Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ptaki brudzą taras

Polecane posty

Gość gość

mam wielki problem, ktoś miał tak?

Gość gość
połóż się na tarasie będą na ciebie srać!

Gość gość
a ty co taki ordynarny jesteś? innych pomysłów brak?

Gość gość
gwoli wyjasnienia: brudzą nie odchodami, tylko jakieś zielsko naniosły i je drobią

Gość gość
złap ptaszora do klatki i zacznij srać na niego z pytaniem "i co teraz? podoba ci się? "

Gość gość
w sumie to musiałbym nie na niego, tylko w tej klatce: w rzeczy samej nie robi mi kupy na głowę tylko na taras

Gość gość
Straszna tragedia proponuje zglosic na policje !

Gość gość
taa, jakoś nie dziwią mnie te durne wypowiedzi... Słuchaj, może spróbuj gdzieś jeśli masz poręcz na tarasie, albo chociaż kolumny jakieś które daszek podtrzymują, albo w innym miejscu zamontować kolorowe wstążeczki, wiem, że to jakoś odstrasza ptasiory, druga rzecz, poszukałabym wielkiego sztucznego np. z czarnego plastiku ptaka typu orzeł/sokół z rozpostartymi skrzydłami i zamontowała go na tarasie na jakimś pałąku, mniejsze ptaki będą się bały typu gołębie czy wróble. Trzy, to wiem, że są tzw. odstraszacze dzwiękowe które drażnią ucho ptasiorów, albo takie z nagranymi dzwiękami ptaków drapieżnych, też będą od tego uciekać. No a jeśli to zawiedzie, to chyba pozostaje ogrodzić taras siatką np z takiej kratki jak w trampolinach czy bramkach piłkarskich albo takiej cienkiej siateczki z metalu jak w oknach to od razu będzie przeciw komarom. Są jeszcze takie kolce na ptaki , no ale na tarasie ich nie rozłożysz, jedynie na parapetach.

Gość gość
dziekie za rady

Gość gość
Ja też miałam taki problem bo ledwo co położylismy deske tarasową z ekodeska.pl a tu zaczęły nam to ptaki brudzić. Kupiliśmy sztucznego orła i przestały nam brudzić na nasz piękny tarasik.