Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nerwica lękowa

Polecane posty

Gość gość

Mam 19 lat i choruje na nerwicę lękową. Jak pozbyć się lęku? Ktoś z was również choruje i chce porozmawiac?

Gość gość
ja mam nerwice pomoże psychoterapia a na początku farmakoterapia - leki antydepresyjne i przeciwlękowe np parogen po tym sie czujesz normalnie nie ma zadnych lęków idz do psychiatry

Gość gość
A skąd wiesz, że to nerwica lękowa? czy to jest diagnoza lekarza - specjalisty (psychiatra)? Jeśli tak, to chyba wraz z diagnozą przepisał leki przeciwlękowe i zalecił psychoterapię?

Gość gość
Ja nie wiem co mi jest, nie poszłam do żadnego lekarza bo mnie to przerasta, ale od marca, od momentu porzucenia przez mężczyzne którego kochałam i kocham, mam napady lęku. Najczęściej są rano, budzę się z atakiem strachu i przeświadczeniem, że jeśli szybko się nie zabiję, to nie uniknę koszmarnego scenariusza życia, które realizuje się dzień po dniu. Dosłownie trzęsę się próbując jednocześnie zostać w łóżku i chcąc wszystko zakończyć. Czasem lęk pojawia się podczas codziennych sytuacji np zakupów. Wtedy jest gorzej, strasznie trudno jest się opanować, zwykle nie udaje mi się wyjść na czas żeby się nie rozpłakać przy ludziach, nie bardzo wiem wtedy gdzie jestem, gdzie jest wyjście, jak znaleźć sie w domu.

Gość gość
gość dziś nie jestem autorką, napisałam o sobie ale zauważyłam że z kontekstu mogło to wyglądać jak podszyw

Gość gość
Autorko musisz koniecznie brac tabletki by sobie pomoc i zeby nie poglebilo sie

Gość gość
Mam to samo.... takie unicestwienie siebie nie.... masakra. Ostatanio czytałam na tej stronie https://www.biomed.org.pl/ o dobrych metodach leczenia lęku. Warto może zainwestować w siebie i nie faszerować się lekami.