Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brydziula6

Problem z miesiączkami

Polecane posty

Witam wszystkich chcę opisać swoją historię. Proszę nie dawać komentarzy "marsz do ginekologa" czy coś w tym stylu. Do lekarza idę wkrótce, chcę po prostu się dowiedzieć czy ktoś miał lub ma podobny problem do mojego. Od kilku dobrych lat mam problemy z miesiączkami. Jako młoda dziewczyna miałam bardzo obfite miesiączki, które potem trochę się "uspokoiły". Potem zaczęły się niespodzianki w stylu wydłużania cyklów a potem całkowitego zatrzymywania się miesiączek. Okazało się, że tworzy się u mnie torbiel na jajniku. Za każdym razem dostawałam pigułki anty i wszystko wracało do normy po kilku miesiącach. Raz brałam tabletki dłużej a raz krócej zależy od samopoczucia, nie na każde reagowałam dobrze. W 2012 zaszłam w ciążę po ok 5 m-cach starań. Będąc już w ciąży lekarz znów wykrył torbiel, który z czasem się wchłonął. Po ciąży dość szybki powrót miesiączki przez kilka m-cy było ok. Znów tabletki ale to już w celu zabezpieczania się. Od roku mam znów problemy z miesiączką ale odwrotne. Jak już się zacznie nie ma końca... Początek obfity potem plamienia... Rok temu trwało to prawie miesiąc... znów hormony i było ok. Po odstawieniu minęły niecałe 4 m-ce znów niekończąca się miesiączka. Teraz myślę o drugim dziecku ale boje się, że nie zdążę wrócić do "normalności" po hormonach i zajść w ciążę i znów pojawi się problem z krwawieniem. Stąd moje pytanie czy któraś z Was drogie forumowiczki miała podobny problem.

Gość gość
i will kill you

Gość gość
moja koleżanka miała tak i wykryto u niej białaczkę ale w twoim przypadku to pewnie znów torbiel pewnie masz genetyczne predyspozycje polecam zrobić usg dopochwowe jest lepsze od zwykłego