Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owczarek niemiecki bez smyczy na spacerze

Polecane posty

Gość gość

Mam taki może troszkę głupi problem. W mojej klatce ludzie maja starego owczarka niemieckiego, którego zawsze wyprowadzają bez smyczy. Ja mam spaniela, który okropnie się rzuca do tego psa, szczeka, jest agresywny w stosunku do niego. Problem w tym, ze często się spotykamy- a to w klatce, gdy np. ja czekam na windę, a ich syn z niej wysiada z tym psem i oczywiście wtedy jest awantura, bo gdy mój pies szarpie sie do tamtego, to tamten wtedy reaguje i tez się na niego rzuca. Już kilka razy mnie zadrapał, bo musiałam swojego wziąć na ręce, a tamten na mnie skoczył. Pies chodzi bez smyczy, ponieważ właściciele mówią, zę jest stary i łagodny. I faktycznie, nie rzuca się na żadnego psa, dopóki inny pies na niego nie szczeknie, nie zaczepi go. Jak to rozwiązać. Mój chodzi na smyczy, ale jak tamtego zobaczy, to zaczyna się szarpać i tamten wtedy do niego podbiega. Tamten pies chodzi najczęsciej na spacery ze swoim właścicielem, którym jest syn tych państwa- 30 letni chłopak cierpiący na zespół downa. Chłopak ten najczęściej stoi i patrzy chwilę, zanim zareaguje i złapie swojego psa. Co zrobić? Jakby nie było, zaczepia go zawsze mój pies, gdy go widzi.

Gość gość
też miałam ten problem - mały pies na smyczy którego musiałam brać na ręcę gdy bydła bez smyczy się na niego rzucały a potem skakały do mnie. dlatego przestałam wyprowadzać psa dalej tylko na w miarę bezpieczny teren. teraz jest stary i wiem, że juz nigdy więcej psa jeśli nawet na dwór nie da się go wyprowadzić. niby jest obowiązek prowadzania psa na smyczy ale zgłaszając tamci ludzie pewnie się dowiedzą że to ty ich zgłosiłaś i moga się zemścić. ostrożność przede wszystkim. możesz też zaobserwowac a jakich godzinach tamten pies jest wypuszczany i wtedy nie wychodzić ze swoim psem.

Gość gość
Jak to mówi mój zaprzyjaźniony weterynarz z tej przychodni www.chiron.net.pl. owczarki to bardzo posłuszne psy i wymagają tresury.