Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Same młodo wyglądające tu siedzą

Polecane posty

Gość gość

Możecie w necie napisać wszystko, ale to nie leczy kompleksów, bo spojrzycie w lustro i czar pryśnie. Kto w takim razie zakłada te tmaty o nadwadze, obwisłych cyckach, skórce pomarańczowej, zmarszczkach, marnych włosach, trądzikowe cerze, mankamentach? Duchy idealnych kafeterianek? Żeby nie było, mam 36 lat i wyglądam dokładnie na tyle, choć moje rówieśniczki, zmęczone życiem (nie tak, jak Wy, bynajmniej) wygladają starzej.

Gość gość
ale musialas przy tym doyebac rowoesniczkom. typowa kobieta. dlatego wole facetow towarzystwo

Gość gość
Tamten temat jest śmieszny i żałosny. 30latka wyglądająca na 17nastke...

Gość gość
Zgadzam sie. Próbują się dowartościować chyba. A tak naprawde ludzie tylko z kurtuazji mowia im, ze wygladaja młodziej. Nie oszukujmy sie,dojrzała kobieta wyglada jak dojrzała kobieta, a nie nasto czy dwudziestokilkulatka. Nie uwierze, ze kobieta np 35 letnia ma wyglad 20 latki, bo skora po 25 roku zycia zaczyna tracic elastyczność, rysy sie zmieniaja. Zaraz ktos napisze, ze dobre geny. Cuda, panie, cuda, bo 3/4 kobiet tak genetycznie doskonale. Tylko szkoda, ze na ulicy tego nie widac. Nawet jesli kobieta dba to w zyciu nie powiedziałabym np 40 latce, ze wyglada jak 20-25 latka. Ja mam 33 lata i dobrze mi ze swoim wiekiem,nie musze sie dowartosciowywac nieszczerymi komplementami. Wygladam na swoj wiek,ewentualnie możnaby odjąć ten rok czy dwa lata. Ale 10? Sorry ale nie uwierze.

Gość gość
30latka wyglądająca na 17nastke x takie pierdoły tylko na kafe :) w dziale ogólnym kiedys jedna baba twierdziła, że ma 34 i wyglada na 19-20 :D

Gość gość
Rzeczywiście śmieszny ten temat, aż specjalnie poczytałam. Ja mam 32 i figurę mam dobrą, urodę dziewczęcą, ale nie oszukujmy się - skóra na twarzy, dłonie, jędrność ciała - to wszystko zdradza wiek. Kilka dni temu byłam na basenie i mimo, że może wyglądam lepiej niż sporo rówieśniczek, no to sorry, ale 20 latki wyglądają inaczej.

Gość gość
Albo takie kobiety 40-45-50 lat ubrane jak nastolatki, z wyrostowanymi wlosami, tona bizuterii, wymalowane, po solarium, z tipsami. Patrzysz na taka z tylu i myslisz, ze fajna dziewczyna. Ale odwraca sie przodem i przeżywasz szok. Z tylu liceum, z przodu muzeum. Czasu sie nie oszuka strojem i nie zakamufluje makijażem niestety. A wyglada to groteskowo i smiesznie.

Gość gość
drogie panie, po cycusiach wiek sie pozna. zdejmijcie te rusztowania - zaden biust po 30stce nie stal kolo biustu 18-20latki. poza tym pierscienie wenus, itd., wytrawne oko nie da sie oszukac

Gość gość
Tu nawet nie chodzi o to, że pojawiają się zmarszczki, czy skóra traci jędrność, ale zmieniają się rysy twarzy i po nich widać wiek :P

Gość gość
ale musialas przy tym doyebac rowoesniczkom. typowa kobieta. dlatego wole facetow towarzystwo x Ale ból zada masz nadal, czyżbyś też odejmowała sobie min 10 lat? co ci to daje?

