Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margitta des Flores

Polacy w Anglii są traktowani jak Żydzi i muzułmanie w Polsce czyli podle

Polecane posty

Gość Margitta des Flores

dziś znowu media donoszą o akcie przemocy wobec Polaków w Anglii: "Policja bada podpalenie i groźby wobec Polaków w Plymouth". Jesteśmy tam traktowani jak trędowaci, jak wszy, jak pluskwy. Obrażani, bici, mordowani. Każą nam się wynosić z ich kraju. Dokładnie tak samo Polacy w II RP traktowali Żydów. Lżyli ich, maltretowano, zabijano, rozbijano im sklepy, usuwano z uczelni, kazano im się wynosić z Polski. Zresztą teraz tak zaczynamy odnosić się fo muzułman. Też ich traktujemy podle. Mamy więc w Anglii coś na co zasłużylismy swoimi postepkami kiedyś i teraz. Inna sprawa, że to politycy rozpętali tą spiralę nienawiści. Dla swoich partyjnych gierek. Dla dorwania się do władzy. A zwykli ludzie cierpią.

Polaków głównie atakują takie socjalne żule chlejące piwo po pubach. Żydzi (lichwiarze) i muzułmanie (beneficjenci socjalni) zawsze starli żyć z pracy cudzej. To dlatego nikt ich nie chce... Z resztą o korelacji wzrostu populacji muzułmanów, do wzrostu odnotowanych gwałtów, nie trzeba mówić... Najlepiej poczytaj koran i talmud, a się dowiesz, dlaczego ludzie żydów i muzułmanów nie chcą...

Gość gość
to są rasistowskie i antysemickie kłamstwa. Wystarczy sobie uświadomić wkład Żydów do polskiej kultury i nauki żeby sobie uświadomić ich znaczenie dla budowy polskiej tożsamości. Rola frankistów w tworzeniu się polskiej patriotycznej inteligencji jest nie do przecenienia. Gdyby nie Żydzi bylibyśmy czymś w rodzaju Słowacji albo Białorusi jesli idzie o poziom wkładu do kultury Europy.

Gość gość
Święte księgi powstawały w określonym czasie i kontekście społeczno-politycznym. Widać to wyraźnie w Biblii. Stary Testament to krwawa i pełna przemocy historia, a Nowy to przesłanie miłości. Dlatego liczy się nie tyle litera ale interpretacja. Żydzi i muzułmanie to normalni ludzie, tacy jak my. Jeśli można wychowywać się w normalnych warunkach to zostaje się normalnym człowiekiem. Jeśli wychowany jesteś w czasach wojny albo społecznej demagogii czy wykluczenia i biedy to co innego.

Gość gość
żydzi byli prześladowani od wieków bo stanowili silną konkurencję handlową dle wielu narodów, a że państwa swojego nie mieli toteż można ich było gnębić swobodnie.

Gość gość
Żydzi są cool ale Izrael niekoniecznie !

07:14 - Nie było żadnego żydowskiego wkładu, w polską historię, a żydzi w Polsce przedwojennej żyli jak pączki w maśle... 07:22 - Ja piszę o talmudzie nie Starym Testamencie. A talmud nakreśla żydom politykę wedle której mają wykorzystywać i doić goji do woli...

Gość gość
kaczyński hoduje kiboli nacjonalistycznych by w razie czego rzucić ich na liberałów, a hoduje ich na nienawiści do żydów i muzułman. oni się tym żywią.

Prawda jest taka, że Żyd zawsze żył z obrotu kapitałem. Prawie nigdy nie pracował, prawie nigdy nic nie produkował (z wyjątkiem krawców i szewców)...

Gość gość
'Nie było żadnego żydowskiego wkładu, w polską historię' ha, ha, ha ... widać, że kolega zna nie tyle historię Polski co nacjonalistyczną propagandę historyczną, która o zydowskim wkłądzie milczała albo przedstawiała Żydów jako Polaków z pominięciem ich pochodzenia.

Gość gość
What goes around comes around. Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie. Polacy traktuja inne nacje jak gowna wiec dlaczeo ich traktowac inaczej?

07:56 - Szkoły rabiniczne to nie jest wkład w polską kulturę. Proszę o jeden konkretny przykład wkładu talmudystów w polską kulturę..

Gość gość
dlaczego akurat wkład talmudyczznych żydów ? Wkład w budowę nowozytnej kultury wniesli frankisci i zasymilowani Żydzi. Wystarczy zaglądnąć do wydawnictwa typu "Słownik Żydów Polskich" aby sie przekonać. To są setki nazwisk. Wśród nich Tuwim, Leśmian, Schulz, Brzechwa, Mickiewicz, Szymanowski, Rubinstein, Kiepura, Lem, Ulam, Wieniawski, Baczyński ...

Kto wydał ten "słownik żydów polskich"... Kiepura, Mickiewicz, Lem, raczej żydami nie byli... Tuwin, Brzechwa to podrzędni bajkopisarze. Reszta jest mi nie znana... Poza tym rola literatów jest przeceniana...

