Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kawa a waga płodu?

Polecane posty

Gość gość

Czy kawa naprawdę ma wpływ na niską wagę dziecka? Pytałam się ginekologa powiedział że kawę mogę pić. Oczywiście wiadomo jedna dziennie . Rozsądną ilość. Czy mogę mieć przez to malutkie dziecko?? 33 Tc. 2 kg. Ale usg podobno się myli wiec może być mniejsza.. Ale skoro mogę to chyba lekarz wie co mówi? Moja kol pila piwo smakowe i mala w 42 Tc wazyla 2,3 kg.. Ale piwo a kawa to chyba jest różnica.. Ja nie pije alkoholu. Jednak coli nie umiem sobie odmówić chociaż wiem ze nie powinnam pić.

Gość gość
Menelki chlaja co znajda i rodza dzieci jak maliny zdrowe Jedna kawa na dzien czy cola nie zaszkodzi Twemu dziecku

Gość gość
Kawa to nie alkohol, więc porównanie do piwa bezcelowe. No chyba że pijesz kawę "z prądem". Mnie w I trymestrze odrzucało od kawy, potem już piłam aż do porodu 1 kawę dziennie. Lekarz mówił, że mam pić, co lubię, w granicach rozsądku. Colę piłam od czasu do czasu. Uwielbiałam też mocną herbatę. Każdą. Czarną, zieloną, czerwoną. Jakby to wszystko zebrać do kupy, to trochę się tej kofeiny zebrało. Alkoholu nie piłam w ogóle, bo nie ma bezpiecznej dawki. Dziecko urodziło się 3800g, 10 pkt. Od początku spokojne, ładnie spało w dzień i w nocy. Teraz ma prawie rok. Jest radosne, zdrowe, żywe srebro w dzień a noce przesypia dobrze. Karmię nadal piersią. Piję 1, czasem 2 kawy dziennie i herbatę. Na colę jakoś nie mam ochoty.

Gość gość
Tak poza tym, to się nie martw na zapas. To dobra waga. USG może się mylić, to fakt. Ale może się mylić zarówno w dół, jak i w górę. W ostatnich tygodniach ciąży dziecko bardzo szybko przybiera na wadze. Zobaczysz, że będziesz miała normalne wcale nie za małe dziecko. Jak jest wielki kloc, to też nie jest dobrze.

Wcale twoje dziecko Malo nie wazy! Moja w 33 2500 niby mala

Gość gość
Piłam przez całą ciążę poza 1 trymestrem 1-2 kawy dziennie i syn urodził się z wagą 3560

Gość gość
Piłam kawę w dwóch ciążach jedną lub dwie. Mam niskie ciśnienie nie dalabym rady bez. Dzieci z wagą 3350 i 3850

Gość gość
no jak moje miałyby niedowagę to chyle czoła 1 dziecko 3520, drugie 3720, a kawa była może przed 4500 mnie uratowała heheh

Gość gość
Przecież to normalna waga dziecka na tym etapie. Moja miała wtedy 1950 g a urodziła się w 41 tc z wagą 3350

Gość gość
Tez pilau kawe...I corka Cole tez.. Ale tylko jedna szklanke na dzien...to mi pomagalo w pracy...dziecko urodzilo sie z wagi 4160 :)

Ja piłam cole i kawę syn 4240 . Teraz tez corka chyba wielu bedzie a kawę i cole pije.

Gość gość
Ja w ciąży piłam dwie, słabe kawy dziennie i mała urodziła się drobniutka- 3 kg. Od urodzenia miała kłopoty ze snem, ale czy to miało cokolwiek wspólnego z piciem kawy przeze mnie, tego nie wiem.

Gość gość
Piłam kawę i czasem colę po zakończeniu pierwszego trymestru (wczesniej mdłości to uniemożliwiały). Alkoholu i papierosów zero oczywiście. Dziecko urodziło się z wagą 2500 kg, ale dostało 10 punktów. Miało przez 3 miesiące bardzo męczące kolki, prawie w ogóle nie spało. Nie wiem czy to ma związek, ale jeśli potrafisz sobie odmówić kofeiny, to nie ma sensu przesadzać. Im mniej tym lepiej moim zdaniem.