Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozstanie i wyprowadzka z domu rodzinnego

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Mam 25 lat, mój związek rozpadł się po ponad 5 latach, w zasadzie na chwilę przed oświadczynami. Wszystko było w miarę zaplanowane i uzgodnione - ślub, dom, dzieci.. Ale nie wnikajmy w to, stało się i trzeba żyć. Mieszkam do tej pory z moją mamą w domu. Przez cały związek zaniedbałem znajomych, zwłaszcza kobiety - nie znam prawie nikogo. Już 2 tygodnie po rozstaniu jednak postanowiłem że najlepszym sposobem na zmianę tego stanu będzie wyprowadzka - tak też jest zaplanowane, już na dziś. Mieszkanie z 3 znajomych ze studiów w centrum. Niemniej jednak mam sprzeczne uczucia - z jednej strony ciekawość, chęć zmian i poznawania nowych ludzi, a z drugiej mega niepokój, że wciąż robię to pod wypływem impulsu, że jest to zły, chaotyczny krok. Fakt, zawsze mogę wrócić. Czy postępuje właściwie? Czy to normalne? Jakieś opinie?

Gość gość
Jednym z rozwiązań jest udział w programie dofinansowania MDM, czyli Mieszkanie dla Młodych. Można otrzymać dofinansowanie nawet w wysokości 100.000 pln. Myślę, że warto się zdecydować, bo każde pieniądze przy tak dużym wydatku jak kupno domu czy mieszkania mają ogromne znaczenie. Zwłaszcza przy późniejszej spłacie kredytu. Warto zajrzeć na stronę programu i poznać warunki: http://mieszkaniedlamlodych.com/limity-w-prog ramie-mieszkanie-dla-mlodych-wymagaja-zmiany/