Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzech śmiertelny za seks przedmałżeński

Polecane posty

Gość gość

ojojojo

Gość gość
demencja ? alzheimer ?

Gość Iczi
Daj sobie spokoj . Papiez teraz przeniosl do stanu swieckiego polskiego biskupa za kilkunasto letni zwiazek z kobieta i dzieci in vitro . Tyle lat mu sie przygladali i nic . Teraz zeby nie bylo skandalu na Swiatowe Dni Mlodziezy to cos sie ruszylo . Daj sobie spokoj . Nie masz nic do zazucenia

Gość gość
seks przedmałżeński nigdy nie był grzechem śmiertelnym. Nawet w Starym Testamencie (chyba, ze miedzy dwoma mężczyznami), aczkolwiek jest grzechem ciężkim za którym będzie sie srogo odpokutowywało.

Gość gość
plyta ci sie zacina :O demencja ? alzheimer ?

Gość gość
a MARYJA i JÓZEF byli poślubieni? a MARYJA to przypadkiem nie miała 14 lat jak matką została? no proszę Was,, historia chrześcijaństwa była jaka była,resztę sobie KOŚCIÓŁ "domalował" i nakreślił "zasady" ,nie jestem za rozwiązłością ,ale jak ludzie ze sobą są i zanosi się ,że będą to po co odwlekać,to co też istotne dla związku ,,a może nawet najistotniejsze ,bo bliskość,zaufanie buduje podwaliny pod stabilny związek

Gość gość
Jestem głęboko wierzaca kobieta. Nie jestem dziewicą. Mój pierwszy raz to gwałt pół dzieciństwa byłam molestwoana. Pod jednym dachem z oprawca 16 lat. A usłyszałam od księdza którego szanowalam ze często osoby molestowane dają przyzwolenie bo im się to podoba! !Chore !! Jak kilkuletnia dziewczynka zastraszona ze mama ja przestanie kochac moze cokolwiek z tym zrobic?? To ze nazywa sie takie rzeczy molestowaniem ogarnelam w gimnazjum ,wtedy zdalam sobie sprawe ze czegos takiego nikt nie powinien doswiadczyc. Te nagranie z księdzem jest na yt. Byłam w szoku jak to usłyszałam. **TO PRAWDA ŻE JEZUS STWORZYŁ KOŚCIÓŁ ale nie taki jak est teraz i z pewnoscia Jezus zadnej ofierze molestowania nie powiedzial by ze Ci sie to przeciez podobalo. Nie każdy ksiądz jest zły ale trzeba mieć swój rozum i nie udać ślepo każdemu.

Gość gość
Witam,a ja nie akceptuje ani ziemskiej seksualnosci,ani rozmnazania ani slubow i mam swiety spokoj,to jest moje zycie i to ja jestem "kowalem swojego losu" i sam decyduje o wlasnym zyciu i tak ma byc zawsze