Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macrogol w ciazy. Proszę wejdźcie potworne zaparcia

Polecane posty

Gość gość

Witam Od dziecka cierpię na zaparcia. Jestem w trzecim miesiącu ciąży . Do czasu aż się dowiedziałam wspomagałam się często dulcobisem oraz proszkiem macrogol z elektrolitami. I ten drugi wydaje się łagodniejszy. Czy mogę wypić jedna saszetek ktoś bral? Od tygodnia się nie załatwiłam czuje się ociezala mam brzuch jak w szóstym a nie trzecim miesiącu . Okropnie mi z tym źle. Nic innego na mnie jie steru nigdy nie działało żadne jedzenie. Proszę napiszcie jaki preparat mogę użyć . Czy ten macrogol będzie ok ? Mam przez to źle samopoczucie .

Gość gość
Up

Gość gość
Idź do lekarza, tu chodzi o zdrowie i przyszłe życie Twojego dziecka.

Gość gość
Zapomniałam pytać a teraz jest na urlopie. Może mi ktoś doradzić co stosował ?

Gość gosckiwi
Kiwi na czczo i/lub kawa z mlekiem na czczo.

Gość gość
Tak możesz dziecku nic nie będzie

Gość gość
Żaden preparat czy tabletki. Dieta, przede wszystkim dieta! Odstawienie czekolady. Chleb razowy zamiast białego. Łyżka otrębów do jogurtu, płatków śniadaniowych czy panierki. Suszone śliwki, bób, fasola. Dużo wody! Kapusta kiszona.

Gość gość
Ludzie ja nie z tych co jedzenie im pomaga. Uwierzcie Od dziecka z tym walczę mam coś z jelitami potocznie zwane skrętem. . Jakoś tak . Diety. Kiwi jabłka śliwki nic mi nie pomagało. Kefiry woda nic... tylko preparat rozluzniajacy kał w/w... juz nie mam sił naprawdę. Zawsze byłam chuda gdy progiem się pogłębia przytyłam sporo ... z 45 kg do 70... nie jem dużo ruszam się. To wszystko przez to . Tabletki i proszki jakoś pozwalały mi oczyścić jelita. To mogę wypić jedna saszetke na przeczyszczenie ?

Gość gość
Up

Gość gość
W okresie ciąży stosowałam na zaparcia czopki evaqu, polecone przez ginekologa, w pelni bezpieczne.

Gość gość
O mój temat. TU autorka ... Dieta nic nie pomogła a ja stosuję czopki glicerynowe i tez jest ok.

Gość Olawolna
Tak jak tu ktoś już pisał. Na zaparcia przy karmieniu piersią albo w ciąży tylko eva/qu. Przechodzi wszystko po kilkunastu minutach, sprawdziłam sama na sobie.

Gość gość
Tu autorka przestańcie siać reklamę to całe evaqu jest drogie czopki glicerynowe kosztują 4 zł za 10 szt !!

Gość gość
Warto skonsultować z lekarzem lub położną, które czopki czy inne leki można stosować. Mnie pomagała owsianka z jabłkiem na śniadanie ale nie miałam przewlekłych zaparć...

Gość gość
Będąc w ciąży trzeba naprawdę uważać, ja bym nie wzięła żadnego leku bez konsultacji z lekarzem, wolałabym poprostu nie ryzykować. Ja jestem w 4 miesiącu i narazie żadne zaparcia mnie nie męczą, ale chyba najpierw jednak wypróbowałabym wszelkich możliwych domowych sposobów zanim sięgnęłabym po medykamenty, może maślanka albo kefir? Mi moja babcia jak byłam mała i miałam taki problem to robiła sałatkę z pieczonych buraków, ogórka kiszonego i jabłka i pomagało.

Gość gość
stosuje czopki evaqu, dzialaja na zasadzie delikatnego musowania czym podrazniaja jelito i po zaparciu, duzym plusem jest to że bardzo szybko pomagaja

Gość gość
Mi lekarz zalecił żeby w podbramkowej sytuacji pić dicopeg10g, ale też ćwiczyć w miarę możliwości najwięcej się ruszać. Trzeba też wykluczyć z diety sporo produktów.