Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co być damą?

Polecane posty

Gość gość

Jaki jest sens czy wartość bycia damą poza samosatysfakcją z tego?

Gość gość
Szacunek innych do Ciebie i lepsze propozycje zawodowe

Gość gość
nie mogę się zgodzic. Taki zwykły szacunek dla innych powinien mieć każdy, jeżeli ktoś tego nie rozumie to jego szacunek lub jego brak jest nic nie wart. Na rozmowę o pracę mało kto idzie w codziennych ubraniach więc to też nie ma znaczenia.

Gość Takazakochana199
Dama należy byc w pewnych sytuacjach w życiu, trzeba poprostu wiedziec kiedy i jak sie zachowywać. W 90% sytuacji nie opłaca sie byc dama bo dostaje sie za to po... Tyłku :)

Gość gość
moja mama zawsze przepowiadała, że pewnego dnia będę chciała być elegancka i zachowywać się jak dama. Nadal czekam.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Damą nie jest się po coś.. Kobieta się nią rodzi. W żadnym wypadku nie chodzi o wyniosłość, chodzi o świadomość tego co jest właściwe. Dama posiada wrodzony zmysł elegancji i klasy :)

Gość gość
Bo każda dama daje sama

Gość gość
no własnie jestem damą, jedno dziecko i żadnego więcej, to tylko patologia sie rozmnaża i zapieprza, ja wolę mieć czas dla siebie, na kio, teatr, wyjazdy, itp.

Gość gość
zgubiłaś mnie na tej elegancji i klasie sugerując, że to jest "właściwie". No nie jest, to wybór, z tym się NIE rodzisz

Gość gość
Dama nie obraża innych tylko dlatego ze mają inny pogląd na liczbę dzieci. Podobnie kino czy teatr nie zrobi z Ciebie damy.

Gość gość
13:39 dama, a nie damulka :P

Gość gość
Kazda dama konczy sama. Faceci niby lubia damy a I tak wybieraja k********y..... Chyba wam sie pimylilo slowo dama z przyglupia idiotka ktora wszystko robi pod faceta. Pa

Gość gość
13:46 nie twierdze, że elegancja i klasa sa koniecznie właściwe tylko, że człowiek się z tym rodzi albo nie. Dama jest elegancka w sposob naturalny i w taki sam sposob zachowuje sie z klasą wg mnie. Oczywiście można próbować zastąpić to etykietą i uczyć się tego jednak mimo wszystko takiej osobie i tak będzie brakowało tej wewnętrznej busoli :) 13:49 dlatego mowie, że z tym trzeba się urodzić.

Gość gość
w takim razie nie jest to żadna zaleta tylko zwykły przypadek?

Gość gość
damą nie jest się po coś, po zanalizowaniu za i przeciw ,obmyśleniu korzyści ,albo jesteś albo nie jesteś,podrabiana dama poniesie porażkę w sytuacji ekstremalnej lub nawet nie ekstremalnej,to zespół cech głównie wewnętrznych

Gość gość
to w takim razie dlaczego kobiety które damami nie są zbierają krytykę - czy też zachowania które nie przystoją damie są krytykowane chociaż sama kobieta damą nigdy nie była.

Gość gość
to trochę głupie pytanie,nie trzeba być damą,jak robisz coś niewłaściwego to zbierasz krytykę ,chociaż sa osoby które krytykują bezinteresownie i każdego z kompleksów

Gość tak zza winkla
Po co być damą? A właściwie nie po co, tylko czemu. Może dlatego, że alternatywa jest znacznie bardziej przyziemna. Bo jak nie damą to kim? Przekupą ? Kurtyzaną?

Gość gość
Nie zrozumiałaś pytania. Większość zachowań nie da się obiektywnie zaklasyfikować jako "właściwe/niewłaściwe". To, że zachowanie jest "niewłaściwie" odnosi się w tym wypadku, że dama np. nie żłopała by piwa prosto z puszki :P

Gość gość
nie zwracam uwagi na głupoty,życie jest za krótkie, niewłaściwe dla mnie to np. kopanie dołków i bycie kanalią :-)

Gość gość
i dama pewnie wybierze szklanke ale nie jest taka małostkowa by oceniać właściwość puszek czy niepuszek ,ważny jest dystans lekkość poczucie humoru

Gość gość
dobre pytanie, alternatyw jest wiele. Myślę, że jest jakaś szara strefa między byciem "kurtyzaną" i "damą".

Gość gość
dzisiaj ktoś pisał, że nie powinno się nosić podartych spodni bo damy tego nie robią

Gość gość
up

Gość gość
up