Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Groźby wobec Polaków w uk

Polecane posty

Gość gość

Policja w południowo-zachodniej Anglii bada podpalenie przybudówki ogrodowej w domu polskiej rodziny w Efford, wschodniej dzielnicy Plymouth. Podpalacze zostawili kartkę z groźbą: "wynocha do swojego p...go kraju, następna będzie wasza rodzina".:D Lokalny dziennik "Plymouth Herald" cytuje 22-letnią Ewę Banaszak, córkę właściciela podpalonego budynku, która opisała przebieg incydentu. Gdy jej ojciec walczył z pożarem, młodsza siostra odkryła list z pogróżkami. - Moja młodsza, czternastoletnia siostra czekała na straż pożarną i przed drzwiami znalazła kopertę. Kiedy ją otworzyła, w środku znalazła list - opowiadała Banaszak. - Od razu wiedzieliśmy, że to jest związane z podpaleniem - powiedziała. Polka podkreśliła, że to nie pierwszy atak na polską społeczność w Plymouth po referendum z 23 czerwca w sprawie wyjścia Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej. Jak relacjonowała, dwa dni wcześniej jej 11-letni bracia bliźniacy byli obrażani i obrzucani kamieniami w pobliskim parku. - Wiem też, że pojawił się napis na polskim sklepie, a podobne incydenty zdarzały się też w innych częściach kraju, nie tylko wobec Polaków - powiedziała. Policja zaapelowała do świadków o zgłoszenie się na najbliższy komisariat. Polska ambasada w Londynie potwierdziła, że otrzymała zawiadomienie o incydencie i w pełni współpracuje ze służbami porządkowymi. W piątek jeden z konsulów uda się do Plymouth w celu dalszego zbadania sprawy i rozmowy z ofiarami podpalenia. lokalne oddziały policji zgłaszały nawet przeszło pięciokrotny wzrost przestępstw o podobnym charakterze, które jednak w większości polegały na groźbach i obraźliwych komentarzach pod adresem mniejszości narodowych mieszkających w Wielkiej Brytanii. Według sondażu Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych, aż 12 proc. Polaków mieszkających na Wyspach spotkało się z jakąś formą wrogiego zachowania w następstwie referendum. Blisko dwa tygodnie temu, w weekend tuż po ogłoszeniu wyników, doszło do namalowania obraźliwego graffiti na fasadzie Polskiego Ośrodka Społeczno-Kulturalnego w zachodnim Londynie, a polskie rodziny mieszkające w hrabstwie Cambridgeshire otrzymały ulotki wzywające "polskie robactwo" do opuszczenia kraju. Policja bada obie sprawy; wciąż nie znalazła jednak sprawców :D MACIE SWOJ RAJ BUEHEHEHEEEEEEEEE

Gość gość
Prawde piszesz czas wracac do domu. Uk sie skonczył...teraz lepsze niemcy i blizej do rodziny :classic_cool:

Gość gość
W PL też nas nie chcą.

Gość gość
To prawda ale nasze pieniądze ubóstwiają. Bez naszej kasy PL to wschodnia knieja dzikiej Europy wschodniej.

Gość gość
A ja mieszkam w tym mieście i znam ta rodzinę.

