Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staruchy na emeryturach niszczą Polskę

Polecane posty

Gość gość
Ale prawo nie działa wstecz i dzisiejsi emeryci emeryturę i tak dostaną

Gość gość
A ile staruchy pracujące po 45-50 lat wrzuciły pieniedzy do ZUS?Emeryci nie biorą cudzych pieniedzy,oni wyoracowali te srodki.Cywilizowani ludzie chcą odpocząc na starosc i gwarantuje to prawo Was sie urodziło,waszych rodzicow tez,pracowali wtedy obecni emeryci: sprzedawcy,wozne,przedszkolanki,kucharki,budowlance,piekarze ...Spoleczenstwo korzystało,placono składki i podatki....I co emeryt to co wg was? - nie człowiek, zabrac mu sie nalezy emeryture?Gowniarze wy sobie sprawy niezdajecie co wy tu piszecie

Gość gość
A ile staruchy pracujące po 45-50 lat wrzuciły pieniedzy do ZUS?Emeryci nie biorą cudzych pieniedzy,oni wyoracowali te srodki.Cywilizowani ludzie chcą odpocząc na starosc i gwarantuje to prawo Was sie urodziło,waszych rodzicow tez,pracowali wtedy obecni emeryci: sprzedawcy,wozne,przedszkolanki,kucharki,budowlance,piekarze ...Spoleczenstwo korzystało,placono składki i podatki....I co emeryt to co wg was? - nie człowiek, zabrac mu sie nalezy emeryture?Gowniarze wy sobie sprawy niezdajecie co wy tu piszecie

Gość gość
gość dziś Głosuje tylko na tych którzy gwarantują likwidacje ZUSu z przestrzeni publicznej. Nikt nie ma prawa dyktować dorosłym ludziom kiedy mogą iść na emeryturę, przecież to jest niedorzeczne żeby zmuszać na siłę ludzi do czegoś czego nie chcą, dlatego trzeba zlikwidować ZUS raz na zawsze.

Gość gość
To gdzie są te pieniądze, które staruchy wpłaciły na ZUS? Nie ma? Mam tylko prośbę - sami s*********i wszystko, młodzi muszą odbudowywać po nich kraj, który niszczyli kompletnie. I jeszcze ich utrzymywać. CHory układ

Gość gość
gość dziś wypracowanie emerytury polega na tym, że pracujesz i odkładasz część zarobków na własne prywatne konto i przechodzisz na emeryturę kiedy uznasz za stosowne. Obecni emeryci zostali zrobieni przez ZUSowskich urzędasów w trąbę więc to ich problem a nie nasz.

Gość gość
O swoich dziadkach,rodzicach,starszych sąsiadach tez mowisz staruchy?A moze osobiscie rutanazje na matce jak 65 lat skinczy wykonasz.Wszak staruch to nie człowiek.Zycze wam tskuego samego traktowania w przyszłosci!

Gość gość
niech staruchy mają pretensje do urzędasów za zrobienie ich w ch*ja, a od pieniędzy młodych im wara

Gość gość
Kolejne rzady zabierają młodym aby dac emerytą bo juz ich pieniądze zostały wydane przez politykow.Wiecej szacunku do starszych gnoje,was byc moze czeka jeszcze gorsza przyszłosc.

Gość gość
gość dziś wolę utrzymywać własną matke niż jakiegoś obcego dziada którego na oczy nie widzę

Gość gość
gość dziś czyli zdajesz sobie sprawę stary dziadzie, że ZUS jest upadłą iluzją, a mimo tego bezczelnie kradniesz pieniądze młodym

Gość gość
A ile staruchy pracujące po 45-50 lat wrzuciły pieniedzy do ZUS? x i gdzie są te niby ich pieniądze? wiesz ile można odłożyć i ile złota kupić gdyby nie było ZUSu? ZUS jest zorganizowaną przestępczą instytucją państwową do likwidacji

Gość gość
Akurat to ty zadnego dziada nie utrzymujesz!!!!!Dziad pracował na swoją emeryture od 16 roku zycia do 67.Płacił składki na swoją emeryture.Utrzymyjesz najwyzej politykow ktorzy robią nieustanny bajzel,cały POPIS!!!!Emeryt dostaje swoje duzo wczesniej zarobione pieniądze

Gość gość
Emeryt dostaje swoje duzo wczesniej zarobione pieniądze x star****** emeryturze dostaje pieniądze obecnie zrabowane pod przymusem młodym, dałeś się zrobić kiedyś w ch*ja więc to twój problem, a nie młodych

Gość gość
To nie problem emeryta.Emerytura jes swiadczeniem gwarantowanym i chu...... mnie obchodzi skąd je biorą.Emeryt emeryture wyrobił!!!Was robią w chu.. ,po obecny rząd was tak załatwi ze emerytury to na kamfore,apap i skarpetki wystarczy!!!

