Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mają zakazać kolczyków dla niemowlaków

Polecane posty

Gość gość

I bardxo dobrze! Takie kolczyki są tylko żeby cieszyć matkę. Dziecko nie ma z tego żadnej korzyści

Gość gość
i dobrze, jak widze niemowlaka w kolczykach to pierwsze myśli jakie cisną mi się do głowy: ale durna matka!

Gość gość
Od razu napiszę że mam syna i kolczyki u małych dzieci mi się nie podobają. Ale pomysł jest qrewsko głupi. Dzisiaj zakażą przekłuwania uszu niemowlętom a jutro czego znowu nie będzie wolno. Założyć chłopcu pastelowej koszulki czy dziewczynce spodni? Trochę to o absurd zahacza.

Gość gość
Jaki absurd? Kalecznie dzieci powinno byc prawnie zakazane i tyle.

Gość gość
Nie słyszałam o tym, ale i tak nie przekłuję córce uszu dopóki sama nie będzie tego chciała. Może powinni raczej nakazać używania rozumu;-)

Gość gość
Dziecko to też 10 latka i nastolatka. Też zakazać? Tak jest to absurd.

Gość gość
Zgadzam się!!Dziecko musi rozumieć i chcieć przebić uszy.Przebijanie uszu niemowlakowi to tylko sprawianie bólu i tyle bez korzyści!!

Gość gość
Przekłuwanie zejdzie do podziemia... W ruch znów pójdą ziemniaki:-)

Gość gość
A kto to będzie kontrolował? Dla mnie kolczyki u niemowlaka mają jedną funkcję - pokazują, ze niektóre małe łysolki to dziewczynki ;)

Gość gość
Ha to jak w takim razie pokazać że syn to nie dziewczynka :D? Bo mój niemowlak ma dużo kręconych włosów i słyszę ooo jaka ładna dziewczynka :P

Gość gość
Mój syn tez tak miał. Ale wydaje mi sie, że lepiej powiedzieć "jaka ładna dziewczynka" na chłopca niż odwrotnie.

Gość gość
Zrob mu tatuaz. To będzie widac ze chlopak:P X A pomysl zakazujący okaleczania jest dobry. I powinien byc calkowicie naturalny dla normalnego czlowieka.

Gość gość
chodzików tez powinni zakazac - to dopiero okalecza dzieci.

Gość gość
I słusznie. Nie okalecza się niemowląt.

Gość gość
Chłopcu wiadomo- jeden kolczyk;-) A tak poważnie to mojego syna też brano za dziewczynkę, bo był drobny i miał dziewczęca buzię. A teraz z kolei córkę biorą za chłopca, bo rzadko jest w różu. Ale tak szczerze to mi to lata... Krzywda się nikomu nie dzieje, że ktoś pomyli płeć.

Gość gość
jakie ikalaecznie?/ trwa to sekunde i zamraza sie ucho nic nie boli ja mej przebilam jak mila 4 tyg ahhahah nastepne tez to zrobie i mamw d***e was i wasze opinie

Gość gość
Możesz jej jeszcze w szpitalu przekuć. Świadczy to tylko o twojej inteligencji, a raczej o jej braku. Dla mnie przekłuwanie uszu niemowlakowi to idiotyzm jakich mało.

Gość gość
pier/do/lo/ne pisowce niedługo wszystkiego będą zakazywać,ale będą wybory skończy się panowanie ciemnoty...

Gość gość
Tak tak bardzo dobrze. Idiotki! Jeszcze trochę i nie będzie wolno nam oddychać! :oto dopiero początek rządów "dobrej zmiany" PiSu...

Gość gość
Okaleczanie? Czy wy jesteście ku/rwa jego mać zdrowe na umyśle? To jest OKALECZANIE? Bosz jak można takie idiotyzmy wypisywać :D nikt tym dzieciom nic nie kaleczy, to tylko dwie mały dziurki w uszach, które bez problemu się zrastają. Weźcie się obudźcie. Co w tym jest okaleczającego?

Gość gość
To czemu nie robicie im kolczykow w pepkach? W sutkach? Przeciez to zadne okaleczanie wg Was. To co Wam szkodzi? X Nakluwanie dziecka dla wlasnej obrzydliwej proznosci=okaleczanie. I tak dziala cywilizowany swiat, nie nasza wina ze nie potraficie tego zrozumieć. Wasze coreczki moga nawet nigdy nie chciec tych dziurek, ale Wy nie pytajac je o zdanie kaleczycie je bo jestescie skupione na wygladzie.

Gość gość
Murzynskie zwyczaje to sa po prostu. Jak w jakims plemieniu gdzie trzeba sie zakolczykowac bo szaman kazal. A jakie postepowe i oswiecone panie to pisza. Jeszcze bransoletki zalozyc, oczy pomalowac (w Indiach chyba to robia) i bedzie piekne dziecko.

Gość gość
11:20 11:27 Klasyczne przykłady kafeteryjnych skrajności.

Gość gość
Pisałam o 10:04. Nie uważam, że to okaleczanie. Po prostu wygląda śmiesznie i jakoś tak niestosownie dla niemowlaka.

Gość gość
Czemu skrajność? Czym sie różni kolczyk w pępku od kolczyka w uchu? To tylko dziurka, żadne okaleczanie. A jakie modne to jest. Tyle kobiet ma przekłute pępki, nie chcecie by Wasze niemowlaki obok biżuterii usznej miały na brzuchu? ;) Tylko czy mając niemowlę o to chodzi? By nie pytając go o zgodę robić sobie bez medycznego uzasadnienia dziurki w jego ciele?

Gość gość
Dla mnie tj niemsaczne kiedy widze malutkie dziecko z klczykami. Niedlugo będzie modne obrzezanie dziewczynek, szykujcie się!

Gość gość
Pisałam o 10:04. Nie uważam, że to okaleczanie. Po prostu wygląda śmiesznie i jakoś tak niestosownie dla niemowlaka. " X dokładnie , mam to samo. Dziwne tj kiedy niemowlak ma kolczyki, wygląda to jakos tak niestosownie.

Gość gość
A tam, przynajmniej z daleka widać, że dzieciak ma matkę idiotkę - wiadomo, żeby się z Karyną nie wdawać w dyskusje, bo do niczego nie prowadzą ;P

Gość gość
W USA standardowo dostępne jest obrzezanie dla chłopców w szpitalach zaraz po urodzeniu. I wcale nie ma to związku z żadną religią, dla nich to po prostu sprawa higieny. Tak więc nawet w cywilizowanych krajach dopuszcza się cierpienie malutkich dzieci w imię kaprysu rodziców.

Gość gość
Mój mąż jest obrzezany syn również a mieszkamy w polsce, to zupełnie normalne.