Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nieszczęśliwy bo nie mam pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Chciałbym to zrobić i to, ale to tego są potrzebne pieniądze, których nie mam - wiem problem większości ludzi. I niech tu mi ktoś powie, że pieniądze szczęścia nie dają.

Gość gość
Dają szczęście.. głupi ten kto uważa że jest inaczej.

Gość gość
większość pieniędzy kradnie nam pazerny rząd

Gość gość
Państwo nas dyma z kasy i odbiera nam szczęście.

Gość gość
ale to podobno dla naszego dobra...

Gość gość
Niech się uczy kosmetologi :-) takie właśnie są najgorsze. Siedzą w tych salonach i nic tylko d**e obrabiaja. Tępe to zawsze i dumne jak paw. Mogę wam zrobić SKAT!

Gość gość
Czy to prawda, że PiS nam zabierze kasę z OFE?

Gość gość
gość wczoraj prawda najpierw OFE okradły śmiecie z PO-PSL a teraz do reszty okradną śmiecie z PiS

Gość gość
Czyli jednak :(

Gość gość
Oj dają szczęście, dają... Mówi się że za kasę zdrowia nie kupisz. A ja wam opowiem coś z własnego doświadczenia. Mamy synka z autyzmem - tym głębokim. I kasa bardzo pomaga. Gdyby nie to że mieliśmy pieniądze na leczenie prywatne -pewnie do dziś nie bylby zdiagnozowany. Wszędzie kazano nam czekać po kilka miesięcy... A terapie? Prawie wszystkie odpłatne - godzina kosztuje 70 zł - potrzeba kilka tygodniowo. Przedszkole? Oczywiście prywatne, bo kto podejmie się opieki nad moim małym furiatem. A to kolejne kilka stówek. Kasa pomaga. Zawsze

Gość gość
Kasa ULATWIA zycie, ale szczescia nie daje. Jasne, ze milo jest podrozowac w luksusie, ale jesli ten luksus bedzie zlota klatka, jesli bedziesz w nieciekawym towarzystwie, to co z niego? Szczescie jest w nas, w umiejetnosci cieszenia sie z zycia. Kto ma sklonnosci do depresji, ten moze byc swiatowa gwiazda, zyc w bogactwie i nie poczuje sie szczesliwy, ze spi na pozlacanym lozko. Wrecz przeciwnie: tam moze sie targnac na zycie. Niestety.

Gość gość
To cię nie uszczęśliwi - powiedział złodziej, kradnąc drugiemu jego pieniądze na życie.

Gość gość
Kasa to środki do życia. Jak nie masz za co kupić jedzenia, ubrania, lekarstw, opłacić rachunków, to prędzej popełnisz samobójstwo niż wtedy, gdy śpisz na złotym łóżku i masz zły humor. ALE można mieć pieniądze na utrzymanie, a depresję z innego powodu, np. żałoby, chorób, innych wydarzeń losowych, i chcieć umrzeć, myśleć, mówić o samobójstwie a nawet je popełnić. To nie znaczy, że jakikolwiek rząd ma prawo pozbawiać ludzi ich środków do życia, bo "bogaci tez mają depresję". To karygodne uproszczenie, stosowane do ograbiania mniej przebiegłych ludzi z ich własności, przez złodziei.

Gość gość
A w jakim celu PO nas okradała? Żeby się bardziej uszczęśliwić. No bo raczej nie dla umartwienia.

Gość gość
Pozbawianie ludzi ich pieniędzy, koniecznych do przeżycia, to grzech wołający o pomstę do nieba.

Gość gość
Zostań politykiem albo księdzem, pierwsi maja władzę od tego żeby się bogacić, a drudzy mają władzę duchowną, żeby ci wmówić że masz być ubogi jak Chrystus, podczas gdy oni opływają we wszystkie dobra i żyją jak pączki w maśle.