Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uświadomcie sobie w końcu, że Bóg JEST ZŁY tępe katole

Polecane posty

Gość gość

a w jego interesie leży krzywda dobrych ludzi. Dowodem są te wszystkie osoby, które zginęły przypadkiem w wypadku, klęskach żywiołowych, potraciły rodziny w wyniku takich katastrof. Zrozumcie, że byt wszechmogący musiał wiedzieć, że w taki i tak dzień, o takiej i takiej godzinie będzie w takim i takim miejscu taka klęska żywiołowa, spadnie gałąż na samochód, i że będą tam ludzie. Musiał wprawiając w ruch wszechświat wiedzieć co dokładnie, co do sekundy, gdzie się wydarzy, więc wiedział, że tam, gdzie będą te katastrofy będą ci wszyscy ludzie, którzy wyginęli i nie zwalicie tego na człowieka, czy szatana tępi katole, bo to nie wina człowieka, ani kuszącego go szatana, że akurat powiedzmy 27 lipca, o godzinie 5:51 oderwał się konar pod którym przejeżdżał samochód z rodziną i dziećmi. Zło, ból, nieszczęścia na świecie to dzieło stworzyciela tego świata, dlatego katolicyzm mylnie definiuje boga.

Gość gość
Podbijam, bo będę wam świecił w oczy tym tematem.

Gość gość
Takie są prawa natury. Czlowiek może posługiwać się intuicją, aby nie wpaść pod samochód. Bóg nie ingeruje w życie ludzi, sami w nie ingerujemy. Sami wybieramy sobie również przyszłe wydarzenia i śmierć.

Gość gość
14:52 Bwhehehe, ale bzdury. Jasne, wszystko sami wybieramy. Mamy taki wpływ na rzeczywistość, że głowa mała.

Gość gość
Bzdurą to jesteś ty sam. Pewnych rzeczy i tak nie zrozumiesz, bo widocznie to jeszcze nie twój czas.

Gość gość
Za wszelkie zło odpowiedzialny jest szatan. Na świecie jest tyle zła, bo szatan w tej chwili jest silniejszy od Boga. Bóg kocha człowieka.

Gość gość
15;04 tylko ludzie nie chcą tego zrozumieć dlatego tak sie dzieje na swiecie

Gość gość
gdyby był zły, to już byś odczuwał konsekwencje założenia tego wątku. Ale on kocha nawet takie parszywe owce, jak ty i krzywdy żadnej im nie robi.

Gość gość
15:04 Jak mnie krew zalewa na widok tego p*dolenia, a kto stworzył tego szatana(który notabene jest fikcją), ale jeśli istnieje to kto go stworzył? Bóg, więc to Bóg odpowiada pośrednio za istnienie całego zła, jeśli stworzył szatana.

- "Ja tworzę światłość i stwarzam ciemności. Ja przygotowuję zarówno zbawienie, jak i nieszczęście. Ja, Pan, czynię to wszystko" (Iz 45.7), - "Ja pozbawiam życia i darzę życiem, ja ranię i leczę" (Pwt 32.39) Nigdzie nie jest napisane w biblii że to szatan rani.

Gość gość
25:10 wow tak wierzacym jestes, a nie wiesz po co Chrystus umarl na krzyzu. Aaa i polecam przeczytanie calego Starego Testamentu, a nie tylko sluchanie fragmentow Nowego na mszy.

Gość gość
Aaa i polecam przeczytanie calego Starego Testamentu xxxx juz lece do lektury :)

Gość gość
Slowianin. Bog jest takze szatanem, poniewaz szatan, to nie diabel, nie upadly aniol, a funkcja. To oskarzyciel. Odnosnie Lucyfera: i stal sie szatanem. Czyli stal sie oskarzycielem. Oskarzycielem Boga. A jesli poddam sie diablu, czyli bede robic na zlosc Bogu, to nie diabel mnie ukaze, a wlasnie Bog. To bardzo wygodne swoje wredne postepowanie zwalic na kuszenie demonow, bo przeciez wtedy nie ma winy czlowieka, ktory podobno ma wolna wole ha ha.

Gość gość
15:41 a powinas :) No ale jak wolisz lykac jak pelikan slowa ksiedza, zamiast zrobic cos, co powinno byc obowiazkiem kazdego wierzacego...

Gość gość
Slowianin rozumiem. Wolisz Jachwe, bo on jest bardziej okrutny i ma wiecej negatywnych cech od tego drugiego.

Hitler wzorował się na jahwe, historycy potwierdzają że jego przemówienia były sarkazmem wobec przemówień jahwe do swojego ludu. A każdy widział co robił Hitler z ludźmi. Dla swoich kochany dla wrogów cham.

Gość gość
Hej slowianin, a co się działo z Chrystusem na krzyżu. Jakie upokarzające fizjologiczne ekscesy?

Zesrał się na krzyżu, ale nie chce tutaj obrażać tysięcy innych ludzi którzy tez tak odchodzili. Oni także cierpieli więc jeden żyd nie był niczym wyjątkowym.

Gość gość
Martyna, ty tępa kretynko. Ile razy mam powtarzać, że to bóg stworzył szatana, więc jest automatycznie winny całemu złu, które szatan czyni. Możecie sobie to metaforycznie nazwać szatanem.

Gość gość
Bog dal wolna wole czlowiekowi...przy okazji fali tsunami, trzesieniu ziemi, drzewom....

Gość oto wielka tajemnica

bóg odżywia sie kałem diabłów tylko ten kał musi byc przesycony męka katowanych przez nich ludzi, to dla tego kału stworzył piekło i ludzi by nimi je zapełniac