Gość gość
akurat moje "cycusie" niewiele się zmieniły. śmiem twierdzić, że wyglądają tak samo w wieku 38 lat, jak wygladały jak miałam 18 lat. zawsze były trochę obwisłe;) dodam, że nie rodziłam. ale reszta...cóż...co kilka miesięcy widzę jakąś nową zmarszczkę i to w miejscu, gdzie bym się tego nie spodziewała. np. nad kolanem, na dużym palcu stopy ;)

Gość gość
skóra traci jędrność = i dlatego rysy twarzy się zmieniają ;) niestety żaden krem nie podniesie skóry do góry ;) poza tym skóra staje się cieńsza, zobaczcie na skóre dziecka, małolaty a na swoją, nie da się ''wpompować'' tłuszczu pod skóre, nowej tkanki ;)

Gość gość
gość dziś ps. aha, dłonie mi się ostatnio strasznie "posunęły".

Gość gość
Tu siedzą same siostry swoich córek.

Gość gość
Mi też, ale robię raz w tygodniu peeling i codziennie je kremuję, inaczej widac cienką, pomarszczoną skórę.

Gość gość
http://odkrywcy.pl/kat,111396,page,3,title,Nie-uwierzysz-co-ci-sie-skurczy-na-starosc,wid,13832579,wiadomosc.html

Gość gość
gość dziś Tu nawet nie chodzi o to, że pojawiają się zmarszczki, czy skóra traci jędrność, ale zmieniają się rysy twarzy i po nich widać wiek jezyk.gif x byłam ostatnio na mezoterapii. rozmawiałam z właścicielką kliniki. wyglądała dziwnie - nie miała ani jednej zmarszczki, policzki lekko napompowane, usta też, a mimo wszystko wyglądała jakieś 10 lat starzej ode mnie. wróciłam do domu i sprawdziłam w necie - faktycznie, kobieta miała 46 lat... popatrzcie zresztą na taką kożuchowską, przetakiewicz - niby zmarszczki wyprasowane, ale wiek widac jak na dłoni.

Gość gość
A jak podniosę udo, to mi skóra zwisa....

Gość gość
Tylko że mi to jakoś specjalnie nie uwłacza. Uważam, że dojrzalsze kobiety też mają swój urok i nie przesadzajmy, że młodość to najwyższa wartość. Każdy wiek ma swoje przywileje i uroki i nie mam potrzeby, by się na siłę odmładzać. Nie mam kompleksów.

Gość gość
23:09 Po szyi widac ;-) i po dłoniach tez, rzecz jasna. Po prostu nie potrafia z godnością przyjac faktu upływającego czasu.

Gość gość
Tylko że mi to jakoś specjalnie nie uwłacza. Uważam, że dojrzalsze kobiety też mają swój urok i nie przesadzajmy, że młodość to najwyższa wartość. Każdy wiek ma swoje przywileje i uroki i nie mam potrzeby, by się na siłę odmładzać. Nie mam kompleksów. xx Otóż to, ja (autorka) cieszę się z racji swojego wieku, póki co nie jestem starym grzybem, mam kilka pasemek srebrnych włosów i czekam, aż całość pokryje gołębim akcentem, jako 20 latka musiałam się tak nagimnastykować, by mieć ten kolor włosów, a teraz zdrowe, niesfilcowane rosną...

Gość gość
o ja p*****le jakie marne zycie musisz miec autorko tak sie podniecilas ,ze ktos moze lepiej od ciebie wygladac ,ze az temat zalozylas :) Zalosne i zenujace bez odbioru :) ta godzina a ta przezywa jak mrowka okres kto jak mloda wyglada .

Gość gość
Szyja, tak. Ostatnio to zauważam, własnie jak ciepło się zrobiło. Czyli dekolt mi się popsuł w tym roku. Mam 38 lat.

