Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planować dziecko jak wcale nie czuje instynktu macierzyńskiego?

Polecane posty

Gość gość

Niedawno skonczyłam 26 lat, narzeczony bardzo mnie namawia zebym poszła juz do lekarza i przygotowała sie do staran o dziecko ale mnie wcale sie do tego nie spieszy:( Nie jestem jakąś zagorzałą przeciwniczką dzieci ale nie przepadam za ich towarzystwem, wcale nie czuje najmniejszego "parcia" na posiadanie dzieci. Po prostu ogólnie w przyszłości chciałabym miec dzieci i pełną rodzinę a rozsądek mówi mi, że jest juz na to czas bo pozne macierzynstwol to tez nie jest moim marzeniem. Czekać jeszcze na bliżej nieokreślone "coś"? Czy któras z was miała podobnie i w pewnym momencie poczuła to pragnienie posiadania dzieci czy ten moment nie nastapił a rodzinę powiększałyście bardziej z rozsądku?

Gość gość
up

Gość gość
Zrobisz wbrew sobie i bedziesz nieszczesliwa jak ja:((

Gość gość
Dlaczego dziecko az tak cie unieszczęśliwiło?

Gość gość
Przypomniał mi się mój temat :) Może jeszcze ktoś coś napisze?

Gość gość
Moim zdaniem, to głupie decydować się na dziecko, jeżeli wcale się nie chce mieć dziecka. Tylko dlatego że ktoś cię namawia. Za namową to sobie można kupić blenda-med zamiast signal, a nie decydować się na dziecko.

Gość gość
Fajnie w sumie masz, bo często to faceta trzeba namawiać. Myślę, że instynkt to przychodzi raczej po fakcie, jak już jest ciąża. Ja w tym roku kończę 29 lat a nadal nie do końca wiem czy chcę, choć cała rodzina się dziwi czemu mi brzuch nie rośnie (jestem mężatką). Myślę, że nie ma nigdy tak, że już się jest gotowym, zawsze będą wątpliwości, ale trzeba się zdecydować, bo potem może być za późno (u mnie już biologicznie przecież czs najwyzszy).

Gość gość
Dziecko to nie przedmiot,żeby ulegać namowom na nabycie go czy nie.Poczekaj jeszcze,bo narzeczony jest nieodpowiedzialnym egoistą.

Gość gość
Może i głupie, że zgodzę się na dziecko jeśli tego nie pragnę ale wydaje mi się, że u mnie to pragnienie nigdy nie nastąpi, a nie chcę też być bezdzietną 40-latką, albo 40-latką z niemowlakiem

Gość gość
@ 9:36 Bez przesady. Większość kobiet zachodzi w ciążę bez problemu do około 35 roku życia.

Gość gość
nieodpowiedzialnym egoistą bo chce mieć dziecko? Zeby wszyscy faceci byli takimi nieodpowiedzialnymi egoistami jak mój facet to życie kobiet byłoby o wiele prostsze

Gość gość
Nie decyduj się na dziecko, jeśli nie masz ślubu i nie jesteś gotowa. Kobiety znaczną większość czasu musza poświęcić dzieciom. Faceci zawsze chcą mieć dzieci, a rzadko się nimi zajmują.