Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolezanki zazdroszcza mi pieknej corki

Polecane posty

Gość gość

hmm wiem ze powiecie ze sie wywyższam, chwale i takie tam, ale wydaje mi sie ze znajomi szczególnie kolezanki(matki) są zazdrosne ze mam sliczna córke. Oboje z mezem jestesmy raczej ladnymi osobami(a na pewno rzucajacymi sie w oczy-w pozytywnym slowa znaczeniu). Oboje piwne oczy , ciemne wlosy, ciemna karnacja. Corka nie jest lana, ona jest sliczna. obcy ludzie mnie zaczepiają na ulicy i mowią ze tak ladnej dziewczynki nie widzieli dawno. Ja nawet nie wiem jak na takie komplementy reagowac bo jak powiem ze wiem ze jest sliczna to wyjde na snoba i zarozumialca, jak zaprzecze to bede zaklamana dziunią... ale do rzeczy.od jakiegos czasu odnosze wrazenie ze kilka moich kolezanek jest zazdrosnych ze corka jest taka ladna a ich dzieci nie. Przestaly sie jakos spotykac, niby czasu nie maja. Mam ze 2-3 zdjecia na fb - nawet nie skomentuja. Jedna tylko z ktora sie czesto widze a ma corke w wieku mojej powiedziala kiedys ze "jej corka nie jest taka sliczna jak moja"... co ja jej mialam odpowiedziec..niemniej szanuje ze miala odwage i byla szczera na tyle by to powiedziec. inne sprawiaja wrazenie ze żal im d**e sciska. Ale to nie moja wina ze ich dzieci są normalne, ani zasluga ze moja jest sliczna. no jest i juz. przykro mi ze z tego powodu niektore znajomosci sie rozluznily...mam sie tym przejmowac czy miec to w tylku?czemu obce osoby potrafia powiedziec mile slowo a bliscy znajomi nie?

Gość gość
"a nawet nie wiem jak na takie komplementy reagowac bo jak powiem ze wiem ze jest sliczna to wyjde na snoba i zarozumialca, jak zaprzecze to bede zaklamana dziunią." Nie nauczono, że mówi się po prostu dziękuję? Jest mi miło to słyszeć? x "Mam ze 2-3 zdjecia na fb - nawet nie skomentuja. " WTF? x "czemu obce osoby potrafia powiedziec mile slowo a bliscy znajomi nie? " Przepraszam, mają Cię obsypywac komplementami, przyznawać, ze ich dzieci sa brzydsze?? Bo skoro nie krytykują to jaki masz problem, że traktują obojętnie? Niedowartościowana jesteś? x Sory, ale jak dla mnie zerwano z Tobą kontakt bo jesteś pustawa i jarasz się tym wyglądem swojej córki. Już sam tekst wywołuj***ardzo nieprzyjemne uczucia - takie jojczenie, fałszywa skromność itd.

Gość gość
weź wrzuć na luz widać że masz bzika na punkcie swojego dziecka masz normalne dziecko, każdemu podoba się coś innego, kazdy kocha swoje dziecko nad życie, i nie zamieniłabym swojego dziecka nawet jakby miało być 100 razy ładniejsze od tego które mam. Dla mnie moje jest najpiękniejsze, tak jak dla ciebie twoje.

Gość gość
ja też uważam że ludzie zrywają z toba kontakt nie przez twoje dziecko ale prze twoje zachowanie. Zajmij się lepiej czymś poważnym w życiu, a nie umartwianiem ze kolezanka nie skomentowała twojego zdjęcia na fc.

Gość gość
Boooże, chciałabym miec takie problemy jak ty.

Gość gość
przepraszam że to powiem ale masz problemy z d**y, koleżąnki ci zazdroszcza, pieknego dziecka, boże jakie to płytkie, ty niemasz innych problemów?

Gość gość
od jakiegos czasu odnosze wrazenie ze kilka moich kolezanek jest zazdrosnych ze corka jest taka ladna a ich dzieci nie. Przestaly sie jakos spotykac, niby czasu nie maja x czytając twój temat tylko się uśmiechnęłam wiesz też bym z tobą zerwała kontakt, a nawet nie wiem jak wygląda twoje córka.

Gość gość
Oboje z mezem jestesmy raczej ladnymi osobami(a na pewno rzucajacymi sie w oczy-w pozytywnym slowa znaczeniu). Oboje piwne oczy , ciemne wlosy, ciemna karnacja. x wyglądacie jak cyganie. mi sie takie osoby nie podobają, wolę blondynki z niebieskimi oczami i jasną cerą.

