Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podroze z dziecmi

Polecane posty

Gość gość

Mamy wakacje. Mam 5 letnie blizniaczki ktore od urodzenia nauczone sa podrozowania, wychodzenia z domu, zasypiania w obcych miejscach. Od zawsze z mezem duzo wloczylismy sie. Powiedzcie jak to sie dzieje dla niektorych calodniowy wyjazd za miasto z rocznym dzieckiem jest nie do ogarniecia. Mam znajomych ktorzy przestali sie ruszac bo maja dzieci. W czym dzieci przeszkadzaja? Jak mozna nie ogarnac jednodniowego wyjazdu do lasu czy w gorki?

Gość gość
są różne dzieci ja z moimi dziećmi - prawie 3 letnią i 5 letnim jechaliśmy pociągiem 12 godzin w góry ;) moje dzieci są grzeczne bo uwielbiają podróże pociągami bardziej niż samochodem ale znam dzieci które nie lubią podróżować, marudzą pół drogi itp - też bym sobie wtedy darowała podróże

Gość gość
My podróżujemy z dwójka dzieci. Od malego są przyzwyczajone. I nie są to wypady krotkie. Ostatnio bylismy w Beskidach, 2 tygodnie. I dzieci dały rade. Pierwsza dalsza podroz kiedy młodsze mialo 5 miesiecy. Takze da sie.

Gość gość
Bo im się pewnie zwyczajnie nie chce "organizować" na jeden dzień.

Gość gość
Pewnie masz rację. Ja też od urodzenia moje synka z nim podróżuję na krócej i na dłużej, więc i on jest przyzwyczajony i my sie przyzwyczailiśmy. W tym roku na początku lipca byliśmy już w na Mazurach w http://manorhotel.pl/ na jeziorem Żbik, a w połowie sierpnia wyjeżdżamy w góry.

Gość gość
Ja zawsze rezerwuję noclegi w hotelach, które są przyjazne dla dzieci, np. w tamtym roku byliśmy w http://www.hotelsenator.pl/ w Dźwirzynie i było bardzo fajnie. Dla dzieci były specjalne zajecia dodatkowe, więc można je było zostawić na chwilę pod opieką wychowawców.

Gość gość
Zgadzam się, naprawdę, kwestia przygotowania odpowiedniego i podejścia do wyjazdów. Jak dziecko nie jest przyzwyczajone, warto je wziąć nawet na taką jednodniową wycieczkę do parku rozrywki, np. http://ceramilandia.pl/, i tam spędzić trochę czasu. Dziecko się trochę oswoi z podróżowaniem, a dodatkowo się pobawi i będzie mu się taki wyjazd dobrze kojarzył :)

Gość gość
Wg mnie najwązniejsze by było jezioro blisko www.kaszuby-domek.pl fajne miejsce na wczasy z dziećmi

Hej rodzice, osobiście polecamy podróże na Podkarpacie. Jest to niezwykły region o niesamowicie bogatej ofercie turystycznej dla całych rodzin. Wiele relacji z tych miejsc można znaleźć na naszym portalu. Serdecznie zapraszamy zainteresowanych.