Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szefowa ma pretensje że 2 tygodnie po dostaniu umowy poszłam na L4 z powodu ciąż

Polecane posty

Gość gość

z powodu ciąży. Czy ma prawo?

Gość gość
Nie... skąd... przecież ty jesteś bardzo uczciwą oszustką... :o

Gość gość
Aha znalzs prace tylko dlatego zeby zaraz isc na L-4 bo jestes w ciazy o matko jaka kretynka. Nie masz poco tam wracac. I dziwic sie ze niky pozniej kobiet nie chce zatrudniac.

Gość gość
Jestem kobietą, matką, ale też uczciwym pracownikiem i... ode mnie miałabyć kontrolę z ZUSU na 100 procent. Wiele ciężarnych musi zwracać takie wyłudzone zasiłki. ..

Gość gość
A na co masz te L4? Bo nie ma czegoś takiego jak L4 na ciążę. To nie jest jednostka chorobowa.

Gość gość
Jest w ciazy i ma legalne zwolnienie - kontrola z zus tego nie zmieni!

Gość gość
gość dziś Jestem kobietą, matką, ale też uczciwym pracownikiem i... ode mnie miałabyć kontrolę z ZUSU na 100 procent. Wiele ciężarnych musi zwracać takie wyłudzone zasiłki. .. x Jeśli jest w ciąży, to co jej zrobi kontrola? Chyba, że udaje ciążę. W ciąży ma prawo być na zwolnieniu, ja też byłam, źle się czułam, osłabiona, wymiotowałam, chociaż ciąża nie była zagrożona, to nie wyobrażam sobie pracować w takim stanie. Poza tym po co się zarzynac i w ciąży pracować? Pracodawcy się nie litują nad ludźmi płacąc 1200 zł, nie obchodzi ich, czy pracownikowi wystarczy do następnej wypłaty. Także autorko nie przejmuj się, myśl o sobie i o dziecku.

Gość gość
marna prowokacja...

Gość gość
Dokladnie prowo, a te juz moralizuja

Gość gość
Zmieni zmieni...nie jedna oddaje. CIĄŻA NIE JEST PODSTAWĄ ZWOLNIENIA LEKARAKIEGO. L4 dostaje się w razie choroby!

Wybaczcie moje drogie, ale nie rozumiem Waszego oburzenia... Tak szczerze - państwo, ZUS okradają nas na każdym kroku, ściągają duże podatki, płaci się co miesiąc niebotyczne składki na lekarza, a później i tak emerytura jest marna, w razie poważnej choroby trzeba iść prywatnie bo prędzej się umrze niż doczeka wizyty... Więc o co szum? O to, że kobieta, która źle się czuje w czasie ciąży, przez pół roku "ponaciąga" ten chory system? Ja to popieram. Bardzo dobrze, że lekarze dają zwolnienie. Później nikt się nie będzie przejmował tym, czy matka ma możliwość wrócić do pracy, czy ma pieniądze na szczepionki i leki dla malucha, a już tym bardziej nie tym, że przez całe życie pomaga swojemu dziekcu, przez kilka lat nie dosypia, nie dojada, jest matką 24h/7 dni w tyg i jeszcze podejemuje pracę zawodową. Druga kwestia to taka, że nie rozumiem tych fochów szefostwa - po miesiącu i tak nie oni płacą składki tylko pańśtwo przejmuje tą rolę. Mogą sobie zorganizować zastępstwo, jest duże bezrobocie, rąk do pracy nie brakuje.

Gość gość
Co z tego, że jest w ciąży? Ciąża to nie choroba, muszą być wskazania do zwolnienia lekarskiego i dowody na to w postaci np. dokumentacji medycznej! Lekarz nagina prawo jeśli nie masz faktycznych problemów z ciążą. Zmęczenie, wymioty trwają od ok 8 do 12 tc, więc nie można pod to podpinać zwolnienia z całej ciąży...

Gość gość
wiecie co, tu nie chodzi o to ze laska poszła na zwolnienie w ciąży, sama byłam na zwolnieniu bo się strasznie czułam, teraz w 2 ciąży też jestem. Tu chodzi o to, że zatrudniała się tylko po to żeby mieć kasę z zus. Takie coś powinno być regulowane jakimiś przepisami, bo to jawne wyłudzenie. mogła wcześniej pomyśleć o zabezpieczeniu finansowym siebie i dziecka, a nie wybrała taki sposób. jak każdy będzie przyzwalał takie okradanie obywateli to tu nigdy nie będzie dobrze. i wcale nie dziwię się pracodawcy, że się wkurza, może i po miesiącu będzie płacić zus, ale pracodawca będzie musiał zapłacić też za urlop, którego ta pani sobie nie wypracowała pracą.