Gość gość
Mieszkałem w UK 1,5 roku. Język angielski dobry, Język niemiecki dobry, język holenderski dobry, wykształcenie wyższe, brak zasiłków, brak nałogów, brak oszczędności, wiek 40 lat, prawo jazdy ABD. Pochodzę ze średnio zamożnego domu. Żyłem tam sam. Moje podsumowanie: jeśli ktoś wyjeżdża z Polski gdzie był biedny finansowo i mieszkał na tzw.klepisku to w UK będzie mu trochę lepiej, ale jeśli mieszkasz w normalnym domu to UK zaskoczy cię wielkie zacofanie technologiczne:D W Polsce wszystko załatwisz na odległość mailem lub aplikacją. Pojęcie mody w UK nie istnieje - tam nadal są lata 90-te , jak w PRL:D Przykład lotnisk w UK : Luton wygląda przy polskich lotniskach jak aeroklub w nieskoszonej trawie:D Moim marzeniem było zobaczyć największe w Europie lotnisko Heathrow - jak zobaczyłem lastryko i salceson na podłodze, to zapytałem w informacji czy faktycznie jestem w dobrym miejscu. Generalnie wczesny Gierek:D Na lotnisku celnicy angielscy nie mają pojęcia co to jest strefa Schengen:D Londyn: poszedłem w poniedziałek do centrum światowego biznesu City, chciałem poczuć się jak na Wall Street - usiadłem w kawiarni gdzie przesiadują biznesmeni, każdy biznesmen miał segregator, pomyślałem że to księgowi i jak zerknę przez ich ramię w ten segregator to zobaczę liczby i wykresy - gdzie tam, zobaczyłem czcionkę o rozmiarze 16 i szkolenia z asertywności :D - tam nikt nie trzyma w reku tabletów ! tam dalej są segregatory ! jest rok 2015 !:D Poszedłem do Harrodsa i zobaczyłem krzywo przyciętą dyktę nieumiejętnie pomalowaną na biało:D - towar jak w Polsce 15 lat temu ! :D Przypomnę tylko, że piszę to z perspektywy średnio zamożnego domu w Polsce. Babcia mi mówiła zawsze: wnusiu inteligentny człowiek nigdy nie jest gruby - w UK przestałem patrzyć seksualnie na kobiety - po prostu nie da się na nie patrzyć - gust nie pozwala:D. Transport w UK jest bardzo bardzo drogi:D. Na zakupy modowe najlepiej skoczyć na weekend do Polski , no chyba że chcesz wyglądać jak twój dziadek na zdjęciach czyli retro to kupuj w UK:D Wszystko na wieszakach w UK jest noszone i powypychane:D - standardem jest, że ludzie kupują ubrania na tydzień bądź dwa i oddają. Fakt, że pewnie i w Polsce to się zdarza , ale w UK to standard:D. Anglicy są bardzo słabo wykształceni, po pierwsze nie stać ich na to , po drugie nie chce im się bo to strasznie mało ambitni ludzie:D. Pracowałem jako szef zmiany w magazynie i Anglicy myśleli że przyjechałem z BBC:D kiedy zaczynałem opowiadać o podróżach i jak wygląda świat:D. Higiena: Anglicy nie myją naczyń generalnie, jeśli myją to albo opłukują tylko wodą lub myją z użyciem płynu, ale wtedy już nie opłukują:D. Normalnym jest rano w poniedziałek widom mężczyzn w garniturach z ubłoconymi nogawkami i nie dlatego, że przed chwilą wpadł do błota tylko tak chodził przez poprzedni tydzień:D - nikt się nie dziwi:D:D Jako mężczyzna nie podchodzę i nie będę podchodził do angielskich kobiet - brzydzę się - sorry:D Służba zdrowia: jestem mężczyzną, moim lekarzem rodzinnym jakiego przydzieliła mi przychodnia została pani ginekolog. Standardem jest, że na wszystko lekarz przepisuje zwykły "paracetamol" lub wodę z solą:D Służba zdrowia nie istnieje - dlatego Polacy szukają polskich lekarzy - nie chodzi o brak znajomości języka, ale o elementarną znajomość anatomii:D Drogi: jeśli ktoś powie, że tam to mają dopiero drogi - to w Polsce mamy super drogi - w UK to chropowaty, krzywo rozlany asfalt z dziurami:D Język: jeśli uczyłeś się w Polsce angielskiego amerykańskiego to będziesz miał spory problem ze zrozumieniem brytyjskiego. Nie myśl sobie, że w pracy czy na ulicy usłyszysz piękny język rodem z telewizyjnych brytyjskich wywiadów. Brytyjski angielski to bełkot:D składający się z pierwszych 2-3 sylab wyrazu - to taka ciągła czkawka:D Podsumowanie: W UK wszystko jest na sznureczek i na gwoździk czyli byle jak:D To kraj byle jakości, ale nikomu to nie przeszkadza:D Nikomu nic tam nie przeszkadza, dlatego jedzenie tam nie smakuje bo nie przeszkadza, osrane gacie u kobiety (osobiście widziałem raz w tygodniu):D nikomu nie przeszkadza, a nazywa się to wolnością. W urzędzie pracy pani angielka zapytała mnie czy Polska jest w Europie:D Jeśli zamieszkasz w UK zmienisz się w tym względzie, że wszystko będziesz miał gdzieś - i dotyczy to każdego aspektu życia. Nazywają to wolnością - ja nazywam to bylejakością:D:D

