Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Padł mi smartfon, orientuje się ktoś ile może kosztować jego naprawa?

Polecane posty

Gość gość

Mam Samsunga Galaxy S Advance (tak, wiem nie najnowszy jest, ale mi pasuje) z Androidem 4.1.2. Dziś rano jak się obudziłem był wyłączony, mimo że baterii jeszcze miał sporo. Po podłączeniu do ładowarki na chwilę pojawiła się ikonka czekania i tyle. Od tamtej pory nie działa. Jedynie na przytrzymanie przycisku włączenia reaguje zawibrowaniem i tyle. Próbowałem wyjmować baterię, kartę SIM na różne sposoby, ale nic z tych rzeczy nie pomogło. Na internecie znalazłem problem - padł ROM, telefon zdechł i wymaga naprawy. Pytanie teraz, czy ktoś z Was się orientuje ile mniej więcej, w jakich granicach może kosztować jego naprawa? Na nowy telefon nie mam za bardzo pieniędzy.

Gość gość
Możliwe, że akumulator padł.

Gość gość
Naprawa pogwarancyjna albo w komisie. Zalezy co zepsute, nikt ci tu nie powie ile to bedzie kosztowalo :)

Gość gość
No właśnie problem w tym, że nie mam drugiego i nie wiem jak to sprawdzić. Jak już pisałem po naciśnięciu przycisku włączenia zawibruje, więc jakaś reakcja jest.

Prawdopodobnie trzeba będzie wgrań nowy soft, często pada właśnie po podłączeniu ładowarki, ja tak miałem niedawno wgrali nowy i działa. U mnie w mieście koszt 30 do 50 zł zł i jest na drugi dzień X naciśnij jeszcze razem przycisk włączania z tym od głośności i tym po środku, czy wejdzie w tryb serwisowy

Gość gość
Oo to spoko. Niedrogo :) A nie wiesz może czy przy okazji za dodatkową opłatą w komisach wgrywają nowszą wersję Androida? Na moim aktualizacji do nowszego nie ma, ale ręcznie da się na pewno wgrać.

Zależy jaką będą mieli wersje u siebie taką wgrają, ale raczej najnowszą przy włączaniu trybu serwisowego trzeba przytrzymać przycisk od głośności w dół razem z home i tym od włączania, z tego co pamiętam...

Gość gość
Wszedł w tryb serwisowy! Nie znałem tego triku, dzięki. :) Tylko teraz jest polecenie, że miałbym ściągnąć oryginalny custom OS, ale czy to się przypadkiem nie wiąże z formatem wszystkich danych? Jeśli tak to nie będę nic robił i zobaczę co gośćw komisie powie.

jak wgrają nowy soft to wszyskie dane zostaną z pamięci tel stracone

Gość gość
Hmm, ok. A co do zaakceptowania pobierania tego customu w trybie serwisowym to oznacza to utratę danych, prawda? Wiem, jestem męczący :D

Nic się nie pobiera tylko, ładuje się z zewnątrz za pomocą specjalnego programu, wlaściwą dla telefonu wersje oprogramowania, pisze w google wszystko