Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OLX Czyli ludzie wstydu nie maja

Polecane posty

Gość gość
Masakra.

Gość gość
To ty nie widziałaś prawdziwej masakry :) Kiedyś z rodzicami kupowaliśmy mebelki do domku na działkę, nic specjalnego tylko podstawowe, czyste meble by było gdzie się przespać czy posiedzieć... Znalazłam ogłoszenie, gdzie było napisane ZA DARMO czyli ktos oddawał stare, na zdjeciu nie zniszczone, wersalka, dwa fotele, ława, taki PRL typowy...pojechaliśmy a facet do nas, że ława 20 zł, fotele po 10 zł, wersalka 50 zł :O Widziałam też ogłoszenie o sprzedaży 2 kostiumów kąpielowych, w opisie było że to kostiumy MADE IN ITALY dlatego wysoka cena, zadbane wyprane atrakcyjne itp :D

Gość gość
A ja widziałam na OLX ogłoszenie Oddam za darmo popiół

Gość gość
Albo sprzedają pół tubki kremu Avon lub oddają za darmo pół płynu do kąpieli pół płynu do podłogi normalnie żenada

Gość gość
17:40 Dlaczego dzwoniąc pod podany numer telefonu trzeba się upewnić czy to jest na pewno za darmo.Ja kiedyś też zadzwoniłam były do oddania ubranka dla dziewczynki, pytam się "" to jest za darmo tak?"" a ona mówi "" za słodycze dla dzieci"".

Gość gość
Poznańskie i wszystko jasne :O

Gość gość
Tez o tym słyszałam ze często za darmo to kit, mi się wprawdzie w tym roku udało upolować, ale na gumtree, w dziele oddam za darmo, meble swarzędzkie, kredens i ława do tego, zestaw wyglądał prawie jak ten https://sprzedajemy.pl/meble-mebloscianka-swarzedzkie-nr12073622 i do tego był w idealnym stanie, miała go starsza pani, bez zwierząt, nieporysowane, jak zobaczyłam to ogłoszenie to nie wierzyłam ze to prawda, zadzwoniłam na wszelki wypadek dopiero na drugi dzien... a ogłoszenie stało już tydzień, nie mam pojęcia jakim cudem

Gość gość
U mnie tak samo, niby za darmo a potem okazuje się że jednak trzeba płacić i tu powód: - na czekolade dla dziecka - za ''fatyge'' ?! - za ''przechowanie'' albo to ''darmo'' jest tylko po to by zwabić klienta, a potem pan/pani wmawia ci, ze jest duze zainteresowanie, ludzie dzwonią, promocja np 50 zł, no niech pani wezmie, pani patrzy jakie to ładne. Niektórzy ludzie mają niesamowity talent do wciskania kitu

Gość gość
Ja kiedyś zadzwoniłem bo pani z sąsiedniej miejscowości miała za darmo do oddania Rower dla dziecka. powiedziała mi że przed chwilą dzwonił Pan i rower jest zarezerwowany. wtedy Zaproponowałem jej 30 zł wahała się bo powiedziała że głupio jest jej przed tamtym panem bo mu obiecała ten rower ale zgodziła się .zadzwoniła do tamtego powiedziała że zadzwoniła kobieta zaproponowała 30 zł i dlatego mi sprzedaje. Jeśli coś jest już zarezerwowane to warto wtedy zaproponować niedużą kwotę. Wtedy jest duże prawdopodobieństwo że ta osoba się zgodzi sprzedać nam niż oddać komuś za darmo

Gość gość
Fakt!Nigdy o tym nie pomyślałam..

Gość gość
Za robotę sie weźcie a nie za darmo byście chcieli

Gość gość
A mnie wkurzają ludzie którzy wybrzydzają na olx. Sprzedaje cos za 5 zł, to mi piszą, że chcą za 5 zł z wysyłka - no k***a - ludzie ogarnijcie sie

Gość gość
Moim zdaniem to głupie żeby proponować zapłatę jak jest rezerwacja, raz ze te oddawane rzeczy za darmo to często sa niepewne, za transport tez się nieraz sporo płaci, a poza tym to jest jakies nie w porządku

Gość gość obiektywna
Inaces,a Ty mieszkasz w Polsce? Bo ja byłam pewna że w U.K.

Gość gość
No właśnie, czasem wygodniej jest po prostu wystawić rzecz koło śmietnika, niż użerać sie z głupkami z olx.

