Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiaak22

problem

Polecane posty

Witam, mam pewien problem i może któraś z was się już z tym spotkała i potrafi mi jakoś doradzić.. Otóż, ostatnio zmagam się z pieczeniem pochwy, w związku z czym udałam się do ginekologa, po przeprowadzeniu jednak badania zdziwił się ponieważ nie zauważyl nic niepokojącego jeśli chodzi o ten konkretny objaw, powiedział że może cos było ale mój organizm sam się wybronił. Przepisał mi pimafucin 3 globułki, jednak to nie pomogło.Wybadał natomiast nadżerkę szyjki macicy i zrobił cytologie, czekam właśnie na wyniki. Czy to pieczenie może mieć coś wspólnego z nadżerką? Bo jeśli nie to nie wiem skąd ono się wzięło skoro nic mi nie jest ;/. Proszę o pomoc

Gość gość
mnie piecze codziennie - pomimo dobrych wymazów, biocenozy, cytologia tez w zasadzie. jesli posiew moczu wyjdzie ok to juz nie mam pomyslu - no chyba ze od pianki Gillette, którą golę kroczę - aczkolwiek podmywam się mydłem szary jeleń, bo tak gin polecił - ze najlepsze dla hig. intymnej. dziwne to jest.

Dziś idę po medivag, ginekolog mi go polecił w razie gdyby właśnie po pimafucinie nie było poprawy, no właśnie u mnie odczyn pH pochwy bardzo ładny co w przypadku jakiejś infekcji byłoby inaczej.. A piecze mnie w zasadzie pod wieczór i na noc troche i rano jak wstane

Gość gość
a ja się zastanawiam czemu na wynikach biocenozy i wymazu nie napisano jakie ma ph pochwa. możliwe, że jak wszystko wychodzi ok to tego nie spr.?

możliwe..albo podczas badania ginekologicznego sprawdzili to pH bo to tylko przykładają taki papierek, który musi sie zabarwić na odpowiedni kolor i wyszło że jest odpowiednie to nawet nic nie mówili.. Póki co zakupiłam płyn do higieny intymnej z kory dębu i zioła do zaparzenia z kory dębu bo podobno własnie pomaga na zapalenia różne, infekcje więc może załagodzi.. a no i jeszcze rumianek. Niestety medivagu nie mieli ale w poniedziałek dotrze.

Gość gość
a posiew moczu zrobiłaś, bo to się 1 z 2 łączy?

Gość gość
ojoj, zrob posiew moczu bo mi bakterie kalowe wyszly i pewnie stad to pieczenie i latanie co chwile do kibla. powodzenia :)

Gość gość
Znajdz facets co Ci wyljze.

Gość gość
zadnych facetow. otoz jak dojdzie do przerwania ciaglosci blon wewnetrznych to z jelita moga przedostac sie do ukl. moczowego bakterie. tyle mi zostalo po analu. nigdy wiecej

Gość Ula456
Piszesz że ginekolog wykrył u Ciebie nadżerkę. Ja Przez nadżerkę miałam obfite upławy, które powodowały pieczenie, swędzenie, podrażnienie, dopiero kiedy ją wymroziłam problem znikł. Po zabiegu musiałam tylko zadbać o odbudowę mikroflory - aplikowałam dopochwowy lactovaginal z żywymi szczepami lactobacillus. Skonsultuj się z ginekologiem.

Gość gość
Wymaz z pochwy i cewki moczowej wyjaśni jaką masz infekcje. U mnie nawracające problemy intymne również były wynikiem dużej nadżerki, która była siedliskiem bakterii. Stosuj invag, znormalizuje on ilość wydzieliny, będzie chronił przed nawrotem problemu i łagodził dyskomfort. Zastanów się nad wymrożeniem nadżerki, u mnie pomogło.