Gość gość
9.46 A ja nie rozumiem takich jak ty. Twoim tokiem rozumowania, okradasz panstwo juz drugi raz. Niezla oszustka z ciebie. Ty.mozesz isc na zwolnienie, a ktos inny nie?

Gość gość
To jest prowo, ale to nie zmienia faktu, ze takich naciagaczek i oszustek jest w Polsce masa. I przez takie zalosne kombinatorki normalne kobiety maja problemy z praca... Kobieta kobiecie swinie podklada :(

Gość gość
moze i okradam, ale pracuje nieprzerwanie od 12 lat a na zwolnieniu pierwszy raz w życiu dopiero poszłam jak byłam w ciąży

Gość gość
Ja poszłam na l4 w piątym miesiącu, czułam się dobrze, nie wymiotowalam ani razu, praca biurowa. Poszłam, bo miałam dość pracy po godzinach za free, wysluchiwania krzykow i obelg i czekania na tygodniami na marną wypłatę. 4 miesiące po porodzie firmę zamknęli, bo nikt nie chciał już tam pracować

Gość gość
I do mnie też miał pretensje

Gość gość
Różnica miedzy kobietami ktore pracują X lat w jednym zakładzie (albo maja ciągłość zatrudnienia mimo zmiany) a tymi ktore mc pracują i zachodzą jest diametralna. Ta pierwsza wypracowała sobie a ta druga zwyczajnie naciąga państwo czyli NAS podatników a w obrzydliwy sposob wykorzystała pracodawcę ktory niejednokrotnie inwestuje w kursy dla takiego pracownika nowego i dostaje po nosie płacąc wypłatę i składki a w to miejsce musi szukać nowego pracownika o co wcale nie tak łatwo jak sie wydaje.

Gość gość
to wg ciebie zwolnienia można będzie uzyskać tylko po przepracowaniu iluś tam lat pracy??? a jak zachorujesz wcześniej to masz zdychać w robocie? do kieckowych pedofili nie masz pretensji że żyją na nasz koszt a do kobiet w ciąży masz???

Gość gość
A kto powiedział ze nie mam pretensji do tej całej zakłamanej instytucji kościelnej? Uwazam ze na wszystko trzeba sobie ZAPRACOWAĆ i na świadczenia rowniez. Kontrole z Zusu autorka bedzie miała na 100%

Gość gość
A i nie zapominajmy o pracodawcy ktory jest w plecy forsę bo sie robić nie chce a pieniądze dostawać. To wyłudzenie i oszustwo.

Gość gość
I najrozsądniej by było zeby kobieta otrzymywała świadczenia dopiero jak sobie na nie zapracuje-czyli zależnie od tego ile składek juz sobie odłożyła. Wtedy by sie skończyło szukanie roboty po zobaczeniu dwóch kresek na teście ciążowym. W przypadku choroby (przeciez na to nie mamy wpływu tak jak na ciaze) świadczenia powinny sie należeć. Juz tak nie narzekajcie na te ciaze bo wiele kobiet przechodzi ja bezproblemowo

Gość gość
Oszukałaś pracodawcę suko.powinni cie wywalić na zbity ryj.oszustka i kretaczka.powinnaś po mordzie za to dostać. A ciąża to nie choroba.

Gość gość
"do kieckowych pedofili nie masz pretensji że żyją na nasz koszt a do kobiet w ciąży masz???" Haha kocham ten argument. Czemu nie pytasz czy o ilosc urzednikow nie mamy pretensji? Albo do senatu o samo istnienie tej izby? Tak samo byloby to z d**y. Temat jest o wyludzaniu w ciazy i tyle. Chcesz to sobie zaloz swoj o ksiezach. Musisz miec dosc ciasny rozum skoro nie miesci sie w nim opcja, ze mozna patrzyc CALOSCIOWO i ROWNICZESNIE zwracac uwage na rozne aspekty.

Gość gość
Nie no nie ma prawa! Powinna ci być wdzięczna. Wszyscy powinni.

Gość gość
10.17 filozof za dyche.słabe bardzo.chciałeś zabłysnąć. Żal.

Gość gość
Zaraz powie, ze musi ktos na nasze emerytury pracować a jak społeczeństwo ma pretensje do ciezarnych to nie bedzie mial kto :D

Gość gość
"filozof za dyche.słabe bardzo.chciałeś zabłysnąć. Żal." Za to Twoje, az do przesady merytoryczne, rownowazniki zdan sprawily, ze przycmilas wszelkie inne posty ;)

Gość gość
Trzeba przepracowac chyba 30 dni u tego samego pracodawcy, zeby miec płatne zwolnienie