Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praha

Zwiazek z 39 letnim kawalerem ktory (nie) czekal na mnie

Polecane posty

Gość praha

- rok mlodszy ode mnie - znamy sie od 14 lat, mielismy przez te lata luzny ale bardzo cieply choc zupelnie wolny od podtekstow kontakt, bo ja bylam mezatka - moje malzenstwo rozpadlo sie w drzazgi 3 lata temu - on pojawil sie jak co pare lat w odwiedzinach i doznal lekkiego szoku jak dowiedzial sie co sie stalo. potem potoczylo sie zaskakujaco szybko i nasza nowa relacja rozwija sie do przodu od ponad pol roku - twierdzi, ze byl sam nie dlatego ze czekal na mnie ale ze tak wyszlo, bo byl niesmialy. ale mnie mial zawsze w tyle glowy.. - ma fantastyczny zawod z ktorego spokojnie sie utrzymuje i odlozyl przez te lata znaczne pieniadze, ma konkretny plan na przyszlosc i teraz juz wie dla kogo to wszystko robil -(jego zawod mi imponuje) - ma mnostwo roznych hobby, jest w paru grupach/stowarzyszeniach, ciagle wychodzi do ludzi jest lubiany, jak go nie ma pare dni (bo wyjechal na randke ze mna) to jest szum, zarty i takie cieple reakcje wsrod ludzi - wcale nie jest samotnikiem - mieszka wciaz z rodzicami. wybudowal przez ostatnie 5 lat mieszkanie w zaadaptowanym (slicznie) budynku w gospodarstwie rodzicow. Zwlekal z przeprowadzka, bo nie mial motywacji, zreszta pracuje do 19 wiec nie ma duzo czasu na te budowe.. Teraz pilnie wykancza - \gdy jestesmy razem ma motywacje i lepiej mu to idzie - gospodarstwo jest na niego, rodzice "dopoki zyjemy to bedziemy ci sie dokladali" - ma brata i siostre, oboje w malzenstwach, lacznie 6 siostrzencow/bratankow, te dzieciaki go uwielbiaja, naprawde, a on ma super reke do dzieci - rodzice sa przecudowni, znam ich tez od 14lat, przyjeli mnie tak serdecznie ze to jest wzruszajace - spokojny, najpierw pomysli potem zrobi - brak nalogow, zdrowy, cialo niezniszczone, w lozku sprawny chociaz mniej doswiadczony niz ja - za soba ma okres totalnego szalenstwea w wieku 23-28 lat, gdy wloczyl sie sam po swiecie w specjalnym systemie wedrownych rzemieslnikow (to w niemieckojezycznych krajach dosc znana idea). zwiedzil cala europe i dotarl do australii. przez 5 lat mieszkal w dziesiatkach roznych miejsc. ten kawalek jego zycia imponuje mi TAK BARDZO ze niezaleznie jak nam sie ulozy, ja pisze ksiazke o tym bo to w PL nieznane - na pewno ma wiele kawalerskich nawykow o ktorych jezce nie wiem i ktore doprowadza mnie do pasji pewnego dnia - on z kolei jeszce nie wie co to jest mieszkac na co dzien z dwojka moich dzieci ponizej 10 lat. One go uwielbiaja, znaja go dobrze, pomieszkiwal u mnie tydzien-dwa, teraz my wszyscy jedziemy pomeiszkac u niego jakis czas a potem... przeprowadzka.

Gość gość
up

Gość gość
I co jeszcze szmato. Szukasz ksiecia na koniu ?

Gość gość
nie, szmato. z księciem na koniu własnie się rozstalam.

To super. No i faktycznie ciekawie brzmi ta opowieść o wędrownych rzemieślnikach, napiszesz coś więcej...?

Gość praha
Napisałabym gdyby nie to, że opis bardzo ułatwi identyfikację. ;) więc nie mam jak.

Gość gość
po co założyłaś temat? żeby się pochwalić czy pożalić?

Gość gość
dziś - NO WŁAŚNIE- po co założyłas temat? Chwalisz się, żalisz czy masz jakieś wątpliwości?

Gość gość
założyłam go żeby sobie na piśmie podsumować i w sumie też po to, żeby na spokojnie wysłuchać np. doświadczeń osób które były w podobnej sytuacji (tzn. związek z niemłodym singlem, czy kawalerem). oczywiście niewielkie szanse żeby się ktoś taki tu zjawił, ale kto wie. i tak ogólnie to zdecydowanie bliżej mi do chwalenia niż do żalenia, ale to taki etap związku, różowy ;)