Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki miałyście rozmiar stanika przed ciążą a jaki po?

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu kobiety, które przed zajściem w ciążę miały mały biust lub wcale a po ciąży urósł do porządanego rozmiaru? Czy to prawda, że w czasie karmienia piersi maleją? Jak było u was? :)

Gość gość
Przed ciążą malutkie B a teraz fajne bufory C :-) nie karmiłam piersią

Gość gość
Ja miałam przed ciążą A, w ciąży A, w czasie karmienia B, po karmieniu znowu A. Piersi cały czas jędrne

Gość gość
Sama literka tylko miseczke oznacza. Zaden rozmiar. Np. 60C to malenki biust a nie bufory

Gość gość
Miałam i mam mały biust: przed ciążą 65DD, teraz tylko miseczka więcej, 65E (trochę ponad rok po ciąży, skończyłam karmić 2 miesiące temu).

Gość gość
przed ciążą 75d, w ciazy 75e, po urodzeniu 75c. nie karmilam piersia. przed ciążą wazylam 55kg, w dniu porodu 64kg, obecnie 49kg przy164cm wzrostu. biust mam raczej mały.

Gość gość
Nosisz obwód 75 przy 50 kg wagi???

Gość gość
Moze ma szeroką klatę:)

Gość gość
Przed/w trakcie i po ten sam rozmiar 75f. Karmilam 5 m-cy

Gość gość
Przed ciążą 65A, po 70B

Gość gość
Przed 75 DD, w trakcie ciąży 75 F, teraz 4 miesiące po skończeniu karmienia 75 G. Karmiłam 9/10 miesięcy

Gość gość
Przed ciaza 70B, po ciazy 75c, ale 70D tez bywa dobre. Maly biust jak na moj wzrost: 174 cm i 58 kg. Karmilam 2X po 1 rok.

Gość gość
Przed ciążą 80B po ciąży (nie karmiłam piersią) 85E

Gość gość
Jak nosicie rozmiar 75to znaczy, że pod biustem macie ok 83-85cm. Niemożliwe żeby kobieta 55kg miała tak dużo cm pod biustem. Dziewczyny opamiętajcie się? Nosicie źle dobrane biustonosze! Cycki wam pewnie wiszą.

Gość gość
pod biustem mam 75 cm no może 73cm. jak kupuje biustonosze na 75c to na początku zapinam na środkowa zapinke, po 2-3 miesiącach na ostatnią i po miesiącu maks dwóch wymieniam na nowy. Czyli mówisz ze mam źle dobrany rozmiar? Czemu? Nic mi nie wisi bo piersi mam małe :) I nie mają kształtu uszu spaniela ;)

Gość gość
ok poczytałam trochę-powinnam nosić rozmiar 70 :) Czyli będę tam zapoznać się pewnie na najluzniejsza zapinke. bo rozmiar to ilość cm pod biustem minus 2-3 cm zaokrąglone w dół.

Gość gość
Gość 8.23wybierz się do braffiterki co błądzisz. Chociaż poczytaj na internecie jak dobrać odpowiednio biustonosz bo pewnie nawet nie wiesz jak się dobrze zmierzyć i gdzie.

Gość gość
Mam 73 cm pod biustem i noszę 65. Na początku zapinam się na najluźniejsze zapinki, później na środkowe a po kilku tygodniach już na najciaśniejsze.

Gość gość
Co wy za stanika kupujecie, że po kilku tygodniach musicie je zapisać na najciaśniejszą haftkę? Pewnie jakieś z bazaru albo sieciówki... ja mam jeden stanik już grubo ponad rok i noszę bo już tylko po domu bo jest stary i nie wygląda a przerzuciłam się tylko na środkową haftkę... I nie jest to stanik z najwyższej półki.

