Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mila555

Jak wyleczyć się z tego zaburzenia psychicznego?

Polecane posty

Męczy mnie to, że dążę aby w życiu muszę mieć idealnie. Na biurku wszystko musi być równo, w plecaku książki i zeszyty muszą być idealnie poukładane. Każdą wykonywaną czynność muszę wykonać dokładnie 10, 20 razy itd. Mam ciągłą potrzebę porządkowania każdej strefy życia np. muszę mieć zaplanowaną każdą chwilę każdego dnia, muszę mieć idealnie ułożone wszystko w komputerze. Mam tego już dosyć, chcę z tym skończyć, ale nie wiem jak. I wolałabym nie iść z tym do psychologa.

Gość gość
Dlaczego nie chcesz iść do psychologa ?

Wydaje mi się, że nie będę potrafiła się otworzyć przed psychologiem oraz, że mnie też wyśmieje, że przychodzę z byle problemem.

Gość gość
Nerwica natręctw. Mam podobnie, szczególnie w kwestii wyglądu. Dla przykładu, gdy źle nałożę podkład, albo nierówno zrobię kreskę, potrafię zmyć cały makijaż. To samo z włosami, odstaje jakiś włosek - wpadam w szał, i potrafię stać przed lustrem w nieskończoność. I nie mylcie tego z narcyzmem. Odbiegając od wyglądu, to np. mam podobnie z poduszkami, muszę je mieć idealnie ułożone, bo inaczej będzie mi się źle leżało. Z biurkiem mam tak samo. I fakt, jest to bardzo męczące.