Gość gość
ZUS jest jedną z najbardziej znienawidzonych instytucji państwowych w naszym kraju, a to wszystko przez totalitarny charakter tej archaicznej i wadliwie zaprojektowanej instytucji. Likwidacja tego tworu jest już kwestią czasu.

Gość gość
gość dziś kogo robią to robią, na szczęście 4 miliony Polaków nie daje się wykorzystywać i unika płacenia nawet złamanego grosza w to państwowe bagno.

Gość gość
Mimi ze zlikwidują to i tak obecne emerytury muszą byc wypłacone.Forma zus jest zła ale podobna instytucja jest potrzebna.Sami zresztą kiedys sie przekonacie

Gość gość
gość dziś To nie problem emeryta.Emerytura jes swiadczeniem gwarantowanym i chu...... mnie obchodzi skąd je biorą.Emeryt emeryture wyrobił!!!Was robią w chu.. ,po obecny rząd was tak załatwi ze emerytury to na kamfore,apap i skarpetki wystarczy!!! x Ty pazerny złodzieju, dałeś się zrobić w ch*ja i teraz dosłownie żądasz tego samego od młodych choćby cała Polska miała spłonąć. Mam cie ty stary złamasie.

Gość gość
Emeryt nic nie kradnie!Gnojku emeryt PRACOWAL ne emeryture!!!!!!

Gość gość
ZUSowi nawet te zaoszczędzone 200 milionów na cięciach emerytur SB i UB nie pomoże, ta instytucja dogorywa.

Gość gość
gość dziś Emeryt nic nie kradnie!Gnojku emeryt PRACOWAL ne emeryture!!!!!! x jeśli pracował to niech żyje za własną odłożoną kase, w innym przypadku okrada obecnie pracujących z ich pieniędzy poprzez pośrednika zwanego dla niepoznaki ZUS

Gość gość
Dodam jeszcze ze nie jestem politykiem,nie głosowałem ani na PIS ani na PO.Uczciwie pracowałem,płaciłem podatki,składki...Jako ratownik medyczny,wykładowca i mechanik samochodowy słuzyłem spoleczenstwu i zgodnie z prawem pobieram i tak nie wysoką emeryture.Nic nikomu nie ukradłem,pretensje do politykow,a emerytow zostawcie w spokoju

Gość gość
gość dziś młodzi chcą pracować na siebie, a nie na ciebie, więc nie miej do nich pretensji że nie chcą tobie płacić bo byłeś w zakłamanym ZUSie

Gość gość
1100 miesięcznie na ZUS to jest spora przesada, jeszcze 100 zeta można by wysupłać, ale nie 1100

Gość gość
Zanim sie chyba urodziłem to ZUS istniał.Powtarzam ze ja nikomu pieniedzy nie zabieram,ja co miesiac przez kilkadziesiąt lat oddawałem składki ZUS, jak wiekszosc społeczenstwa.I teraz formalnie je wykorzystuje.Czemu szukac w nas emerytach winy?Nigdy az tak duzo nie zarabiałem zeby sobie porządną kase odłozyc!Szukajcie winy w rządach,ich decyzjach.Emeryture mam bo na nią pracowałem,czy sprzątace czy lekarzowi gdy odprowdzali składki to ta emerytura sie nalezy.Wy jestescue młodzi,teraz,macie siłe to wpłyncie na politykow aby podejmowali własciwe decyzje.Ja tez płaciłam składki ktore były wydawane na bieząco

Gość gość
Przez tą chorą instytucje cierpi cała gospodarka, jest jak kula u nogi wciągająca wszystkich w bagno razem z emerytami.

Gość gość
Emeryci żyją za długo i wszystko za naszą krzywdę. Siedzą, żrą, piją i pierdzą w stołek a korzyści z nich żadnej. Do tego zajmują tysiące mieszkań tak potrzebnych nam młodym. A mieszkania przecież dostali za bezdurno.

Gość gość
przeciez to prowo, zeby sie ludzie wpisywali eh... ; ]

Gość gość
17.00 widze ze cywilizowany człowiek jestes?Idz zabij swoich rodzicow bo tez kiedys beda chcieli emeryture.Boze my takie po/pi/er/dolone gowniarstwo wychowujemy,edykujemy i leczymy??????SZOK.I ja na te budynki szkolne,szpitalne i inne zasuwałem by takie indywidua mi pisało ze jestem pasozyt????Gnojki do roboty sie wezcie! Za nauke i prace!