Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olka7554

Poród w wodzie

Polecane posty

Czy któraś z Was rodziła w polskim szpitalu w wodzie, włącznie z urodzeniem dziecka? Bo słyszałam, ze mało jest położnych przyjmujących taki poród i wygodniej im jak kobieta leży na samolocie.

Gość gość
Jak przyjechałam do szpitala i spytałam o poròd w wodzie, to powiedzieli mi, ze prawie nikt nie kwalifikuje się do tej formy porodu, więc nie wiem po co im tam ta wanna. Zdążyłam się tylko zorientować, że trzeba chodzić do ordynatora w ciąży i jak wszystko jest ok, to można go jeszcze wynająć do porodu i za dodatkową opłatą z ordynatorem można urodzić w wodzie.

Ja słyszałam, że przeciwwskazaniem jest dodatni GBS no i nie ma możliwości znieczulenia zo, co w sumie rozumiem ale nie słyszałam jeszcze w moim życiu, żeby ktoś w tej wannie poza uśmierzaniem bólu, mógł urodzić dziecko.

Gość gość
A czemu dodatni gbs jest przeciwskazaniem skoro dostajesz antybiotyki dożylnie, a wanna powinna być dezynfekowana?

Gość gość
bo się porzygam

Nie wiem wlasnie, może większe ryzyko rozniesienia się bakterii... W każdym razie jak masz gbs to możesz wannie powiedzieć papa. Tylko mam wrażenie, ze nie chce sie e Polsce odbierać porodow, w wodzie , bo lekarze wola jak kusipka jest na wierzchu w dogodnej dla nich pozycji

Gość gość
Nie licz też na to, ze ktoś Ci zaproponuje inną pozycję, ktòra będzie dla Ciebie wygodna. Im ma być wygodnie, nie rodzącej. Po jednym porodzie w szpitalu, drugie dziecko mam nadzieję, ze urodzę w domu.

Tez o tym myslalam, ale z tym też jest w Polsce problem, lekarz pukaja sie w czoła, a poza tym nie mam warunków ani finansowych ani mieszkalnych :(

Tez o tym myslalam, ale z tym też jest w Polsce problem, lekarz pukaja sie w czoła, a poza tym nie mam warunków ani finansowych ani mieszkalnych :(

Gość gość
Mozna urodzić w domu. Mozna wynająć położna, ktòra przyjmie poròd w domu, koszt 2500, a poza tym w szkole rodzenia pokazywali nam film, w ktòrym niektòre kobiety urodziły dziecko w domu, a im mąż. Jestem pewna, ze pierwsze dziecko tez dałabym radę urodzić w domu, bo dziecko było małe, skurcze niezbyt mocne, tylko pozycja pionowa do tego i dałabym radę sama urodzić.

Kiedyś kobiety rodziły tylko w domu, wiec dla mnie to by bylo całkiem normalne. No ale drogi biznes i jeszcze raczkuje u nas w Polsce ta metoda

Gość gość
15 lat temu urodziłam w wodzie moje pierwsze dziecko i bardzo żałowałam że 9 lat później nie miałam takiej możliwości

Gość gość
Ja rodziłam. Nie powiem ktory to szpital. Przyjechałam. Kilka godzin pozniej urodziłam. W basenie byłam moze z 1,5h. Woda jest wymieniana na bieżąco tzn ze cześć wody sie wylewa a w tym czasie napuszcza (rodziłam w wannie). Bolało jak cholera i tak naprawde gowno mi ta woda dała. Razem rodziłam 4 godziny ( od poczatku skurczów). Myslalam ze zdechnę z bólu

Gość gość
To ja z 2:40 Miałam okropne bóle krzyżowe, a gdy siedziałam w wannie i "bąbelkująca" woda masowała mi plecy odczuwałam wielką ulgę. Osobiście bardzo polecam takie rozwiązanie.