Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liv Ko

Starania o drugie dziecko

Polecane posty

Gość Liv Ko

Czy któraś z Pań stara się o drugie dziecko i ma ochotę pogadać? :-) my zaczynamy w tym cyklu. Nasza córka ma 6 lat.

Gość gość
Staramy się od 2 miesięcy. Mamy 2 letniego syna. Biorę kwas foliowy, prowadzimy zdrowy tryb życia. Zastanawiam się jednak czy nie zacząć wyznaczać sobie również dni płodnych i niepłodnych. Podobno jest to pomocne.

Gość gość
Wyznaczałam sobie dni płodne Afrodytą na ślinę. Wydaje mi się, ze rzeczywiście to pomogło, bo zaszłam w ciążę już 2 cyklu.

Gość toska88_88
Ja również zaczynam w tym cyklu ☺mam 27 m syna poczętego za pierwszym razem . 5estow owulacyjnych nigdy nie robie bo organizm sam daje znać ze to te dni ☺ owulka za 2 dni a od 2 tygodni rozpoczęte starania i juz psychika hula

Gość toska88_88
Ja również zaczynam w tym cyklu ☺mam 27 m syna poczętego za pierwszym razem . 5estow owulacyjnych nigdy nie robie bo organizm sam daje znać ze to te dni ☺ owulka za 2 dni a od 2 tygodni rozpoczęte starania i juz psychika hula

Gość gość
My zaczynamy sie starać o dziecko natomiast niestety mąż wyjechał na 2 tyg akurat wtedy będę mieć dni płodne. Cóż moze w następnym cyklu sie uda

Gość gość
ja tez się staram, moja corka ma 8 miesięcy, teram dopiero @ powrocila, bo karmie piersią.

Gość gość
moja córka ma 10 miesięcy i w przyszłym miesiącu zaczynamy starania o kolejne.... docelowo chciałbym trójkę z małą róznicą wieku.

Gość toska88_88
Jeju a ja mam wątpliwości czy sobie poradzę a tu dziewczyny tak szybko się starają. Podziwiam was. Ja wiem ze dam jakoś radzić Rade aczkolwiek lekko by nie było bo mój syn jest bardzo absorbujący. .. marzy mi się córka ale znając moje szczęście to na marzeniach się skończy i będzie następny nerwowy chłop. Juz nie mogę doczekać się początku sierpnia aby się dowiedzieć czy wyszło czy nie ☺ mąż akurat ma 5 sierpnia urodziny to może będzie prezent

Gość gość
Moja ma 2 l9m. Niestety starania dopiero za jakies pól roku o kolejne:) praca finanse...dopiero 8 miesięcy mieszkamy w nowym domu. Splukalismy soe troche. Trzeba kupic samochód bo stary ledwo zipie. Ale chciałabym juz drugie. Niestety nie wszystko sie da na raz.

Gość gość
moja córka ma 2 lata i 2 miesiące a ja właśnie jestem w piątym tygodniu ciąży :) obydwie ciąże udały się przy pierwszym cyklu starań :)

Gość toska_88
fajnie że udało się w pierwszych cyklach. myślę że i u nas nie powinno być większych problemów aczkolwiek odkąd zaczęliśmy starania mój Natan przechodzi sam siebie swoim zachowaniem... ten bunt 2 latka jest okropny. jak sobie pomyślę że musiałabym walczyć z jego humorami bedąc wysoko w ciąży to aż drże:-) tym bardziej że 1 ciązy wygladałam jak słonica (przytyłam aż 32 kg!!!) i nic mi się nie chciało a teraz nie ma zmiłuj. ale chce się poświęcić żeby nie był w życiu samotny bo oboje z męzem mamy rodzeństwo , na którym zawsze można polegać i myślę że to najlepsze co możemy dać naszemu dziecku. już pankuje bo temp rano coś niska a dziś pownna być owulka a tu coś bóli nie ma...

Gość stella_88
cześć dziewczyny:) zaczynamy się starać o drugiego malucha na przełomie sierpnia i września :) tak sobie wymyślilam, że chcę żeby urodziła się na lato :) mam w domu niespełna dwulatka, którego rozpiera energia :) przygotowania do ciąży idą pełną parą- wcinam kwas foliowy, zaliczyłam dentystę, robiłam morfologię i cytologię teraz juz tylko czekamy...:)