość dziś tak komune obalili że komuna ma się całkiem dobrze z ZUSem na czele, niedojdy