Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mieliście jakieś problemy z księdzem przez to, że mieszkaliście ze sobą

Polecane posty

Gość gość

przed ślubem, a chcecie zawrzeć sakrament?

Gość gość
up

Gość gość
Nie zeby problem ale do spowiedzi dzien przed slubem bo rozgrzeszenia nie da.

Gość gość
u mnie w parafii ksiądz robi problemy parom, które mają już dziecko a chcę zawrzeć związek małżeński, czego nie rozumiem, trochę to nielogiczne, bo jak nie wezmą ślubu będą żyć dalej na kocią łapę... chyba lepiej wziąć slub później niż wcale i żyć dalej w grzechu

Gość gość
U mnie tez sa problemy i których ja nie wiedziałam wcześniej. Ksiądz był tak okropny nie miły ze ja wychodząc od niego się poplakalam. Lublin poczekajka.

Gość gość
O ja też jestem z Lublina, a o co dokładnie chodziło... Jak ksiądz robi problemy to warto zmienić po prostu kościół, ja tak zrobiłam, należę do innej parafii a ślub miałam w innym kosciele i księża byli tam bardzo ludzcy, też mieszkalismy ze sobą przed slubem i w czasie spisywania protokołu ksiądz powiedział nam tylko, że żyjemy w związku niesakramentalnym i rozgrzeszenie możemy dostać przed samym ślubem.

Gość gość
XXI wiek a wy dalej bawicie się w te szopki z klechami i klękacie przed nimi opowiadając im o swoim seksie? Serio uważacie, że Bóg tego chce? Poważnie uważacie, że Bóg to wymyślił? te cyrki i instytucję kościoła? Kiedy zaczniecie samodzielnie myśleć :o