Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość gość

mam już dwoje dzieci, staramy się z mężem właśnie o trzecie.... okres powinnam dostać wczoraj, pobolewa mnie brzuch delikatnie jak na okres (zawsze okres miałam regularnie) dziś z ciekawości zrobiłam rano test jednak wyszedł negatywnie, no i teraz pytanie, czy możliwa jest ciąża ?

Gość gość
nie jest test negatywny boli cie jak na okres dostaniesz okres ale spozniony

Gość gość
Szkoda... :(

Gość gość
Nadal nic... dzis nawet brzuch nie boli...

Gość gość
Kolejny dzien zlecial I nadal nie ma nic...

Gość gość
Skoro test wyszedł negatywny, to znaczy ze nie jesteś w ciąży. Może spróbujcie celowac typowo w owulację albo stosujcie zele ułatwiające zapłodnienie. Wydaje mi sie ze to powinno wam pomóc.

Gość gość
też staramy się o kolejne dziecko i chętnie zastosuję się do tych rad. Ale ciekawi mnie jak można wyznaczyć owulację kiedy ma się nieregularne cykle? i które zele ułatwiające zapłodnienie są godne polecenia?

Gość gośćq
Test nawet kilka dni po terminie @ moze wyjsc negatywnie jesli owulacja byla opóźniona. Od owulacji musi minac okolo 14 dni aby test byl już wiarygodny. Takze nie sluchaj tych bzdur. Ciąża jest mozliwa dopóki nie ma okresu. Najlepiej zrob sobie bete w laboratorium lub powtorz test, najlepiej o czułości 10 mlU :) zycze dwoch kresek:)

Gość gość
Zrób badanie beta w laboratorium, ja tak miałam, przy cyklach 30 dniowych, regularnych, okres spóźniał mi się 5 dni, testy nie wykazały ciąży, a beta w lab tak. Test płytkowy zrobiony 40 dnia czyli 10 dni po terminie dopiero pokazał ciąże. Najpierw wzrasta hormon w krwi a dopiero później jest obecny w moczu.

Gość gość
gość 2016.07.21 też staramy się o kolejne dziecko i chętnie zastosuję się do tych rad. Ale ciekawi mnie jak można wyznaczyć owulację kiedy ma się nieregularne cykle? i które zele ułatwiające zapłodnienie są godne polecenia? 1. testami lh albo mikroskopem owulacyjnym. Z własnego doświadczenia polecam Afrodytę. 2. Z tego co wiem bardzo popularny jest conceive plus.