Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_ana_sama

Mam problem z ludźmi...

Polecane posty

Gość ona_ana_sama

Mam dość dziwny problem z ludźmi. Mam wrażenie, że nikt mnie nie lubi. Czuję się tak jakby ludzie chcieli uniknąć sytuacji w której będą musieli przebywać ze mną sam na sam. Czasem czuje, że na samym początku dostaje pewien kredyt zaufania, ludzie są bardzo mili w stosunku do mnie i chcą mnie poznać, ale kiedy już to zrobią to później jakby ich ode mnie odpychało. Jakby mieli dostawać wysypki jak mnie zobaczą (może nie dosłownie i nie zawsze, ale niektóre reakcje takie są). Generalnie nie dostaję na forum szacunku i uznania, jestem raczej niezauważana i pomijana. Zastanawiam się, czy ktokolwiek z was ma tak samo i czy jest szansa, że to się zmieni? Druga sprawa, może wy reagujecie na niektóre osoby tak jak ludzie na mnie i powiecie mi, dlaczego tak na nich reagujecie i co w nich jest takiego co odpycha?

Gość ona_ana_sama
up

Gość gość
uppppp

Gość gość
To problem samych ludzi - są skupieni wyrocznie na sobie i swoich problemach. Jak ktoś nie jest dla nich pożyteczny lub interesujący to go lekceważą. Szukaj swojej grupy ludzi, a innymi się nie przejmuj.

Gość gość
Jak znajdziesz odpowiednie towarzystwo to sytuacja na pewno się zmieni. Może jesteś cicha,nieśmiała i stąd te reakcje?

Gość Gośka1740
Ja długi czas miałm podobne wrażenie, aż postanowiłam nie przejmować się ludźmi w ogóle... wtedy zauważyłam, że wcale nie jest tak, jak myślałam :)

Gość gość
kiedy na siłę goni się za czymś/kimś, nigdy nie udaje się nam dogonić celu. Spróbuj pozwolić tym razem gonić siebie, może przez przypadek spotkasz kogoś, kto tak samo jak ty odpuścił w poszukiwaniu towarzystwa

Gość ona_ana_sama
Nie sądzę żeby to była kwestia tego, że ludzie są skupieni na sobie. Niedawno do pracy przyszła nowa dziewczyna i ona spotyka się z zupełnie innym zachowaniem. Czy jestem nieśmiała? Nie wiem... Chyba raczej nie, może nie jestem nad wyraz gadatliwa, albo nie umiem wzbudzić poczucia komfortu w człowieku. Czasem martwię się, że właśnie przez to będzie mi ciężko w życiu, już nie tylko na polu towarzyskim, bo w sumie to jestem dość samotna, ale na zawodowym również

Gość gość
A jak jest z twoją samooceną?

Gość ona_ana_sama
Mam zla samoocene. W sumie nawet nie wiem czemu, ale nie mysle o sobie zbyt dobrze.

Gość gość
samoocena jest wazna ludzie którzy lubią siebie są bardziej lubiani

Gość gość
masz kompleksy dziecko, lecz się

Gość gość
a ile masz lat i skad jestes?