Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imiona po dziadkach

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra dala czadu. Miesiac temu urodzila blizniaki dwoch chlopcow. Cala ciaze nie znala plci dzieci bo nie chciala i na pytania o imiona mowila ze imiona beda po dziadkach, myslalam ze zartuje. No i ma teraz Mieczysława i Stefana. Jeszcze Stefek by uszedl ale Mietek... Moj szwagier mowi ze fajowo miec imiona po dziadkach on sam jest Wojciech po dziadku. Ale co innego Wojciech co innego Mietek.

Gość gość
Powaznie mi sie te imiona podobaja. Na pewno lepsze niz Jakub i Alan albo cos innego z top listy. Mietek to imie z charakterem Stefek super !

Gość gość
Jak jej się podobają, to ok, choć ja osobiście nie lubię tych imion i w ogóle nie podoba mi się idea nadawania imion po dziadkach itp.

Gość gość
Ja dalam synowi imie po moim dziadku: PIOTR.

Gość gość
a ja bym dał Alex i Kevin

Gość gość
Lepszy Mietek niż Brajan

Gość gość
Nie tobie się ma podobać. Moja córka też ma imię po babci (Aniela), a jak będzie synek to dostanie po którymś dziadku (Franciszek albo Ksawery).

Gość gość
Ale i Frsnciszek i Ksawery sa teraz na czasie, wiec nie dziwie sie, ze chcesz tak nazwac ewentualnego syna :P moi dziadkowie nazywaja sie Szczepan i Zdzislaw, brrr... juz wyobrazam sobie ten krzyk za dzieckiem "Zdziiiiiiisiek!"

Gość gość
Moj dziadek to Eugeniusz :-) to dopiero by bylo "Gienek do domu ! " :-)

Gość gość
Moja babcia Leokadia hehe Lodzia

Gość gość
Teraz rodza sie takie dzieci z imionami po dziadkach (w rodzinie urodzil sie Kazik),juz widzialam na placu kilku Stefkow czy Antkow,ale kiedys w jednej klasie ze mna byl Marian,Edward i Ryszard. Chlopaki zycia nie mieli w szkole. Moze ich rodzicom sie podobalo,moze uwazali,ze to fajne,ale jest roznica miedzy Antonim,a Ryszardem. Zreszta Ryska spotkalam juz w doroslym zyciu i choc facet wyksztalcony itd to sam o sobie mowi,ze imie ma jak dla menela spod blaszaka,takze trzeba uwazac z tymi imonami.

Gość gość
Moja mama np jest Janina. Ale nigdy nie wolali na nia cool Janka albo slodka Jasia,zawsze byla Jancia:| do tej pory tego nienawidzi:|

Gość gość
Mój brat stryjeczny jest Ryszard i nigdy nie miał z tego powodu problemów. Ba, jest z imienia dumny, mówi, że ma "królewskie" :)

Gość gość
Ja mam drugie po babci..Elżbieta ,a Wojciech to bardzo ładne imię.