Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niska waga, dobrze wyrzezbione cialo!?

Polecane posty

Gość gość

Siemanko mam 22 lata jestem niska i szczupla waga 41 wzrost 155, jakie polecacie cwiczenia? jak zaczac trenowac na poczatek? rzucilam fajki 2 tygodnie temu i chce zaczac cwiczyc tylko nie wiem od czego zaczac... Jesli chodzi o moja niska wage to nic mi nie jest jestem zdrowa jak ryba, lekarze tylko to potwierdzaja mowiac ze poprostu mam dobra przemiane materi.... Z gory dziekuje i pozdrawiam ;)

Gość gość
gratuluję rzucania fajek= gowna teraz powinnas nauczyć sie ćwiczyć różne grupy mięśni. na początek proponuję maszyny na siłowni. np. 40 min ćwiczeń a potem rowerek 40 min. na każdej siłowni jest instruktor i pytaj jego co dalej.

Niska waga ciała nie jest przeciwwskazaniem do wykonywania ćwiczeń :) Myślę, że skoro chcesz wyrzeźbić ciało, to najlepsze będą ćwiczenia siłowe - a skoro nie masz dużo tkanki tłuszczowej, to efekty powinny być widoczne dość szybko, bo mięśnie nie będą schowane pod warstwą zbędnych kilogramów. Na początek proponuję hantle - można nimi wykonać ćwiczenia na praktycznie wszystkie partie ciała, możesz spróbować też z drążkiem, ćwiczeń na atlasie. Ćwiczenia siłowe sprawią też prawdopodobnie, że będziesz ważyła więcej - rozbudowanie tkanki mięśniowej daje właśnie taki efekt. Przykładowe ćwiczenia z hantlami znajdziesz tutaj: http://www.abcfitness.pl/cwiczenia-z-hantlami-ba32 W razie pytań - jestem do dyspozycji.