Gość gość
Ja też wolę wyrzucić, niż oddać za darmo, ktoś ci przyjdzie i będzie nosem kręcił, że takie czy śmakie, a jak meble oddawałam, to ktoś zadzwonił i pytał, czy mogłabym przywieźć i wziąć jeszcze kogoś żeby wniósł na 3 piętro, oczywiście wszystko za darmo hahaaha

Gość gość
Ja też mam kilka sytuacji jak wy - proszenie lub wręcz żebranie o obniżenie ceny, wystawiałam używany telefon za 200 zł, dostawałam ciagle wiadomości i telefony czy sprzedam za 100, za 50, jedna laska napisała że wezmie gratis i opłaci przesyłkę bo ten smartfon to ''grat'' :) Innym razem sprzedawałam oryginalne perfumy Chanel, z pudełkiem, torebeczką z perfumerii itp, dostałam jako prezent, nie mój gust, cena o 70 zł (z przesyłką) nizsza niz w najtanszych perfumeriach internetowych i to samo, żebranie bym sprzedała za 100, żebym opuściła z 25% i ''biere'' :O - też zdarzyło mi się, ze ktoś coś chciał a potem nie przychodzil, nie odzywał sie, raz wysłałam paczke za pobraniem z ubraniami i baba nie odebrała, byłam 2x stratna Faktycznie czasem lepiej wystawic coś pod śmietnik niż się męczyć z debilami

Gość gość
Ja miałam taką sytuację-patrzę na OLX jest do oddania za darmo Fajny wózek głęboko-spacerowy!!I zadzwoniłam ,ale ona powiedziała że jedna pani ma jutro odebrać ten wózek ,że miała już dużo telefonów i na razie wózek jest zarezerwowany .Więc zapytałam czy ona ten wózek oddaje za darmo ?odpowiedziała że tak. wtedy ja jej powiedziałam że dam jej 50 zł za ten wózek. Od razu się zgodziła i fajnie mi służy do dzisiaj.

Gość gość obiektywna
Sama nie wiem,jakoś wydawało mi się że nie mieszkasz w Polsce ;)

Gość gość
Ale fajny temat założyłeś autorze/autorko:) w końcu jakiś ciekawy:) Przegladając OLX można się nieźle pośmiać, to chyba lepsze niż komedia:) widziałam takie "kwiatki" np. -sprzedam gumkę do gumowania -zamienię pół mleka Bebiko na czekoladę Milkę -zamienię stanik Naprawdę brak wstydu i desperacja często sobie czytam dla beki:)

Ja kiedyś chciałem kupić Kindle`a na OLX. Tak na próbę, używanego. Kiedy zobaczyłem starą wersję tegoż czytnika, mocno zużytą, w cenie wyższej o 100zł od nowego, przeszło mi szukanie okazji na OLX ;) Wanna niezła. Kupiona 10 lat temu, używana i oszpachlowana za 1800, podczas gdy nowa na gwarancji za 1900. Okazja ;)

Na Gumtree też jaja. Miałem kiedyś parę rzeczy do wymiany na coś innego, m.in. ciuchów. Dobrej jakości, dobry stan, niektóre nowe (schudłem). Myślałem o czymś przydatnym, choćby owocach jeśli ktoś ma własny ogród, przetworach, niekoniecznie tej samej wartości, ale pisali ludzie proponując np. za nową koszulę z dobrej bawełny, starą przepoconą i poplamioną koszulę z poliestru :D W końcu oddałem je koledze, a ten w podziękowaniu niespodziewanie przyniósł mi własnej roboty wino i obaj byliśmy zadowoleni :)

Gość gość
A ja kiedyś znalazłam jakis kosmetyk juz nie pamietam jaki, za darmo. Napisalam do tej babki i zeby nikt mnie nie wyprzedzil to zaproponowałam, zeby wybrala cos z moich kosmetyków które też chce oddać. A ona napisala: to niech lepiej mi pani kupi czekoladki kinder i dwa jajka niespodzianki. Albo chciałam kupić taka mala toaletke, byla wystawiona za 30 zl lub wymiana. Napisalam czy chce sie zamienić za coś z moich ogłoszeń, to zaczela wymieniac rozne rzecxy które chce az dobila do 100 zl. Myslalam ze wymiana to na przedmioty o tej samej wartości.

Gość gość
A już nie wspomne, że niektórzy mają jakaś roszczeniowa postawe i za suknie ślubna, ktora w salonie kosztowala 2400 ja chciałam 700 zl to mi pisaly, ze albo za 150 albo wcale nie biora. Kurwa łaske robią :o