Gość gość
Kupujecie u chińczyka czy na targu to tak macie. W dodatku rozmiary znacie pewnie tylko do D-F najwyżej. :o

Gość gość
kupuję biustonosze w osiedlowym sklepie. nie są jakieś bardzo drogie ale nie jest to też towar z bazaru. wiem gdzie się zmierzyć pod biustem i jak zmierzyć się w biuście. różnica wyznacza rozmiar miseczki. za biustonosz place 100-120zl i zmieniam co 3-4 Max 5 miesięcy

Gość gość
rok jeden stanik ??? bleee pieczesz go pewnie raz na kilka tygodni :O ja przed ciążą miałam 70C, teraz mam taki sam. staniki kupuję w sieciowkach :) mam 5-6 stanikow i piore po każdym założeniu. przy czym na ogol chodze caly czas w 2 na przemian. po kilku miesiącach nie wyglądają już zbyt dobrze.

Gość gość
Nie chodzi mi o to, że mam tylko jeden stanik tylko że jeden z moich staników ma już ponad rok, poza tym że się już trochę sprał nic się z nim nie dzieje, piorę go po każdym założeniu i dlatego tak jest. Samych staników mam ponad 10, a ten jest moim ulubionym i zamierzam kupić sobie nowy taki sam.

Gość gość
przed ciaza 75C, w czasie 90E, po ciazy 75 E nie karmilam piersia.

Gość gość
gość dziś Nowy stanik zapinasz na zewnętrzną haftkę i ma być dość ściśle (żeby obwód pozostawał poziomo i nie przesuwał się jak np. podniesiesz ręce). Obwód wstępnie (bo potem zależy od marki i modelu też) obliczasz mierząc się pod biustem ściśle i na wydechu, i zaokrąglając wynik w dół. A wymienianie stanika co 2-3 miesiące to jakiś kosmos... co ty kupujesz? Wymiana co 2 lata to dosyć często już, chyba, że stanik noszony naprawdę co dzień niemal...

Gość gość
"rok jeden stanik ??? bleee pieczesz go pewnie raz na kilka tygodni pechowiec.gif ja przed ciążą miałam 70C, teraz mam taki sam. staniki kupuję w sieciowkach usmiech.gif mam 5-6 stanikow i piore po każdym założeniu. przy czym na ogol chodze caly czas w 2 na przemian. po kilku miesiącach nie wyglądają już zbyt dobrze." X Kup sobie raz jeden w miare porzadny stanik i dopiero sie wymadrzaj. Bo widać ze masz doświadczenie wylacznie z badziewiem a probujesz kogos jechac glupio.

Gość gość
To ja jestem z tych co nie dobiegaja 60 kilo, ale maja 75. Otoz jako wysoka osoba (wlasnie 1740 mam tez dosc szerokie zebra. Jestem szczupla, ale ne "drobna"-nie mam cieniutkich kosci, tylko odpowiednie do wzrostu, srednie, nie "grube" (bo mam wyrazne kostki i kolana, chude palce). Ale tak, musze nosic 75 C, bo 70 (wiekszosci firm) jest ZA CIASNE, wychodzi scisnieta skora pod pachami, blee. W zadne brafitterki nie wierze, brzydkie te staniki jak spadochrony radzieckie, co jeszcze bym pominela, gdyby nie to, ze zwykle sa ZA CIASNE i NIEWYGODNE. Brafitterki sa moze dobre dla osob z niestandardowym biustem albo tez otylych (tu jednak lepsza jest gorseciarka szyjaca na miare). sprobowalam, wiem co mowie, pozostaje lrzy dpbrze dobranych sieciowkowych 75C. Nie, nic mi nie wisi, nigdy nie wisialo, mam po prostu maly biust, zachowal ksztalt po 2 ciazach. najgorzej maja kolezanki z wielimi cyckami: ani jednej bez workow i rozstepow.

Gość gość
ja mialam b w ciazy od polowy d a teraz znow b i to obwisle... nie karmilam wcale .

Gość gość
gość dziś Pieprzysz jak potłuczona... :o

Gość gość
Prosze o rozwinieie powyzszej glebokiej mysli. Ja mowie o swoich doswiadczeniach, i sorki, ale w moich cyckach nie siedzisz.