Gość gość
ja też zerwałabym z tobą kontakt, pozatym jak koleżanka powiedziała że jej córka nie jest tak ładna ja twoja może wypadałby jej powiedziec cos miłego, a może twoja córka to maly gremln i ludzie z grzeczności mowia że jest śliczna,

Gość gość
Daj zdjęcie dzieciaka, zaraz zrobimy sondę i okaże się, że to nie przez urodę córki ludzie cię unikają;-)

Gość gość
ja też zerwałabym z tobą kontakt, pozatym jak koleżanka powiedziała że jej córka nie jest tak ładna ja twoja może wypadałby jej powiedziec cos miłego, a może twoja córka to maly gremln i ludzie z grzeczności mowia że jest śliczna,

Gość gość
Wiesz co ja tez mam podobno śliczną córkę i słyszę komplementy jaka jest ładna, ale nikt sie ode mnie nie odwraca bo ja w przeciwieństwie do ciebie nie zwracam uwagi na urodę mojego dziecka. Dla mnie to jest coś tak małostkowego w porównaniu z innymi problemami jakie mam. Ja chcę żeby moje dziecko było szczęśliwe i żeby sobie poradziło w życiu, chcę żeby było dobrym człowiekiem i na pewno nie chciałabym żeby wyrosła mi na pustaka jarającego się własna urodą. W ogóle jak ktoś mi powie zę mam taką śliczną córkę to ok fajnie jest nie mam problemu z tym czasami pożartuję, że będę z wiatrówki strzelać do amantów itd... ;P i koniec gadki na ten temat, czytając twój tekst to odrzuca mnie właśnie od twojej osoby bez względu na to jak wygląda twoje dziecko. Ja w ogóle można się wypowiadać o innych dzieciach nazywając je normalnymi a własną córkę jakaś nadzwyczajna? co ty chcesz z niej zrobić, na kogo ona wyrośnie? Na zadufaną księżniczkę? Może już ma sama bzika na swoim punkcie i inne dzieci to widzą dlatego niechętnie chcą z nią przebywać? Nie krzywdź własnego dziecka, wpajaj jej wartości inne niż uroda bo będzie w przyszłości samotna, a faceci będą tylko pragnąc ładnego opakowania.

Gość kryszka2016
Trochę rozumiem autorkę. Mi mój syn podoba się bardzo, wiadomo. Ale jego niekwestionowanym atutem są oczy: duże i bystre (nie że wytrzeszcz i nie chciałam, żeby zabrzmiało, jak u psa że "mądre). Wiecie, co mam na myśli;) I o tych jego oczach słyszę ciągle od obcych w sklepie czy autobusie, a od znajomych usłyszałam ze 3 razy (a znajomych mam dużo). Ode mnie nikt się nie odwrócił, ale odczuwam, jak ciężko powiedzieć to, co pozytywne i co rzuca się od razu. Nie, nie czekam na pochwały od koleżanek, ale jednak skoro hipnotyzuje tymi oczkami to coś musi być na rzeczy. A znajome (i to właśnie te dzieciate) milczą. Jedna za to kiedyś powiedziała, że mój synek ma rzadkie włosy (fakt). Nie jestem przewrażliwiona, ale wiem, że powiedziała to, żeby nie powiedzieć czegoś pochlebnego o moim synku, np. o jego oczach.

Gość gość
Córkę może masz ładną, ale sama jesteś pusta jak dzwon. I to dlatego nikt cię nie lubi.

Gość gość
Sorry ale takie osoby wyglądają jak uchodzcy:D ladne to ja mam dziecko. Moja córka ma jasne kręcone blond wlosy szczuplutka niebieskie oczy. Raz mi pani w sali zabaw powiedziała ze dziecka o tak smukłej figurze nie widziała dawno(naprawde mala akurat tu gdzie trzeba ma a tam gdzie nie nie ma). Dodam że nikt nie przejdzie obojętnie nie komentujac jej włosów.

Gość gość
Tez mam piekna córkę co obcy ludzie ba ulicy zwracają na to uwagę ale szczerze nie lubię tego i zawsze wszystkim mowie dziękuję ale najważniejsze ze jest mądra. Nie sadze by jakas mama nie chciałaby miec z tego powodu kontaktu ze mną:)

Gość gość
Hahaha, piękne dziecko wyglądające jak ciapate? Chyba cię pogrzało autorko, piękne to są blondyneczki o niebieskich oczach i niektóre rudzielce, a nie mały Cygan :D

Gość gość
W życiu by mi nie przyszło do głowy, że ktoś mógłby zerwać kontakt z powodu urody dziecka :-) Moje pierwsze dziecko było śliczne (po byłym mężu, nie po mnie), owszem, ludzie się zachwycali, rodzina i znajomi wiecznie komplementowali. Teraz nie mam tego problemu, bo moja córka jest sympatycznym brzydalem (poszła we mnie). Czasem westchnę jak widzę gęste włosy u dzieci koleżanek, ale żebym z tego powodu miała zrywać znajomość? Albo źle wnioskujesz, albo masz bardzo durnych znajomych.

