Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koperty z wesela problem

Polecane posty

Gość gość

Od mojej strony w kopertach 20%od calosci , od meza 80% glupio mi, no ale coz kazdy daje ile moze. Jak to bylo u was?

Gość gość
U nas praktycznie po równo, zebraliśmy ponad 27tys

Gość gość
O co chodzi z tymi kopertami bo niezrozumiale piszesz.

Gość gość
Zartowalam my nie chcieliśmy pieniedzy tylko kwiaty

Gość gość
Znajomi robili wesele zebrali 70.000 zł

Gość gość
Chodzi o to, ze z mojej strony dostalismy tylko 20% z calosci.

Gość gość
Szczerze powiem to dokładnie nie wiem z której strony ile było. Później koperty się pomieszaly a nie były podpisane. Rzadko która była. Ale wiem ze ja i maz może gdzies po równo. Nie liczac kasy od jego ojca. Jak cos to on więcej ale przecież mu tego nie powiem. On ma bogatsza rodzinę. Sam jego ojciec nam w dniu ślubu dal 25 tysięcy i podał je mi przy wszystkich. Do dziś mi glupio bo mój dal ile mogl. Czyli sporo, sporo mniej. Ale on nie mógł aż tyle na raz.

Gość gość
wow 25 tys to duzo kasy, chociaz 1 para znajomych dostala mieszkanie.

Gość gość
Wesele robione bo to by rodzinę z kasy wyczyścić. Jak Ci za mało trzeba było zrobić ślub i uroczystośc na 20 osób a nie żalić się potem.

Gość gość
Nie byly podpisane? Czyli bez kart pamiątkowych dawali? Cos kręcisz.

Gość gość
Ja sie nie zale, po prostu mi glupio, ze od str meza dali duzo wiecej.

Gość gość
Maz jest Francuzem od nich w euro, moja pl rodzina w zlotych. Dlatego widac.

Gość gość
Nie wiem jak było u nas, z ktorej strony po ile. Koperty wszadzalismy do osobnego koszyka, pamiątki do osobnego bez patrzenia. Dopiero jakies 2 dni po weselu zajrzeliśmy. I tak, gosciu, daje sie nie podpisane koperty, a pamiatke mozna dac w osobnej.

Gość gość
Okropne! Kto ile dał :-o S-r-a-ł pies ile, nie po to się robi wesele!

Gość gość
Jest sadownikeim wiec przypuszczam ze go stać. Jak urodził się nasz syn a ich pierwszy wnuczek tez dal 25 tys chociaż nam teraz kasy nie brakuje. Mowilam żeby lepiej dal małemu jak skończy 18 i juz a on na to ze jak mały skończy 18 to dostanie lepszy prezent. Tesci mam super ale nie chodzi o kasę. Maz ma kupe ha odpisane i źle finansowo nie jest. Wręcz dobrze. Ale ja za każdym razem czuje się glupio i wstyd mi ze ja ze swojego domu nie mogę przynieść takich pieniędzy. Ale cóż. Nie każdego stać i nie wszyscy są bogaci.

Gość gość
Wiesz co ? Nie wiem jak jest po innych rejonach ale u nas się kart pamiątkowych nie daje. Same koperty.

Gość gość
My też nie mieliśmy pojęcia kto ile dał, czasami koperta z kasą jest włóżona osobno, zresztą wyjmowaliśmy kasę na kupkę, emocje, wiadomo, nie patrzyliśmy jaka strona więcej..My to my.

Gość gość
Nie daje się życzeń? :/ To chyba od obycia/grzeczności zależy nie od regionu

Gość gość
Ojej, jakaś ty biedna, a raczej twoja rodzina, siedzieliście i liczyliscie, kto ie dał, żenada.

Gość gość
Mąż wżenił się rodzinę gołodoców,,, pewnie już żałuje, a teściowa sobie używa z powodu biedoty twojej skąpej rodziny

Gość gość
Porownujesz euro do złotówki? Yebnieta jesteś

Gość gość
temat to prowo, jad gratis

Gość gość
My uzbieraliśmy prawie 80tysięcy, z mojej ok. 60-65% było, ale dlatego że ode mnie więcej niż od męża gości było. Wesele na 248 gości.

Gość gość
To nie prowo, czy to takie dziwne, ze jedna strona dala mniej?

Gość gość
Gość 21:51 Po prostu powiedział ze dal 25 tys. Moja rodzina nie liczyła dla Twojej wiadomości ani ja. Jeśli nie wiesz to bardzo Cie proszę nie pisz. Nie zgadłas. Może Ty i Twoja rodzina liczyliby kasę teściów ale wybacz nie ja i nie moja rodzina. Nie mierz wszystkich swoją miarą. Nie wiesz jak było na weselu itd dalej to błagam !!! nie udzielaj się. Gość 21:52 Co Tobie do tego gdzie wzenil się czyjś mąż? Lepiej pilnuje swojego albo go znajdź. Ja nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Temat był była odpowiedź a gdzie kto się wzenil i czy do bogatych czy biednych to chyba nie twoja sprawa? Masz aż tak nudno ze wpiepszarz się w czyjeś życie nie mając o nim pojęcia.? Dziewczyno zastanow się czasem co piszesz.

Gość gość
Gość 20:45 Co maja jakieś karty do życzeń i podpisywania kopert? Czytaj uważnie: Składa życzenia i daje białą (uwaga!) nie podpisana kopertę. Nie mam w zwyczaju zaraz jej otwierać i patrzeć ile dal wujek a ile dala ciotka.

Gość gość5
u mnie jest tak:składa się życzenia ustnie i wręcza się się kartę ozdobną z życzeniami w kopercie podpisaną.Podpisaną dlatego,że zdarzały się u znajomych koperty puste.Nikt nie chce być posądzony ,że dał kopertę bez pieniędzy.moje dziec***amiętają kto ile im dał .Byli na weselu u rodziny i dali stosownie do tego ile od nich dostali.Myślę,że to uczciwe.

Gość gość
Ja pierniczę, jakie kalkulacje... My dostaliśmy łącznie nawet nie połowę tego ile kosztowało wesele plus kilka drobnych prezentów. Ale ja nie robiłam wesela w celach zarobkowych ani żeby mi się zwróciło za talerzyk, tylko aby świętować ten dzień z rodziną. Ale to było trochę lat temu. To co teraz się wyrabia naprawdę mnie dziwi.

Gość gość
gość dziś Tak tak są takie zdziczałe rejony Polski gdzie praktykuje się dziwaczne zwyczaje i daje się same niepodpisane koperty. Byłam raz na Mazowszu na weselu i tam to widziałam. Ja jestem z Wlkp. i normalnie kasę dajemy razem z kartką pamiątkową ale jak słyszę gdzieś o tych kopertach to mam przed oczami tych bosych Antków i ich kretyńskie obyczaje :o obstawiam ogólnie, że tak robi plebs na wschodzie.

Gość gość
Plebs ze wschodu daje kase razem z kartka z zyczeniami hrabino z wielkopolski