Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerija

Rower do jazdy z dzieckiem !! :D

Polecane posty

Gość rowerija

Zamierzam sobie kupić rower i do tego fotelik dla dziecka. Synek mój ma 2,5 roku, więc w wózku już nie chce, a pieszo.. no trochę to zajmuje. Fajną alternatywą myślę jest, by jeździć wspólnie na rowerze, np. do żłobka, czy sklepu zamiast autobusem, czy też autem. Stąd też moje pytanie: jaki rower możecie polecić do jazdy z przyczepionym z tyłu fotelikiem, jak również jaki fotelik polecacie. Dodam, iż nie chciałabym wydać więcej niż 1500zł, bo mnie na to po prostu nie stać. :) No i na co również zwracać uwagę.. koła 26, czy może 28? Uwagę moją przykuł rower miejski tego typu: http://www.greenbike.pl/images/SMA283b/1.jpg Z tym, że czy byłby odpowiedni? Bardzo proszę o podpowiedź.

Gość gość
:D

Gość gość
Ja mam podobny rower, kola 28, rama 17.mam 166cm wzrostu,dla mnie taki rower jest w sam raz,fotelik dla dziecka mam firmy hamax

Gość gość
No właśnie tak myślałam, by wziąć większe koła :)

Gość gość
1. koła 28 cali 2. bagaznik-solidny 3. rower z 3 biegami 4. fotelik min.do 25kg montowany na ramie-plus będzie się opierał na bagażniku taki zestaw-rower ok 1000-1200 zl, fotelik 250-300zl. I masz naprawdę fajny sprzęt :)

Gość gość
Propozycja jakiegoś konkretnego roweru ? :)

Gość gość
ja mam rower giant a fotelik baby ok i moja cora 2,5 roku zrobila juz ze mna 60 km w tym sezonie,polecam

Gość gość
A jaki rodzaj ? :) Damski ? Męski ?

Gość gość
:P

Gość gość
Jesli masz w planach wyjazdy z dzieckiem na rowerze to nie popelniaj mojego bledu i juz teraz kup sobie jakis bagaznik. Maly nie wytrzyma ci dlugiej przejazdzki, a pozniej jest problem. Ja kupowalam dopiero po meczarniach bagaznik na klape od boxcars i teraz jest duzo latwiej i odrazu takie wyjazdy sa przyjemniejsze.

Gość gość
z miejskich do jazdy z dzieckiem powinien idealnie pasować indiana moena miętowa. mam i śmigam z dzieciakami prawie co weekend. super opcja

Gość gość
Hm, może zamiast fotelika do tego roweru, nada się bardziej rozwiązanie z przyczepką? Ja stosowałam taką parę lat wstecz, zanim mój maluch nie podrósł. Ogólnie o wiele bardziej wygodniejsza opcja, niż kupowanie fotelików. Lepiej się jeździ mamie oraz maluchowi. Polecam zapoznać się z tym modelem https://wozimysie.pl/thule-chariot-sport-2-zestaw-do-biegania-w-dwoch-kolorach ja akurat taki wybrałam, bo ma też opcję wykorzystania go jako wózka.