Gość gość
Ja mieszkam w Edynburgu który głosował 74,4% ZA POZOSTANIEM W UNII EUROPEJSKIEJ i nikt mi tu nigdy nic nie powiedział, krzywo nie spojrzał, byłam na proteście w obronie imigrantów zorganizowanym przez SZKOTÓW. UK to nie tylko Anglia!!

Gość gość
buehehehehehhehehehehehhehehehhehhahahahahhahahahahahhahahahehehhehehehehehehhe chuj wam w doopy

Gość gość
22:06 lubisz toooo

Gość gość
22:06 O to to

Gość gość
jak dla mnie to beznadzieja te grozby durne ludzie , zawsze sie jakis psychol znajdzie i tyle

Gość gość
oj nie, nie, to nie są pojedyńcze osoby które skrycie nie znoszą Polaków, bardzo wiele osób w uk nie lubi Polaków, kto czyta internet, ten wie

Gość gość
w Anglii jest niebezpiecznie, po referendum jeszcze bardziej

Gość gość
w Anglii nie lubia wiekszosc do ciebie nie podejdzie i ci tego w oczy nie powie to jest uspiona agresja

Gość gość
Nie tylko Polakow ale wszystkich imigrantów. Nie schlebiajcie sobie...

Gość gość
Śmiej się śmiej ..a ludzie w wiekszosci anglicy zebrali dla nich juz ponad 6 tysięcy funtów rekompensaty w ciągu dwóch dni a zbiórka trwa jeszcze 29 dni.

Gość gość
UE wyszla z UK a nie odwrotnie :) ... do goscia ktory jest poltora roku.. Jestes deczko zarozumialym cwaniaczkiem ale wiele w tym prawdy :) Pozdr

Gość gość
A najbardziej to Polacy nie lubią Polaków w PL jak tu ktoś słusznie napisał. W kraju to najchętniej jeden drugiego by w łyżce wody utopił. Tak się żrą ze sobą paździerze nadwiślańskie.

Gość gość
jedna spalona szopka w ogródku lumpów które cały czas siedzą na zasiłkach to dla was PRZEŚLADOWANIE WSZYSTKICH POLAKÓW W UK???

Gość gość
Pażdzierze to siedza w tym zanzibarze brytyjskim. W PL pełna kulturka i wszystko tansze

Gość gość
Ta zbiorka jest nielegalna, nie maja pozwolenia fiskusa, zglosilem to do prokuratury.

Gość gość
PL to bardzo tani kraj. Jako pracodawca jestem zaniepokojony tym że Polacy zarabiają za dużo. Ale przeciwdziałam temu skutecznie. Znacie powiedzonko : tu jest noga tam są drzwi tid.

Gość gość
Nikt z moich znajomych nie ma w PL mniej niz 4k na reke. Cwel gnijacy w uk skonczyl wsbzdet i płacze ze nikt mu w PL tyle nie dał za jego krecenie baczkow:D bueaheheeeeeee gnij w brytyjskiej norze swinio

Gość gość
Ty i twoi znajomi to grupa ku/rwa, złodziej i ksiądz dobrodziej. Im zawsze było dobrze. A tak nawzajem biorąc uważasz że 4.000 to dobra pensja? Ryj dalej polski wszarzu za bezdurno. Takich w PL potrzeba żeby nam pracodawcom było dobrze.