Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze roczne dzieci budzą się jeszcze w nocy na mleko?

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko od narodzin nie przespalo ani jednej nocy bez pobudki na mleczko. Za kilka dni skończy 12 mcy i jak w zegarku wstaje o 1 w nocy by wypić 120ml mm. Na noc daje mu kaszke 150ml, próbowałam zwiększyć porcje, ale więcej nie chce. W dzień sporo je, także dziwię się, że w nocy chce jeszcze jeść. Czy wasze dzieci po skończeniu roku długo jeszcze budziły się na mleko?

Gość gość
Moja kończy 11 miesięcy i dalej się budzi raz czasami dwa :( podobno można zacząć oszukiwać woda. U mnie to nie działa córka wypluwa i poplakuje za butla. :(

Moje ma ponad rok i nie przespalo chyba ani jednej calej nocy. Budzi sie, ale mniej razy.

Gość gość
Moj syn ma rok i tak do 8 miesiąca jadł raz w nocy. Teraz idzie spać kolo 21 a wstaje 5/6. Na noc zjada 210 ml. kaszki. A potem dopiero kolo 7 je śniadanie.

Gość gość
Mam syna 2,3l. oraz córkę 11mies. i chyba mam szczęście :) syn w wieku 11mies. samo odstawił się od butelki(dostawał butelkę 180ml.mm do zasypiania , i jak skończył 11mies. sam odpychał butelkę i odkręcał głowę,więc po paru dniach takiej walki prosto po kąpieli kładłam go do łóżeczka,dobranoc,pa,pa i wychodziłam z pokoju,zasypiał sam bez butli).Żeby przesypiać całą noc bez pobudki na mleko to od 9mies. Teraz z córką to noce całe przesypia od 7mies. z tym,że dostaje przed snem 160ml.kaszki na mm i do rana starczy jedzenia,tyle,że mocno przeżywa ząbkowanie (syn tak uciążliwie nie przechodził) i potrafi co godzinę obudzić się i popłakiwać :( ale nie ma co się dziwić,bo wychodzi jej na raz 5 zębów ;( więc jak nie jedzenie jest przeszkodą w przesypianiu nocy to zęby...jak nie urok to sraczka :) takie jest macierzyństwo :)

Gość gość
Roczne dziecko nie powinno już jeść w nocy, trzeba je wcześniej odzwyczaić.

Gość gość
Moja je 180 ml kaszki z mm o około 20 i tak się budzi w nocy.

Gość gość
Z wodą próbowałam, ale nie skutkowało więc znów podawalam normalne proporcje mleka do wody. Gościu 17.04 masz naprawdę wielkie szczęście już nie mówiąc o samym podawaniu mleka w nocy. Bo moje dziecko nie zaśnie ot tak samo położone do łóżeczka. Muszę go lulac na kolanach, czasem szybko zaśnie czasem i po godz. W życiu sam nie zasnął bez kolysania, chyba że w aucie. Nie umiem oduczyc go jedzenia w nocy, ani kolysania na dobranoc. Mam nadzieję, że sam niedługo wyrośnie z tych 2 nawyków.

Gość gość
Moja córka też nadal pije mleko w nocy raz lub dwa ( ma prawie 13 m-cy) Starszy syn niestety też pił i to do dwóch lat. Przestał sam, z dnia na dzień. Ja wiem, że niby się powinno oduczyć, ale czasami nie idzie. Ale moja córka to straszny niejadek, z niedowagą, więc nie walczę z tym, bo przynajmniej cokolwiek zje.

Gość gość
gość dziś zdaję sobie z tego sprawę :P że mam szczęście...niestety syn poniekąd dość wcześnie musiał sam stać się nieco bardziej samodzielny,nauczony cierpliwości bo jego młodsza siostra urodziła się jak miał 15mies.i i tak jestem dumna z tego jak sobie z mężem radzimy z naszą dwójką,bo nie mamy nikogo do pomocy,sami ich wychowujemy...choć są inne bolączki,np.zazdrość o zabawki,przepychanki...tak jak pisałam wcześniej-jak nie urok to sraczka :) powodzenia!