Gość gość
o ja p*****le jakie marne zycie musisz miec autorko tak sie podniecilas ,ze ktos moze lepiej od ciebie wygladac ,ze az temat zalozylas usmiech.gif Zalosne i zenujace bez odbioru usmiech.gif ta godzina a ta przezywa jak mrowka okres kto jak mloda wyglada . x Kolejna zmarszczona z bólem tyłka, pewnie ma gro rozstępów, dlatego tak ją to ubodło, ale pewnie mysli że ma -10, ale ryj zdradzi wszystko, nie tylko wredny charakter :)

Gość gość
Idealnym przykladem kobiety, ktora dowartosciowuje sie poprzez zaniżanie wieku jest... moja mama. Ma 56 lat, a sika po nogach jak jej ktos powie, ze ma 45. Chyba z tylu. Bo ma zmarszczki, nieładne dłonie z wiotka skora, nogi tez z pajaczkami i zylakami, szyja zwiotczala, piersi wiszące. Co z tego, ze jest szczupła. Nawet jak ubierze sie jak nastolatka to wiek widac. Ja mam 34 lata i daja mi maksymalnie 2 lata mniej. Bo skora juz nie taka jak u 18 latki, pojawiaja sie zmarszczki mimiczne, na nogach pierwsze niedoskonałośc*****ersi po 2 ciążach nie są tak jędrne, a co za tym idzie dekolt tez nie prezentuje sie zjawiskowo. Ale ja jestem kobieta swiadoma, pewna siebie,akceptuje upływ czasu. Dbam o siebie, ale zaden krem czy zabieg nie sprawi, ze bede wygladac 10 lat młodziej, nie oszukujmy sie, wiek widac. O ile taka 25 łatkę mozna pomylić z 18-19 latka tak kobiety po 30 juz nie. Jestem szczupła ale nie ubieram sie w młodzieżowe ciuchy ( nie ubieram tez garsonek jak starsza pani) tylko dobieram ciuchy tak zeby byly stosowne do wieku i okazji. A moja mama wkłada leginsy z dziurami, top na ramiączkach z dekoltem i kroczy dumnie myśląc, ze ktos wezmie ja za mlodke. A tak naprawde wygląda jak dzidzia piernik dlatego tez nie wychodze z nia nigdzie, bo mi po prostu wstyd. Wiem, ze to sie moze wydawac okropne ale tak jest.

Gość gość
gość dziś to szyja czy dekolt? bo też mam 38 lat i jakoś w tym roku zauważyłam, że na szyi skóra robi się taka "pergaminowata". właściwie widać tylko wtedy, jak wysuwam szczękę do przodu i nią ruszam ;) dekolt jeszcze w normie. oczywiście na plazy tylko filtr 50 i pod parasolem;)

Gość gość
gość dziś w kremy nie ma co inwestować. strata kasy. kremy działają powierzchniowo a pamiętajmy, że "zrzucamy" starą skórę co 28 dni.

Gość gość
23:39 To jest ze soba powiązane. Jesli na szyi skora jest juz nieidealna to i dekolt traci na atrakcyjności. Rozumiesz o co mi chodzi ;-)

Gość gość
"o ja p*****le jakie marne zycie musisz miec autorko tak sie podniecilas ,ze ktos moze lepiej od ciebie wygladac ,ze az temat zalozylas usmiech.gif Zalosne i zenujace bez odbioru usmiech.gif ta godzina a ta przezywa jak mrowka okres kto jak mloda wyglada . " Dokładnie - te brzydkie często zakładają takie tematy, żeby się pocieszyć, że niby wszystkie źle wygladają. Nic nie boli bardziej niż szczęście drugiej osoby :D

Gość gość
23:42 Tak zgadzam sie. Dlatego ja stosuje kremy nawilżające, bo mam tendencje do przesuszania sie skory wiec nawilzam ja kremem zewnętrznie, a woda wewnętrznie. A mimo to proces upływu czasu jest nieubłagany. Tylko, ze ja z tygo tragedii nie robie ;-)