Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za złamane palce mozna dostac odszkodaowanie z zusu

Polecane posty

Gość gość

j.w

Gość gość
A dlaczego z zusu? Co ma zus do tego ze ktoś złamał palce?

Gość gość
bo zus wyplaca odszkodowanie jednorazowe

Gość gość
moja sasiadka za złamane biodro dostała 600 zł odszkodowania przeszła operacje wstawienie endo protezy ledwo chodzi nie stac ja na rechabilitacje bo na nfz musała by dojezdzac a na dojazdy jej nie stac patrzac na to wszystko nie warto sie ubezpieczac

Gość gość
hh

Gość gość
Od ZUS-u to raczej nie spodziewaj się kokosów. Jeśli palec został złamany w momencie kiedy jesteś ubezpieczony /na i stało się to w pracy to owszem możesz się domagać odszkodowania. Ja w pracy złamałam 2 palce wygięły mi się w drugą stronę bo przenosiłam beczki z piwem. I nie dość że dostałam odszkodowanie z pracy to jeszcze dodatkowo z firmy w której byłam ubezpieczona. Oczywiście nie sama do tego doszłam ale z pomocą. Nie wiedziałam co mam zrobić ponieważ nie znałam ani kodeksu pracy ani tym bardziej praw moich. Znalazłam kancelarię Liderio która bardzo mi pomogła. Bardzo rzetelna firma która ma na uwadze położenie człowieka. Wywalczyli dla mnie pokaźną sumę która starczyła mi na pokrycie operacji. Tak że jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji i poszukuje dobrego prawnika to polecam gorąco tę firmę. Pozdrawiam Ola