Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia489

Zdrowy tryb życia

Polecane posty

Gość monia489

No właśnie. Chciałabym w końcu zacząć zdrowo jeść, zdrowo żyć, ale ciężko mi to wszystko w całość zebrać i się stosować. :( Ile godzin śpicie w nocy? Jakie produkty jecie? Może polecicie mi coś do poczytania na tematy zdrowego odżywiania, stylu życia, etc.?

Gość micki53
a jak się odżywiasz teraz? ja stosuję suple, do tego często superfoodsy i naprawdę wyniki mam rewelacyjne.

Gość monia489
Posiłki staram się jeść w miarę regularnie, ale chyba nie jem zbyt zdrowo - za dużo tłuszczy, kocham słodycze i wszystko co słone. :( Jakie superfoods i suplementy stosujesz? I gdzie kupujesz? Bo wszędzie widzę takie ceny, że chyba trzeba być milionerem żeby jeść zdrowo. :D

Gość micki53
Acai, chia, olej z oregano – zamawiam dużo zreczy na Naturali, hurtem prawie i naprawde wychodzi cenowo ok.  Niestety ze słonym, tłuszczami i słodyczami musisz powalczyć, da się. ;)

Gość monia489
a co czytasz, skąd czerpiesz wiedzę? zauważyłam, że jest dużo grup na FB, dołączyłam, ale brakuje mi jakiegoś bloga, artykułów, czegoś takiego.

Gość gość
ja czytam Blogillę - stricte o zdrowiu, dużo ciekawych informacji, wejdę czasem na jakieś babskie fora dział Zdrowie.

Gość ewelina546
Warto wziąć pod uwagę olej rzepakowy do takiej diety . Dużo na ten temat poczytasz na: http://pokochajolejrzepakowy.eu/ . Coraz więcej osób korzysta z tych informacji i cieszą się dobrą sylwetka i zdrową żywnością.

Gość Magdaa92
Ja czytam sobie różne artykuły na internecie o zdrowym odżywianiu, przeglądam gazety, czasami ktoś udostępni ciekawy post na fb - to są moje inspiracje. Ogólnie staram się wysypiać dobrze, unikać fastfoodów, pić dużo wody, jeść warzywa, owoce. No i uwielbiam wszelkiego rodzaju produkty zbożowe typu http://melvit.moonfruit.com/ . Są nie tylko zdrowe, pożywne, ale też bardzo smaczne. Aaa, no i unikam cukru, soli i ostrych przypraw :)

Gość gość
dla mnie zdrowy tryb życia to aktywność fizyczna i zdrowa dieta. Przed poznaniem mojej dietetyczki- hmm myślałam że głodówka jest najlepsza. A tu okazuje się, że byłam w wielkim błędzie. Odkąd zdrowo jem mam dużo lepsze samopoczucie i więcej energii. Więc polecam! A gdyby ktoś szukał dietetyka to znalazłam na stronie: http://znajdzlekarza.pl/dietetyk/0

Gość gość
Zachowania prozdrowotne najlepiej wprowadzać do wszystkich aspektów życia. Trzeba to jednak robić konsekwentnie i powoli, najlepiej razem z rodziną lub przyjaciółmi, gdyż wspólne działanie motywuje. Zdrowy tryb życia to m.in. regularna aktywność fizyczna, najlepiej ******* świeżym powietrzu. Ponadto warto stosować zrównoważoną dietę pełną owoców i warzyw, nie zapominając o spożywaniu naturalnych antybiotyków tj. czosnek, cebula, imbir, propolis. Dobrze jest też zrezygnować z używek. Nie należy przejadać się, lepiej jeść mniej, a częściej. Trzeba pamiętać także o odpowiednim zadbaniu o przestrzeń, w której się żyje. Zaleca się częste wietrzenie mieszkania, a także utrzymywanie w nim odpowiedniej wilgotności i temperatury ok.20-21 st.C. Należy unikać przebywania w pomieszczeniach zanieczyszczonych dymem tytoniowym- dym podrażnia drogi oddechowe, a tym samym może być odpowiedzialny za częstsze infekcje. Na prawidłowe funkcjonowanie organizmu wpływa też witamina D, dlatego zwłaszcza w miesiącach jesienno- zimowych (niedostateczna ekspozycja na słońce) powinno się pomyśleć o jej suplementacji, a w przypadku niedoboru przyjmować dawkę leczniczą tej witaminy. Ponadto lepsze samopoczucie zapewnić może odpowiednia ilość snu oraz unikanie stresu. W razie wątpliwości jak skutecznie modyfikować styl życia sugeruję skontaktować się z lekarzem medycyny rodzinnej. Zachęcam również do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez Medipark. http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/