Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oczyszczenie skóry twarzy

Polecane posty

Gość gość

Mam na nosie, czole i policzkach czarne kropki, które nie wyglądają estetycznie. Te kropki można wyciskać podobnie jak krosty trądzikowe. Wiecie może jak pozbyć się tego? Może są jakieś domowe sposoby? Dzięki z góry

Gość gość
Poczytaj na blogu Mademoiselle Eve o oczyszczaniu dwuetapowym i wpis o rozszerzonych porach. Niestety dowiesz się, że prosto nie jest ;)

Gość gość
To najlepiej iśc na profesjonalny zabieg oczyszczania twarzy, może jakiś peeling chemiczny lub coś co zaproponuje lekarz. Polecam fajne miejsce - klinike Krajewski w Warszawie. Super ekipę tam mają.

Gość gość
Polecam ci zgłosić się do Welldermu. Oni tam robia niesamowite zabiegi na twarz, zarówno peelingi jak i wiele innych np laser. Bardzo fajnym zabiegiem jest Skin Love - tam pierwszym etapem zabiegu jest oczyszczenie za pomocą Hydroabrazji Jet Peel. Zabieg przeprowadzony urządzeniem Jet Peel sprawi, że skóra zostanie pozbawiona zanieczyszczeń i martwego naskórka oraz nawilżona i dotleniona. Myślę, że to może być cos dla ciebie.

Gość gość
Polecam ci wybrać sie do Kliniki urody i pięknej sylwetki. Maja tam bardzo fajne peelingi medyczne dopasowane mocą działania do różnych rodzajów cery z różnymi problemami. Ja miałam przebarwienia i blizny po tradziku. Bardzo mi tam pomogli.

Te "czarne kropki" to zaskórniki otwarte, trzeba zrobić kilka zabiegów złuszczających (peelingi chemiczne lub laserowe) a później odpowiednio dobrać pielęgnację domową tak, by nie zapychać porów i skóra mogła oddychać. Pozdrawiam Abigail Laskowska Kosmetolog

Gość gość
Ja polecam zabieg z peelingiem kawitacyjnym. Ostatnio byłam na takim zabiegu w Rituals SPA, było super. Maja tam taki bezprzewodowy aparat do jednoczesnej kawitacji ultradźwiękowej i jonoforezy skóry. Rozjaśnia przebarwienia, dotlenia i bardzo mocno nawilża, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, no i też przyspiesza przenikanie substancji w głąb skóry. Po zabiegu skóra jest świetnie oczyszczona, nawilżona, napięta, odmłodzona i odświeżona. Świetna sprawa!

Wyciskać? Co Ty! z otwartymi porami i zaskórnikami samemu nie powinno się nic robić, można sobie takich blizn narobić, że przykro patrzeć... :( Lepiej iść do kosmetyczki na jakiś profesjonalny zabieg oczyszczania, a potem już dobrze dbać o skórę i pilnować, żeby się nie wróciły objawy :)

Ja zazwyczaj sama oczyszczałam twarz, "drogeryjnymi" produktami sama w domu, ale po pewnym czasie poprostu przestało to wystarczać a moja twarz wymagała profesjonalnej ręki, troche się bałam efektów po i samego zabiegu oczyszczania. Z polecenia trafiłam do klinki Ars Estetica. Na zabiegi chodzę co jakiś czas, czuję i widzę znaczną poprawę. Polecam! http://www.arsestetica.pl/

Gość gość
A co z peelingiem w jakiejś klinice? Uważam, że pod okiem specjalisty przyniesie on bardzo dobry efekt. Może w klinice Krajewski tak jak już ktoś tutaj pisał?

Gość gość
Potwierdzam,mze najlepszy zabieg oczyszczający ma PCAskin

Gość gośćyloa156
ja bardzo polubiłam się z kosmetykami it skin, świetnie oczyszczają moją skórę! pianka do twarzy pięknie pachnie i daje super efekt, dostęnpne są na wyłącznosć w beautikonie, jak jeszvze nie probowałyscie to polecam

Gość Lubiękawę00
A używałyście peelingującego toniku do twarzy z It's Skin? Po nim mam fajnie oczyszczoną i gładką twarz i usunięty martwy naskórek. Zamawiam go zawsze na Butikonie i ekspresowa jest wysyłka.

Gość MagdaLenka890
LubięKawę00 ten tonik z It's skin jest bardzo przyjemny i dobrze oczyszcza twarz, też go kiedys miałam :) Ja lubię kosmetyki do oczyszczania i nawilżania z tej marki, bo są naprawdę dobre. Też zamawiam na Beautikon, zawsze są tam jakieś promocje i mam pewność, że kosmetyki przyjdą i sa oryginalne.

Gość silka55
tak, jest bardzo dobry ten kosmetyk. zaczełam go stosować jakiś miesiąc temu i moja cera na prawdę się poprawiła! super sprawa!

Gość gość
Na Twoim miejscu poszłabym do dobrej kliniki na jakiś fajny zabieg, np. mikrodermabrazje czy laser. To działa cuda. :) sama chodziłam na serię do http://www.esthe.pl/cennik i efekt jest naprawdę super.

Gość misolla
ja też miałam tego sporo i w końcu wybrałam się do kosmetyczki na oczyszczanie, a żeby to wszystko później utrzymać kupiłam sobie w sferisie elektryczną szczoteczkę do twarzy (pobudza krążenie i złuszcza naskórek)

Gość gość
Miałam zabieg Detox zrobiony w gabinecie Beauty Premium w Poznaniu - polecam bardzo. Na początku skóra była troszkę czerwona, ale tylko przez kilka godzin. Jeszcze nibdy nie miałam tak gładkiej i świezej skóry, nawet mama zauważyła że lepiej wyglądam

Gość Rodrigezza
Ja też używam szczotki do twarzy. Kupiłam tą od Brauna bo ma dodatkowo wbudowany depilator, a cenowo podobnie. Jestem z niej mega zadowolona i nie wiedziała, że moja skóra może być tak gładka i świeża po zwykłym oczyszczaniu w domu. Przestałam nawet chodzić do kosmetyczki bo dokupiłam końcówkę peelingującą - no i sama wyrywam sobie każdy nawet najdrobniejszy włosek jak tylko się pojawi.