Gość gość
kryszka2016 dziś Trochę rozumiem autorkę. Mi mój syn podoba się bardzo, wiadomo. Ale jego niekwestionowanym atutem są oczy: duże i bystre (nie że wytrzeszcz i nie chciałam, żeby zabrzmiało, jak u psa że "mądre). Wiecie, co mam na myślioczko.gif I o tych jego oczach słyszę ciągle od obcych w sklepie czy autobusie, a od znajomych usłyszałam ze 3 razy (a znajomych mam dużo). Ode mnie nikt się nie odwrócił, ale odczuwam, jak ciężko powiedzieć to, co pozytywne i co rzuca się od razu. Nie, nie czekam na pochwały od koleżanek, ale jednak skoro hipnotyzuje tymi oczkami to coś musi być na rzeczy. A znajome (i to właśnie te dzieciate) milczą. Jedna za to kiedyś powiedziała, że mój synek ma rzadkie włosy (fakt). Nie jestem przewrażliwiona, ale wiem, że powiedziała to, żeby nie powiedzieć czegoś pochlebnego o moim synku, np. o jego oczach. xxx ja tez nie czekam, ale wlasnie dziwi mnie to ze obcy potrafia powiedziec cos milego a mogliby to miec w powazaniu a znajomi milcza. ale te pokraki tu beda tylko hejtowac, spodziewalam sie tego. nigdzie nie powiedzialam ze sie jaram wygladem corki. po prostu widze ze swoja urodą wybija sie sposrod dzieci i wy zalosne puste maszkarony swoimi wrednymi komenatrzami tego nie zmienicie. prawda jest taka ze wiekszosc dzieci jest brzydka. wystarczy spojrzec na pierwsza lepsza grupe z przedszkola, 2-3 dzieci ladnych reszta to brzydale...

Gość gość
Większość dzieci jest ładna a ja komplementuje wszystkie bo nie oszukujmy sie dzieci sa urocze... Ale jak bym usłyszała od jakiejś matki ze jej dziecko jest naj to komplementu bym nie powiedziala

Gość gość
autorko ludzie sa zazdrośni o wszystko o dzieci też wiec ja cię rozumiem, szczególnie baby zazdroszczą innym urody. A to że posypia się tu hejty bylo wiecej niż pewne hahahah zjedzą Cie za ten temat, powodzenia :D

Gość gość
prowo ale przyzna, ze są pustaki w stylu autorki na świecie sama znam taką jedną

Gość gość
ja tez nie czekam, ale wlasnie dziwi mnie to ze obcy potrafia powiedziec cos milego a mogliby to miec w powazaniu a znajomi milcza. ale te pokraki tu beda tylko hejtowac, spodziewalam sie tego. nigdzie nie powiedzialam ze sie jaram wygladem corki. po prostu widze ze swoja urodą wybija sie sposrod dzieci i wy zalosne puste maszkarony swoimi wrednymi komenatrzami tego nie zmienicie. prawda jest taka ze wiekszosc dzieci jest brzydka. wystarczy spojrzec na pierwsza lepsza grupe z przedszkola, 2-3 dzieci ladnych reszta to brzydale... xx Twój poziom jest ohydny włąśnie dlatego cię nie lubią twoje koleżanki, "Nie oczekuję komplementów, ale jednak oczekuję bo się dziwię, że obcy komplementują a kolezanki nie" Ha ha ha po co ty się chcesz spotykac z koleżankami żeby słuchac komplementów? Bo ja się spotykam ze znajomymi żeby z nimi spędzić wspólnie czas na wesoło i na luzie, żeby pogadac o czymś waznym a nie o tym jak wygląda moja córka, czy ma ładne oczy usta czy włosy masakra jakaś z tobą kobieto. idź do swoje córki i zrób z niej barbie jak nic Tobie nie można przemówić do rozsądku bo ty dalej swoje.

Gość gość
nie chcę Cię dołować, ale zwykle ładne dzieci wyrastają na przeciętniaków, a przeciętne na całkiem całkiem dorosłych. bajkę o brzydkim kaczątku znasz?

Gość gość
a ja się "jaram" wygladem mojej córki :P :P

Gość gość
Sama mam ladną corkę i też często slyszę komplementy od obcych, znajomi milczą... szczególnie ci bliscy...

Gość gość
obawiam się, że problem leży w Tobie, nie w Twoim dziecku. prawdopodobnie nadęłaś się urodą swojego dziecka, a rzadko kto chce z nadętymi przestawać

Gość gość
A mój syn był małym brzydalem i piszę to bo taka była prawda nie należał do ładniutkich dzieciaczków za to teraz ma już 20 lat i stał się mega przystojnym mlodziencem, ma bardzo duże powodzenie u dziewcząt i ostatnio koleżanka powiedziała mi że nie przypuszczała że na takiego przystojniaka wyrośnie więc czasami brzydkie kaczątko wyrasta na łabędzia.

Gość gość
Czym ty się ekscytujesz? Przecież to częsty wygląd, ja także mam wyjątkowo ładne córki, ale nie przysparza mi to problemów, tylko radości.

Gość gość
nigdzie nie powiedzialam ze sie jaram wygladem corki. po prostu widze ze swoja urodą wybija sie sposrod dzieci i wy zalosne puste maszkarony swoimi wrednymi komenatrzami tego nie zmienicie. prawda jest taka ze wiekszosc dzieci jest brzydka. wystarczy spojrzec na pierwsza lepsza grupe z przedszkola, 2-3 dzieci ladnych reszta to brzydale... X Ooo, troll się sam zdemaskował :D