Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plowek

Ubezpieczenie NNW

Polecane posty

Gość Plowek

Co uważacie o ubezpieczeniach NNW od np PZU czy innego towarzystwa ubezpieczeniowego? Macie wykupione, warto mieć wykupione?

Jeśli przydarzy Ci się nieszczęśliwy wypadek np. złamiesz rękę to NNW jest świetnym rozwiązaniem. Ubezpieczenie działa w pracy, w drodze do pracy i w życiu prywatnym. Szczegóły znajdziesz na naszej stronie :)

Bzdura pzu. nnw wyplacone zostanie tylko wtedy gdy uszczerbek na zdrowiu będzie do końca życia. jesli zlamiesz reke i wszystko dobrze sie zrosnie nie dostaniesz grosza za to! tezdalem sie nabrac na to nnw.

@akimke, wypłacimy pieniądze, jeśli Twoje zdrowie poważnie ucierpi, czyli między innymi może być to złamanie ręki, które spowoduje trwały uszczerbek na zdrowiu.

Gość keykeeper
Tak strasznie narzekasz na to, ale to sa incydentalne przypadki. Ja jestem zadowolona z tego co mi PZU oferuje w swoim NNW.

Gość gość
Moje dziecko jest ubezpieczone w szkole przez NAU a dodatkowo mamy drugą polisę na życie właśnie w PZU. Czytałam że przy dwóch polisach można się ubiegać o świadczenia z obydwu więc to dla nas najlepsza opcja. Moje dziecko ma ADHD, jest go wszędzie pełno i w każdym roku zdarzają się nam jakieś drobne kontuzje (a to zwiichnięcie nogi, a to złamany ząb...)

Gość gość
Ja uważam, że żeby nie być "zaskoczonym" przez ubezpieczyciela, no to trzeba właśnie czytać Ogólne Warunki Ubezpieczenia - tam jest dokładnie napisane, na jaką kwotę opiewa ubezpieczenie, w jaki sposób dokonuje się wypłat świadczeń, co to jest trwały uszczerbek itp. To nie są rzeczy, które nas interesują kiedy nas nie dotyczą (zapytajcie jakiegoś rodzica, czy przed zakupem ubezpieczenia NNW czytał o nim?) ale warto znać takie podstawy, bo później łatwo być rozczarowanym i szukać winnego.

Gość gość
Ja uważam, że NNW szkolne to obowiązek każdego rodzica o zdrowym rozsądku. To nie jest duży wydatek, a wiadomo, że się może przydać. A jak ktoś bardzo chce zabezpieczyć swoje dziecko to zawsze można wykupić drugą polisę indywidualną i w przypadku wypadku pobrać odszkodowanie z dwóch :/

Gość gość
taaaaaaaaa, słyszaam o tym i nie jestem przekonana. Jak już płacę w szkole to po co mam placić gdzieś inedziej? to chyba najlepsze wyjście płacić w szkole i mieć spokój?

Gość gość
Chyba większość rodziców ubezpiecza dzieci w szkole, w sumie wśród dzieciatych znajomych mam chyba jedną, która ubezpiecza syna na własną rękę. Ja co roku wykupuję ubezpieczenie w szkole, bo uważam że mi to się najbardziej opłaca. Nie muszę już sama nigdzie niczego szukać.

Gość NWucznia
Drogi Rodzicu masz jeszcze szanse na skorzystanie z najlepszej na rynku oferty ubezpieczeniowej, poznaj z nami nwucznia.pl i zabezpiecz swoja rodzinę nie wychodząc z domu. Jak to zrobić!? W prosty i szybki sposób, bez wychodzenia z domu możesz zakupić polisę indywidualną w cenie ubezpieczenia grupowego. Co należy zrobić, aby wykupić ubezpieczenie NW ucznia online. • Krok 1: Wybierz interesujący Cię zakres ubezpieczenia na stronie www.nwucznia.pl • Krok 2: Uzupełnij swoje dane jako Ubezpieczającego oraz dane swoich dzieci

Gość gość
niestety nie stać mnie na wykup ubezpieczenia indywidualnego, więc płacę składkę w szkole. W tym roku i tak zdrożała zaplacilam 40 zł. Te skladki z roku na rok rosna, nie wiem czemu i nie wiem o kto o tym decyduje.

Gość kazimierzlubicki32
Z informacji które znalazłem na stronie http://lakron.pl/przed-nieszczesliwymi-wypadkami/ wynika, że dzięki NNW można skutecznie chronić swoje życie i zdrowie. Można powiedzieć, że ubezpieczenie NNW to złagodzenie przykrych skutków wypadku, który w zasadzie może zdarzyć się zawsze i w każdym miejscu. Wypadek niesie za sobą duże koszty leczenia, transportu, zakupu lekarstw i inne wydatki. A dzięki temu rodzajowi ubezpieczenia można być pewnym, że koszty leczenia zostaną zwrócone, a dodatkowo w przypadku zwolnienia lekarskiego zostanie wypłacony zasiłek.