Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

osoby, które wracają do pracy nie po to by się rozwijać,ale by dziecka nie bawić

Polecane posty

Gość gość
20;51 Widzisz, bo skoro rok się dobrze siedziało ,to ciężko wrócić do pracy a urlopy tacierzyńskie to nie wiem po co są, jak chyba rzadko który tatuś z tego korzysta.

Gość asertywe
widać pojęcia nie masz jak wygląda życie na wsi myślisz że na wsi nie ma opiekunek a do miasta nie jestem w stanie dojechać? nie ma samochodów? to w mieście was na nić nie stać nawet samochodu pewnie nie masz! ja codziennie jeżdżę do miasta a ty nie masz gdzie pojechać i nie masz czym ha ha ha....

Gość gość
Autorko masz odpowiedzi od kobiet, ze na zmianę podrzucają a to teściowej , opiekunce, matce i tak na zmianę ,takich kobiet jest wiele a zapytać się którąś dlaczego podrzuca? to żadna by się nie przyznała ze wychowanie dziecka to ciężka praca. Jak można być zmęczonym ,wychowując własne dziecko i siedzieć rok na macierzyńskim, jak?

Gość asertywe
widać pojęcia nie masz jak wygląda życie na wsi myślisz że na wsi nie ma opiekunek a do miasta nie jestem w stanie dojechać? nie ma samochodów? to w mieście was na nić nie stać nawet samochodu pewnie nie masz! ja codziennie jeżdżę do miasta a ty nie masz gdzie pojechać i nie masz czym ha ha ha....

Gość gość
21;44 Samochód to mam swój ,na który sama pracowałam a ty nie masz samochodu, bo i po co jak prawo jazdy nie masz.Autobus nie jeździ ,bo to wiocha wiec traktor ci pozostaje, albo spacer pieszo, lub rower o ile go masz a opiekunka jak się rozchoruje ,to lecisz po sąsiadkę, co ci dzieci pobawi a ty przez ten czas jakoś do miasta dojedziesz, jak ci nikt laski nie zrobi i na paliwo musisz dać. Ciężko ci się żyję ,bo to jednak wieś.

Gość gość
Co wy z tą wsią? Jakieś kompleksy macie czy co? Ja mieszkam na wsi mam dom ogród taras i dojeżdżam do miasta do pracy. Dzieci wozimy do miasta do szkoły. Moje dzieci choć na wsi są pilnowane . Tzn jsk bawią się przed domem (huśtawki zjeżdżalnie )to nie. Ale jak wchodzą na trampolinę młodsze to już ktoś wychodzi dorosły. Nigdy nie biegają po szosie same. Nie wiem gdzie tak jest ze dzieci się se wychowują latają po polu itp. Nie te czasy ja bym się bała dziecko puścić

Gość gość
21:46 TO PRAWDA

Gość gość
22;20 ALE widzisz, są ludzie i ludziska. Jedni sobie sami wychowują dzieci a inne kobiety podrzucają ,matkom, teściowej ,opiekunka niania i tak dalej i tak dalej ,są rożni ludzie i rożne charaktery i nie każdy dzieci w nawsi przypilnuje, dopilnuje, bo praca ważniejsza od dzieci i potem są efekty a jakie wiadomo.

Gość asertywe
Dokładnie więc proszę nie obrażać WSI i ludzi mieszkających na wsi są inne czasy są place zabaw gdzie dzieci mogą się spotykać do tego prawie każdy ma koło domu plac zabaw gdzie dzieci się mogą bawić a traktora już dawno nie widziałam zresztą co ty masz do traktorów widzę że nawet nie wiesz do czego służą?

Gość gość
Nie widziałaś traktorów ,to znaczy ze sama chyba we wsi nigdy nie przebywałaś albo mieszkasz w zadupiu.Napisze wam prawdę a prawda boli i możecie dalej się tu obrażać, te co siedzą w domu 24h na dobę z dzieckiem i nigdzie nie pracują, dostają na głowę od samego siedzenia w domu i obrażają te co pracują a no niestety bo praca z dzieckiem w domu tez wykańcza ,tym samym siedzeniem i potem zaczyna się podrzucanie do matek, teściowej ,ciotek ,opiekunek ,bo chcecie odetchnąć i same odpocząć.Wiec długie siedzenie w domu to nic dobrego. Potem bije jednej i drugiej na dekiel i piszą brednie na kafe, jakie to spełnione ,bo wiecznie dzieci wychowywały.Niech mi żadna nie pieprzy ,ze siedzenie w domu mniej meczy niż praca zawodowa ,bo to zależy tez od wykonywanej pracy i inne wola rzeczywiście mieć prace byle jaka ,byle się dzieckiem nie zajmować bo i po co, babcia wychowa, przypilnuje albo opiekunka bo od tego jest.