Gość gość
Reszta jest mi nie znana... Poza tym rola literatów jest przeceniana.. a co ? skończyłeś szkołę na 3klasie podstawówki?

Gość gość
Reszta jest mi nie znana... Poza tym rola literatów jest przeceniana... ot dureń i nawet nie wie jaki jest głupi

Gość gość
07:14 - Nie było żadnego żydowskiego wkładu, w polską historię, a żydzi w Polsce przedwojennej żyli jak pączki w maśle... taaaa, w ogóle przed woja to nic tylko dobrobyt, bogactwo i wieczna radość z tańcami na ulicach. Czytaj coś więcej niż bajkopisarzy nacjonalistycznych

Jest przeceniana, bo taki Mickiewicz pisał swoje smęty, zktórych nic nie wynika: "cicho wszędzie, głucho wszędzie. co to będzie, co to będzie"... Kto tym żyje? Kto skłania się do jakiejkolwiek refleksji w momentach kryzysowych?

08:52 - Napływali, a nie wyjeżdżali, a zawsze mieli drogę otwartą. Mieli własne enklawy, wysysali krew z ludzi z Łodzi. Handlowali polskimi kobietami, polskimi dziećmi (większość sutenerów, sprzedających kobiety za granicę, to byli żydzi)...

08:49 - Na studiach jestem...

Gość gość
Jest przeceniana, bo taki Mickiewicz pisał swoje smęty, zktórych nic nie wynika: Problem nie w smętach Mickiewicza, to rzecz gustu czy ktos lubi jego twórczość , czy nie. Ja tez nie lubię. Rzecz w tym, ze to ty jesteś niedoukiem, sam sie z tym wydałeś. Brak ci elementarnej wiedzy, a starasz sie jakies złożone sady wygłaszać

Gość gość
08:49 - Na studiach jestem. no to wstyd dla studiów, ze teraz cokolwiek przyjmują.

Gość gość
08:52 - Napływali, a nie wyjeżdżali, a zawsze mieli drogę otwartą. Mieli własne enklawy, wysysali krew z ludzi z Łodzi. Handlowali polskimi kobietami, polskimi dziećmi (większość sutenerów, sprzedających kobiety za granicę, to byli żydzi)... a dlaczego mieli własne enklawy co? nie dlatego, ze przez wiele lat nie wolno było im się ośiedlac w innych miejscach- patrz łodz, dekret carski wyznaczajacy granice dzielnicy zydowskiej z zakazem posiadania nieruchomośći poza nią? Prostytucja przed wojna, rzecz tak powszechna w każdym miejscu, a sutenerów polaków te ż było. Równiez w międzynarodowym handlu ludzmi, a co do handlu polkami, to zydówki tez tak sprzedawano i tez wbrew ich woli. Dalej polecam więcej czytać a nie powtarzac jakies głupoty

09:11 - No właśnie...:) Czy to aszkenazim przyszli do Ariów, czy Ariowie do aszkenazim. Gospodarz stawia warunki... Poza tym żyd musi w enklawie, między swoimi siedzieć, jeśli ma zasad swojej religii przestrzegać. Doucz się:)

A przykład z sutenerstwem był dany po to, żeby uzmysłowić, że dla talmudysty, goj zawsze będzie bydłem-towarem...

09:08 - Bo ja jestem na wmiarę dobrych studiach, a nie barachle humanistycznym...

Gość gość
A przykład z sutenerstwem był dany po to, żeby uzmysłowić, że dla talmudysty, goj zawsze będzie bydłem-towarem... nie szukaj żyda, warunki gospodarcze były takie, że na prowincji dziewczynę można było wziąć już za 50 groszy, a wiele oddawało się za nocleg lub kolację.Dziewczyny z lumpenproletariatu sprzedawały np. swoje ciało by zarobić na posag i nie miało to wiele wspólnego z nędzą. Ferajna i one same uważały się za spryciary, które wykorzystują koniunkturę. I często po takim epizodzie dobrze wychodziły za mąż. Ja wiem, że ci łatwiej zwalać na innych, ale to dziecinne

Gość gość
domy publiczne, z prawnego punktu widzenia nielegalne, ale za to liczne i z urozmaiconą ofertą. Zresztą niektóre z nich prowadziły szanowane obywatelki – byłe nauczycielki czy urzędniczki. Policja szacowała liczbę stołecznych prostytutek na około 25 tys. kobiet. No widzisz, a przed wojną Żyd nie mógł zostać urzednikiem

Gość gość
09:08 - Bo ja jestem na wmiarę dobrych studiach, a nie barachle humanistycznym... one nie sa dobre, skoro sie na nie dostałeś

"gość dziś 09:08 - Bo ja jestem na wmiarę dobrych studiach, a nie barachle humanistycznym... one nie sa dobre, skoro sie na nie dostałeś Zgłoś" Wypociny miernoty kafeteryjnej swoje, rankingi swoje. Jednak wolę się słuchać rankingów...