Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DawidKawka

Praca, jakiś taki problem sam nie wiem.

Polecane posty

Cześć, tak się zastanawiam jak się motywujecie do swoich prac, większość z was pewnie zarabia marne pieniądze. Od kilku lat pracowałem w różnych zawodach w różnych warunkach i o różnych wynagrodzeniach, uważam że są to lata stracone, mam 28 lat, nie mam obecnie pracy, ciężko mi znaleźć, jak wy szukacie pracy ?, ciężko się chwycić pracy za 1350 zł netto miesięcznie, taka pensja miesięczna daje ból a nie zachętę do pracy. Większość ofert które przeglądam albo nie piszą jakie jest wynagrodzenie a gdy odpisują na moje pytanie wychodzi że minimalna krajowa, czyli te 1350 zł ... , nie które oferty pracy są wymagające od pracownika, pieniądz większy ale nie ma umowy o pracę np... , Gdzie w internecie najlepiej szukać pracy ?. Mam trzy zawody zrobione, idealny dojazd wszędzie ( własnym samochodem ), wysoką kulturę osobistą, jestem zadbanym mężczyzną, dobrze się ubieram, jestem przystojny, umiem zachować się wszędzie dobrze, potrafię się dogadywać z ludźmi, mam zrobione kilka kursów np operatora wózków widłowych - wszystkich. A pracy od trzech tygodni nie mogę znaleźć, zastanawiam się czy coś jest ze mną nie tak czy po prostu tej pracy nie ma. Aż tak biednie w Polsce jest ?, nie wiem jak w innych woj, ale w Małopolsce w okolicach Krakowa jest cholernie pusto z pracą. Na produkcję nie zamierzam iść ponieważ nie czuje się w tym dobrze, a wdychać dziadostwa szkodliwego nie zamierzam. Ogólnie mam jeden problem, mam problem z odbieraniem numerów z poza kontaktów w telefonie inaczej obcych numerów. Ma tak ktoś ?.

Gość gość
hej, ja wlasnie musialam zrezygnowac z pracy na produkcji przez szkodliwe opary tak jak napisales..nie moglam wytrzymac,czulam jakbym sie dusila. tez z krakowa jestem dziwne ze masz problem z odbieraniem obcych numerow skoro piszesz,ze jestes komunikatywny...ja mam taki problem ale mam fobie spoleczna. co zreszta niszczy zycie mam duzo gorzej niz ty bo bedac niesmiala i nieporadna to dopiero trudno cos znalezc 3 tygodnie to nic. ludzie latami szukaja pracy a ty narzekasz ze 3 tygodnie nie znalazles...jesli tak jak napisales masz doswiadczenie a do tego prawo jazdy i jestes zdrowy psychicznie nie bedziesz mial problemu :) pewnie jezyki obce tez umiesz. ja bede szczesliwa jak chocby za ta najnizsza krajowa cos dostane dla mnie to i tak duzo ;)

Zdrowy psychicznie raczej jestem, mam tylko ten problem z odbiorem telefonów od obcych i muszę się zmuszać do zadzwonienia na siłę do osób które do mnie dzwonią. Mam doświadczenie spore na produkcjach różnego typu ale to już w rolę nie wchodzi, z doświadczenia jestem handlowcem, chętnie podjąłbym się pracy jako handlowiec sprzedawca ale w moim zainteresowaniu IT/RTV. Do spożywczaka się nie nadaję. Prawo jazdy mam już kilka lat, własnym samochodem dojeżdżam wszędzie. Właśnie z językami obcymi mam problem, nie wiem jak się ich nauczyć, próbowałem z kartek czytać, nic mi to nie pomogło, język angielski ogarniam mniej więcej jak coś czytam tak bardziej z doświadczenia w grach komputerowych czy programów. W mowie i piśmie nie potrafię, kurde gdybym potrafił starałbym się wyjechać może do Wielkiej Brytanii, Ja to bym chciał zarabiać te 2000 zł netto, wystarczałoby mi w zupełności, samochód mi bardzo mało pali, koszta utrzymania to na rok około 450 zł, nie płacę dużych rachunków itd. Nie obżeram się więc na jedzenie dużo nie daję hehe ale to tak na marginesie. Za najniższą krajową wiele razy pracowałem, jako montażysta, pracownik produkcyjny,magazynie itd. Myślę że najlepiej byłoby mi w jakieś pracy biurowej gdzie mógłbym obsługiwać komputer a znam obsługę komputera z poziomem zaawansowanym. Lub właśnie handlowiec - sprzedawca w dziale komputerowym, RTV. Lub Magazynier z obsługą wózków widłowych też dla mnie dobra praca bo ja lubię wózki widłowe, pakowanie, układanie. Nie nawidzę tylko pracy w systemie czterobrygadowej jest to dla mnie porażką po całości, no jak można pracować w każde święto i weekend... przecież praca ma cieszyć w jakimś stopni, praca to tylko dodatek w życiu który ma dawać pieniążki. Pracowanie cały czas jest dla mnie nie porozumieniem nigdy w życiu się nie zgodzę na taki system pracy. Trzy zmiany są już tyle dobre że zawsze masz wolny weekend, jak masz na rano to popołudnie całe wolne, na popołudniówki to sobie rano pośmisz lub pozałatwiasz sprawy z rana, na nockach jest tyle dobrze że ktoś kto pracował na nockach nie potrzebuje snu cały dzień wystarczy takich osobom przespać po pracy te osiem godzin, resztę dnia ma się wolne, można robić co się komu podoba, jeden minus to taki że nocki łamią ludzi, jest się takim trochę ograniczonym w dzień ale da się żyć w takim systemie. Ja nawet na budowlankę bym poszedł, np do ociepleń, ale na budowlankę za 9 zł na godzinę się nie opłaca iść, co najmniej 15 zł na godzinę, to godna stawka i można pracować po 10 godzin dziennie. Szukam trzeci tydzień pracy ale mi nie idzie to szukanie, ludzie mi nie odpisują na wiadomości a jak już odpiszą to albo trzeba czekać albo będą rekrutacje lub już trwają i takie to wszystko nie pewne.

Gość gość
nie poddawaj sie na pewno cos znajdziesz :) a gdzie szukasz? na olx?

Gość gość
Ja znalazłam pracę dzięki firmie pośredniczącej http://www.rowena.com.pl/ . Teraz znaleźć pracę w polsce jesczezeby nie płacili 1200zł to cór. Dla tego warto korzystać z takich biur.