Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest że jedni są kujonami w szkołach a innym trudniej przychodzi nauka?

Polecane posty

Gość gość

czy każdy może być prymusem i mieć najlepsze oceny przykładając się do nauki czy trzeba być zdolnym? niektórzy twierdzą że od zawsze łatwo przychodziło im przyswajanie wiedzy bez wkuwania czego nie rozumiem i czy każdy może być ścisłowcem? czy ludzie dzielą się jednak na tych którzy mają bardziej uzdolnienia humanistyczne a drudzy ścisłe?

Gość gość
Każdy człowiek jest inny i rodzi się z różnymi predyspozycjami. Ja zawsze uczyłam się przeciętnie nie chciało mi się rywalizować o oceny jak to często było i jest czynione. Jeden przedmiot szedł mi świetnie z drugiego musiałam więcej się przypadać.

Gość gość
up

Gość gość
Oczywiście, że każdy rodzi się z innymi zdolnościami, predyspozycjami i z jedną rzeczą radzą sobie lepiej, z inną gorzej. Są ludzie, którzy prymusami nigdy nie będą, choćby nie wiadomo, ile się uczyli. A innym wystarczy zajrzeć przed sprawdzianem do książki i zaliczą. Ale, co najciekawsze, na uniwerku, najbardziej pracowite koleżanki na roku wcale nie były najzdolniejsze. Tak jak ja jechały na piątkach, ale wiedziałam, że musiały włożyć w to dużo więcej pracy niż ja.

Gość gość
dzięki za opinie ;) mam nadzieje że więcej osób się wypowie

Gość menel spod uniwerku
Patrz w google: zdolne dziecko w szkole mensa polska i masz wyjaśnienie.