Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mają zakazać kolczyków dla niemowlaków

Polecane posty

Gość gość
Obrzezanie normalne??? Wy psychicznne jesteście chyba??? Odetnijcie sobie ucho i zobaczymy czy takie będziecie zadowolone z życia

Gość gość
Najbardziej rozwalaja mnie matki, które szczepia 6w1, żeby oszczędzić dziecku cierpienia, bo żal. A zaraz potem kolczyki w kosmetyczki :-)

Gość gość
prowo nie moge iwierzyc ze niektore babska sa tak glupie ze cos takiego pisza i zakladaja temat.Imbecylizm

Gość gość
Obrzezanie obniza odczuwana przyjemnosc i to jest fakt. Napletek po cos jest. W usa rozumiem ten kretynizm (poniekad, taka chora kultura), ale kto normalny robi to dziecku w Polsce? Bedzie chcialo to samo to zrobi. Moze od razu dziewczynki błony dziewiczej bedzie sie pozbawiać skoro tak radośnie rodzice ingeruja w cialo dziecka

Gość gość
Lekka hipokryzja drogie kafeterianki Lecicie zanieść dzieciaka do chrztu-bez jego wiedzy i zgody a pozniej ma cieżko sie wymiksować z tej głupoty. Szczepicie rowniez bez zgody dziecka. Zapisujcie do przedszkola/żłobka itd Decydujecie za nie bo ono jest zwyczajnie za małe na to co mu fundujecie a o kolczyki jazdaaaaa I zeby było jasne-mam w domu trzylatke i nie ma kolczyków w uszach. Jesli bedzie chciała to jej zrobię choć rodzina juz sie głupio pyta kiedyyyy

Gość gość
Twoje porównania sa całkowicie nietrafione. Szczepi się dziecko, aby w przyszłości nie zachorowało na ciężką, często śmiertelną chorobę. Kolczyki nie są dziecku do niczego potrzebne. Wręcz przeciwnie - w przyszłości mogą mu sie nie podobać i zostaną mu w uszach brzydkie dziurki.

Gość gość
Rodzic powinien robić to co ma uzasadnienie i wpływa pozytywnie na rozwój dziecka. Szczepienia mają swoje uzasadnienie, zapisanie do przedszkola w większości przypadków też (pytanie czy do żłobka także? to już bardzo indywidualna kwestia). Tak samo czy chrzest jest dziecku konieczny do szczęścia (moim zdaniem nie). Ale czasami nie ma możliwości by wszystko robić optymalnie, więc rodzic jest zmuszony do podjęcia jakichś decyzji. Ale to nie jest fanaberia "bo ja chcem by moja dżesiczka fajowo wyglądała to jej zrobię dziurki" tylko konieczność. Nie żyjemy w jakimś plemieniu gdzie dziewczynki bez kolczyków są traktowane gorzej, gdzie tylko z kolczykami będą przyjmowane w społeczeństwie. Prócz próżności i fanaberii rodziców nie ma żadnego uzasadnienia by robić dziecku kolczyk.