Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedrzej i Cezary dla blizniat?

Polecane posty

Gość gość

Jak odbieracie te imiona? Nie kojarza sie zle? Podoba mi sie,ze te imiona roslyby razem z chlopcami- za mlodu byliby Jedrusiem i Czarusiem,jako nastolatkowie Jedrkiem i Czarkiem,a jako dorosli ludzie Jedrzejem i Cezarym...

Gość gość
ok , jak tobie sie podoba

Gość gość
Ja mam 3-letniego Czarusia. Faktycznie, wybierajac imie dla dziecka zwracalismy z mezem uwage na to, by imie pasowalo do kazdego etapu i wieku. Poza tym to bylo jedyne imie, ktore odpowiadalo zarowno mi jak i mezowi. Jesli imiona Wam sie podobaja to nazwijcie tak swoje dzieci. Na pewno znajda sie takie, co powiedza, ze sa brzydkie tylko z czystej zlosliwosci, a takze i takie, ktorym te imiona naprawde sie nie podobaja. Ale to Wasz wybor. Nie obcym ma sie podobac imie dziecka, tylko rodzicom.

Gość gość
Jedrzej jest troche twarte ale najwazniejsze ze Tobie sie podobaja. Imiona sa malo popularne ale ladne i na pewno chlopcy nie beda mieli Ci za zle :)

Gość gość
Spoko, normalne imiona trochę retro, ale nie prenensjonalne

Gość gość
jest okej

Gość gość
Jędrzej kojarzy mi się z wiejską formą imienia Andrzej. Coś jak Jagna zamiast Agnieszka. Cezary jest ok, ale drugiemu dałabym Andrzej, bardzo fajne imię a brzmi lepiej niż Jędrek.

Gość Paula097
Jędrzej - przepięknie! Znam Jędrzeja, wspaniały facet, artysta, gra na saksofonie sopranowym i jest bardzo przystojny :D Dobrze kojarzy mi się to imię ;) Za to mnie Cezary się nie podoba, ja bym dała Antoni, Florian, coś w tym stylu, ale jeśli tobie się podoba to okej ;)

Gość gość
My mamy dwoch synow Jedrzeja i Gustawa, nie sa blizniakami. Jędrek ma juz 8 lat i imie bardzo dobrze jest odbierane. Teraz bedzie dziewczynka Dobrawa :) Powodzenia z blizniakami :)

Gość gość
już bym się wolala Nikola nazywać niż Dobrawa...

Gość gość
Cezary może być, a Jedrzej mi się w ogole nie podoba

Gość gość
Jądruś :P jak w Janosiku...

Gość gość
czaruś... imię dla małego kundelka lub "fircyka w zalotach"...

Gość gość
Jędrzej nawet fajne,mnie akurat Cezary nie podoba sie. Jak blizniaki to daj Piotr i Paweł.

Gość gość
Paskudne jedno i drugie.

Gość gość
imiona nie są krzywdzące na pewno, ale Czarek nigdy mi sie nie podobało, Jędrek nawet fajne ;)

Gość gość
brzydkie mi sie nie podobaja, te jedrzej jest straszny

Gość gość
Nam sie wlasnie te imiona podobaja i Jedrzej jest po moim dziadku,choc jest wlasnie troche kontrowersyjne i wiem,ze ludzie roznie je odbieraja:p nie chce,zeby potem wiekszosc ludzi,z ktorymi spotkaja sie nasze chlopaki,jakos dziwnie reagowalo na to imie dlatego chce poznac opinie innych:)

Gość gość
I właśnie będzie "dziwnie" reagowało na to imię... Wątpię, by synowi w przyszłości się podobało.

Gość gość
"Jak blizniaki to daj Piotr i Paweł. " - aleś ty durna :O W sumie też bardziej od Jędrzej podoba mi się Andrzej, ale imiona nie są złe. Nie udziwnione ale też dość oryginalne.

Gość gość
heh i bedziemy mieli dylemat :P zadne Franki, Antki,Stefki mi się nie podobają (teść jest Andrzej, więc raczej odpada), nie chcemy nic popularnego jak Kacper,Kuba czy Mateusz ani nic z tych wymyślnych Fabianow, Ksawerych czy Alanow... a co myslicie o Krzysztofie zamiast Jedrzeja? dawno zadnego nie spotkalam... tez ma dziwny wydzwiek?

Gość gość
Krzysztof to ładne, uniwersalne imię. A może Tomek? Mały Tomuś, starszy Tomek, dorosły Tomasz? Ewentualnie Tymek - Tymuś, Tymoteusz?

Gość gość
Krzysztof jest bardzo ładnym imieniem. Mały Krzyś, młody Krzysiek i dorosły Krzysztof. Sama rozważałam dla synka w zeszłym roku, ale zdecydowałam się na Artura.

Gość gość
Krzysztof na pewno jest dużo bardziej osłuchany od Jędrzeja. Krzysztof też ma jednak sporo nadań, w zeszłym roku zaraz za Dominikiem, a przed Tymonem na miejscu 33 - 2093 nadań, Jędrzej miejsce 104 -148 nadań. Cezary natomiast miejsce 65. - 533 nadania

Gość gość
Jędrzej mi się nie podoba. Cezary jest spoko, ale źle mi się kojarzy.

Gość gość
Lepszy Krzysztof, niż Jędrzej, ale Cezary, to ewidentnie imię dla psa, a poza tym kojarzy mi się z mało inteligentnym Pazurą. Krzysztof i Tymoteusz ładnie, a Dobrawa, to imię którego dziecko będzie się wstydzić już w przedszkolu, ale ambicje rodziców, jak i leczenie kompleksów są ponad szczęściem dzieci. Te imiona, które podałaś pasują do nazwiska z koncówka 'icz', na pewno nie do 'ski' .

Gość gość
Krzysztof zamiast Jędrzeja lepiej :) Krzyś, Krzysiek, Krzysztof.

Gość gość
Cezary nie..