Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi12345

Tabletki "po"

Polecane posty

Gość Mimi12345

Wzielyscie kiedyś? Jakies powikłania czy cos? Skuteczność? Cena? PILNE !

Gość anastazja777
wzielam ostatnio 2 tygodnie temu jakos moje wypowiedzi sa pod tematem EllaOne -opinie ,zajrzyj tam .tam sie dziewczyny wypowiadaja .tabletke dostalam w pierwszej lepszej aptece bez recepty za 120 zl u mnie podzialala ,wzialam okolo 12 h po stosunku a dodam,że sex byl w dni plodne i to jeszcze w okresie OKOŁOOWULACYJNYM . skutki ? hmm..takie ze po 2 dniach zaczelo mnie bolec podbrzusze i to przez 6 dni (tak jak na okres) do tego doszly bolace piersi . pozniej sluz ..raz byl raz go nie bylo ,raz bylo pelno bialego mlecznego ,inna raza tak jak przed okresem ... jakos na 2 dni przed okresem piersi przestaly bolec tylko tak minimalnie . okres dostalam dzien przed spodziewana miesiaczka , byl obfity . wogole to POLECAM TABLETKE ale wejdz na tą strone co Ci polecam . warto poczytac .ja jeszcze wchodzilam na strone PARENTING.pl EllaOne .mozna tam zaczerpnac porady ginekolog poloznik . trzeba sie tylko zalogowac ale to chwilke trwa .

Gość anastazja777
EllaOne-prosze o opinie TAK TA STRONA SIE NAZYWA,ZAGLADAM TAM I JA :)nawet sa moje wpisy ostatnie i moj niepokoj wielki :)

Gość Mimi12345
Dziękuję! :)

Gość anastazja777
alez prosze :)

Gość gość
Tabletki "po" - wiecie jak to dziala na potencjalne dziecko.

Gość gość
W sensie?

Gość gość
To są tabletki które nie są bez znaczenia dla zdrowia!

Gość gość
Wzięłam kiedyś, w ciąży nie byłam, nic wielkiego się nie działo. Dla niewiedzących a wypowiadających się- ta tabletka zawiera zwiększoną dawkę hormonów przez co uniemożliwia zagnieżdzenie się zarodka w macicy, tu nie dochodzi do zapłodnienia, ta tabletka nie zabija płodu mohery!

Gość anastazja777
gosciu powyzej MASZ RACJE! zgadzam sie ! jesli w ciazy juz bys byla to tylko wzmoci ciaze tzn podtrzyma.

Gość gość
Ja wzięłam tabletkę "po" w ciągu 24 godzin. Mój synek ma już 4 lata :-D

Gość gość
a jaką bralas ?

Gość gość
Escapelle

Gość gość
ja slyszalam ze ellaone jest skuteczniejsza .

Gość gość
To nie są tabletki aborcyjne, więc kto wie... Jak nie doszło do zapłodnienia, to może ktoś uważa, że zadziałały.

Gość gość
czułam się po niej fatalnie. Nigdy więcej już jej nie wezmę. Teraz wspołżyjemy tylko w dni niepłodne.

Gość gość
a jak je wyznaczasz? Wiesz że metoda kalendarzyka nie jest skuteczna?

Gość gość
Rozważasz aborcję? Chcesz porozmawiać? Telefon Zaufania i NETporadnia dla osób w nieplanowanej ciąży a także tych z doświadczeniem aborcji Jeśli… - obawiasz się, że jesteś w ciąży, - nie planowałaś ciąży, a stało się… - rozważasz aborcję, - miałaś aborcję, … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00. Telefon - Chat – Email ZAUFANIA tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl chat: netporadnia.pl/ Porady w Netporadni są bezpłatne. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość Cleo1976
Gościu nikt rozsądny nie używa już kalendarzyka.Są lepsze i skuteczniejsze metody antykoncepcji naturalnej i planowania rodziny.Np.mikroskopy owulacyjne i komputery cyklu.

Gość Cleo1976
Ja używam aplikacji sympto plus-to nie kalendarzyk to program do analizy objawów cyklu (śluzu i temperatury).Co do pigułki po, to Escapelle NIE jest poronna.Działa tylko przed zapłodnieniem.EllaOne może działać również na zarodek, ale wówczas jej działanie jest znacznie słabsze.Ja na wszelki wypadek wzięłam taki środek na pewno przed owulacją.

Gość Resyto
Moim zdaniem jednak lepiej pamiętać o antykoncepcji wcześniej - nie ma się czego bać. Dzisiejsze hormony, jeśli są dobrze dobrane, nie powodują skutków ubocznych, więc bez obaw.

Gość gość
Cleo1976 2017.05.25 Gościu nikt rozsądny nie używa już kalendarzyka.Są lepsze i skuteczniejsze metody antykoncepcji naturalnej i planowania rodziny.Np.mikroskopy owulacyjne i komputery cyklu. Zgadzam się. Ja akurat używam tego drugiego i jestem bardzo zadowolona. Nie zamieniłabym go na nic innego :)

Gość Cleo1976
Resyto-nawet "dobrze dobrane" pigułki mogą powodować jakieś skutki uboczne.Po prostu mogą być one bardziej lub mniej uciążliwe.Antykoncepcja hormonalna to zawsze ingerencja w funkcjonowanie organizmu.

Gość Cleo1976
A co do pigułki "po"-to najczęściej zgłaszane są bóle i zawroty głowy, brzucha, plamienia, opóźnienie miesiączki (nawet o kilka tygodni lub miesięcy).Czasami zaburzenia w kolejnych cyklach, mdłości, wymioty, bóle piersi, brak apetytu.Od strony objawów cyklu: zaburzenia objawu śluzu i temperatury.Dlatego do końca cyklu popigułkowego należy się wstrzymać ze współżyciem lub zastosować dodatkowe zabezpieczenie.