Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najgorsza dzielnica Warszawy to Białołęka. Też tak myślicie ?

Polecane posty

Gość gość

Zamieszkana przede wszystkim przez ludność napływową oraz imigrantów z krajów murzyńskich i azjatyckich. Tarchomin przez lata był takim osiedlem na uboczu, gdzie ludziom zdarzało się zostawiać buty na klatkach schodowych jak na wsi. Teraz ta dzielnica to jeden wielki burdel. Niby masa autobusów, linia tramwajowa, ale tak naprawdę nic tam nie ma, duzo tanich mieszkań do wynajmu, najtansze w całym mieście. Bardzo dużo obrzydliwych, ogrodzonych osiedli, gdzie nie pójdziesz tam siatka, brama, mur, płot...przypomina to trochę Afrykę, gdzie bogaci murzyni oraz biali odgradzają się od biedoty. Tam to ma cele praktyczne, ogromna przepaść w dochodach, obok siebie mieszkają bogacze i ludzie mieszkający na ulicy i w lepiankach z kupy i siana. W ogole kiedyś Białołęka to była wieś, tam nic nie było, krowy pasły się na polach, nie rozumiem po co to przyłączono do stolicy, podobnie jak Ursus. Inną rozległą dzielnicą jest Wawer, ale tam jest inna atmosfera, same lasy i łąki, nie ma praktycznie bloków, spokój.

Gość gość
Nie wiem ale znam jedna cudowna osobe z tamtąd wiec mi się dobrze kojarzy.

Gość gość
Mieszkam w tej dzielnicy i nawet mam ciemnoskorego sąsiada. Mieszkam na jednym z lepszych droższych osiedli oddanych do użytku w ciągu ost 5 lat. Na moim osiedlu nie ma patologii,jest ochrona,kamery, sąsiedzi się znają. Nie wpuszczamy obcych, bo po co? Żyjemy bezpiecznie. Za osiedlem mam place zabaw,las,park,tereny naswislane. Mogę się przejść na spacer i czuję się jak na wsi,a jednocześnie mieszkam w mieście i mam dużo sklepów,aptek,pocztę. Nie narzekam. Jestem rodowitą warszawianka. Najwięcej patologii mieszka na Woli, Centrum oraz obu Pragach. Na Mokotowie i Zoliborzu oraz bielanach masa starców. Jedyna wada Białoleki to oddalenie od centrum.

Gość gość
12:40 Bzyka Cię ten sąsiad jak męża nie ma w domu?

Gość gość
Praga to kiedys była patologiczna dzielnica, teraz tam bardzo sie zmieniło. Moim zdaniem najwięcej patologii jest na blokowiskach, niewazne czy zbudowanych za komuny czy takich jak twoje ''ekskluzywnych'' pseudo apartamentach z oknami z widokiem na drugie okno, sory ale te osiedla to tragedia, badziewny placyk zabaw, śledzenie kamer na każdym kroku, zero prywatności, ściany cienkie jak tektura, ludzie często bardzo dziwni, Ę Ą oraz tacy co wyżej srają niż dópe mają. Wynajmowałam kawalerke na takim osiedlu i nie podobało mi się, no ale co kto woli :) Każda dzielnica ma ładne i brzydkie okolice, Mokotów ma dużo parków, fajnych uliczek z willami a dalej osiedle Marina, które kiedys było znane w polskich mediach z tego, ze jest ''twierdzą'', ogrodzone, okamerowane i nikt tam nie chce mieszkać, połowa ludzi uciekła :D

Gość gość
Mokotow jest piękny i nie wiem czemu przypomina mi ameryke z lat 90 :-D ogółem wszystko jest fajne w Warszawie. Tylko ludzi trochę za duzo. Zwłaszcza arabów i ukraincow.

Gość gość
ludzi za dużo, ale to przez słoiki

Gość gość
Białołęka zwłaszcza Tarchomin już się zmienił więc nie piszcie że nic tam nie ma przecież 17 września na Tarchominie otwarto ogromną galerie handlową z 200 sklepami restauracjami kinem Cinema City które ma 11 sal salonem zabaw dla dzieci i klubem fitness itd więc od 17 września nie trzeba do centrum jechać żeby zrobić zakupy czy pójść do kina czy do kawiarni i restauracji bo w końcu jest to na miejscu po drugie na Białołęce jest Białołęcki ośrodek kultury oraz basen w końcu na Tarchominie jest linia tramwajowa i powstanie na Białołęce duża i nowa przychodnia lekarska i 2 km od galerii północnej która na Białołęce została otwarta 17 września pisałem tu powyżej powstaje kolejna galeria handlowa jeszcze większa również z kinem więc aż tak strasznie to nie jest :)

Gość gość
Więc już tak źle to nie jest :)

Gość gość
Moim zdaniem Bródno

Gość gość
No dzięki galerii północnej i kinowi Cinema City w tej galerii w końcu choć trochę się zmieniło więc w końcu jest gdzie wyjść wieczorem a to na zakupy, na kawę czy do McDonald's KFC Starbucksa czy nawet do kina u nas na Białołęce więc trochę się poprawiło teraz chyba 14 września albo 17 tego już nie pamiętam galerie północną na Białołęce otworzyli i wielki plus za nią :)

Gość gość
Chociaż tyle 🖐️

Gość gość
Nie polecam chodzić do galerii północ. Podobno tam gwałca :O

Gość gość

Odkąd zamieszkała tam pewna celebrytka?

Gość gość
Dnia 25.11.2017 o 18:37, Gość gość napisał:

Nie polecam chodzić do galerii północ. Podobno tam gwałca 😮

W tężniach? 

Gość gość
Dnia 15.07.2016 o 15:49, Gość gość napisał:

Moim zdaniem najwięcej patologii jest na blokowiskach, nieważne czy zbudowanych za komuny czy takich jak twoje ''ekskluzywnych'' pseudo apartamentach z oknami z widokiem na drugie okno, sory ale te osiedla to tragedia, badziewny placyk zabaw, śledzenie kamer na każdym kroku, zero prywatności, ściany cienkie jak tektura, ludzie często bardzo dziwni, Ę Ą oraz tacy co wyżej srają niż dópe mają.

O, to, to!

Gość gość

Ależ to całkiem modna obecnie dzielnica. Sprowadzają się na nią celebryci, osoby bądź co bądź znane 😉